ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ

Σ ΄ αυτή   την  σελίδα  θά  έχετε  την  ευκαιρία (ευκαιρία…  εντάξει  χρειάζεται  που  και  που  κανένα  αστειάκι) να  διαβάζετε  κάποια  από  τα  πρόσφατα  σχόλια  μου  σε  αναρτήσεις  άλλων  blogs.   Τουλάχιστον  όσα  από  αυτά   τα  σχόλια   έχουν ένα  μέγεθος που   επιτρέπουν    την  διατύπωση   μιας  σχετικά  ολοκληρωμένης  άποψης. Ισως  τα  βρείτε  ενδιαφέροντα ιδίως  όταν  δημιουργείται  μερικές  φορές  κι  ένας  αρκετά  ζωηρός  διάλογος.

Εννοείται  ότι  τα  παλιότερα  σχόλια  κάθε  3-4  μέρες   θα  πηγαίνουν   αρχείο  και την  θέση  τους  θα  καταλαμβάνουν     τα  πλέον  πρόσφατα. Επίσης  εννοείται  ότι   και  σχόλια  επί  των  …σχολίων  είναι  ευπρόσδεκτα

========================================================

ΣΧΟΛΙΟ 52      στο  ΟΠΟΙΟΣ  ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ  ΒΛΕΠΕΙ   http://www.antinews.gr/2013/06/19/219412/

Οντως δυσκολία στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης υπάρχει κυρίως από τις αποστάσεις που παίρνει η ΔΗΜΑΡ της οποίας οι εκπρόσωποι στη κυβέρνηση- αυτονομημένοι κατά τη γνώμη μου- λειτουργούν μονίμως ως τροχοπέδη. Η συμπεριφορά αυτή της ΔΗΜΑΡ- αν και κατανοώ την διάθεση της να διαφυλάξει τον πολιτικό της χώρο- μου μοιάζει αυτοκτονική. Κανείς δεν πρόκειται να την επιβραβεύσει για τη συμμετοχή της σε μια αποτυχημένη κυβέρνηση (αν αποτύχει) και κανείς δεν πρόκειται να την επιβραβεύσει αν η κυβέρνηση τελικά πετύχει αφού η ΔΗΜΑΡ έχει φροντίσει να λειτουργεί σαν ενδοκυβερνητική αντιπολίτευση.
Το θέμα είναι πως μεταρρυθμίσεις στην χώρα πρέπει να γίνουν και κατα τη γνώμη μου υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες δεν υπάρχει άλλο κυβερνητικό σχήμα να τις υλοποιήσει. Η ΝΔ – που στην περίπτωση της ΕΡΤ έκανε μια κίνηση force- λόγω της δράσης των ΔΗΜΑΡιτών εκπροσώπων στη κυβέρνηση, νομίζω πως θα πρέπει να επιδιώξει άμεσο ανασχηματισμό, με συμμετοχή των εταίρων με πολιτικά πρόσωπα και βεβαίως κάνοντας ενδεχομένως συλλογικότερη την λήψη των αποφάσεων να απαιτήσει συλλογικότητα στην υλοποίηση και την υπεράσπιση τους. Θα μου πεις: “Κι αν οι “δύο” δεν θέλουν;;;;;” Η ΝΔ ας κάνει τίς προτάσεις της, ας τις δημοσιοποιήσει κιόλας επισήμως, ας τις αιτιολογήσει στον κόσμο κι ας αφήσει εκείνον να κρίνει . Το να “εκθέσεις” δημοσίως τους εταίρους σου δεν είναι απλό πράγμα, αλλά οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Και καλόν είναι να ξέρει κι ο κόσμος τους λογαριασμούς που γίνονται για να μην κυκλοφορούν ανόητα σενάρια, θεωρίες συνωμοσίας κλπ Και για να αντιληφθεί ότι από τη μια μεριά σαφέστατα η ΝΔ δεν θέλει εκλογές γιατί αυτές θα επανέφεραν το κλίμα αβεβαιότητας που με τοσο κόπο ανετράπη και από την άλλη η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός αν συνεχώς εμποδίζεσαι να κάνεις τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις μεγάλο μέρος των οποίων είναι μνημονιακές υποχρεώσεις τις οποίες ανέλαβαν και οι άλλοι δύο εταίροι.

2 Responses to ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ

  1. Ο/Η Dyer λέει:

    Είμαι αποκλεισμένος από το blog σου;;;;;;;;;;

  2. Ο/Η firiki2010 λέει:

    Οπως βλέπεις όχι αγαπητέ ,dyer. Τα links κάποιες φορές δημιουργούν πρόβλημα και δεν το παίρννω χαμπάρι. Και μόνο ότι το σκέφθηκες ότι μπορεί να σε απέκλεισα είναι λόγος για κίτρινη κάρτα 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s