ΜΗΠΩΣ ΠΙΑΣΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ???

Το  πρόβλημα μου περιέργως δεν είναι   η επιτήρηση από την ΕΕ  και την ΕΚΤ  αλλά αυτή η διαρκώς επαναλαμβανόμενη  ατάκα  περί παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας.Στο κάτω -κάτω καλύτερα να ελέγχει η  ΕΕ   αν ο  κ  Παπανδρέου   θα κάνει  αυτά που λεει  (αυτοί που τον πίστεψαν μεχρις  στιγμής  διαψεύσθηκαν). Δεν με  ενοχλεί επίσης  η «τεχνική βοήθεια»  του ΔΝΤ .Αφού ο κ Παπανδρέου   δεν μπορεί να ελέγξει  τα αποτελέσματα  αυτών που θα κάνει,  ας  έχει  την «τεχνογνωσία» κάποιου  ειδικού. Κι  επι τέλους  η επιτήρηση και η «τεχνική βοήθεια»  δεν είναι περιορισμός  εθνικής κυριαρχίας    μεγαλύτερος   απ΄ ότι  είναι  αυτή  καθ΄ εαυτή  μια οικονομία  σε κακή κατάσταση.

Και γι αυτή  την κατάσταση  ο κ Παπανδρέου  και το κόμμα  του  δεν  είναι  αμέτοχοι  ευθυνών . Παλαιότερα ως κυβέρνηση  ήταν οι κατ΄εξοχήν  υπεύθυνοι  της διόγκωσης  του  χρέους  και των  ελειμμάτων, οι εφευρέτες  της δημιουργικής λογιστικής   και  το κυριότερο νομιμοποίησαν  και προώθησαν φανατικά   στην Ελληνική κοινωνία  την λογική της  «ήσσονος προσπάθειας» και του «δανεικά κι αγύριστα». Ως  Αντιπολίτευση  υπονόμευσαν και αντέδρασαν   σε οποιοδήποτε  μέτρο  είχε  στόχο  να αντιμετωπίσει τις χρόνιες παθογένειες  της  Ελληνικής οικονομίας . Πρόσφατα ως κυβέρνηση  πάλι και παρά  την συναίνεση που  παρείχε και παρέχει –και  σωστά –η Αξιωματική Αντιπολίτευση, καθυστέρησαν  δραματικα να   πάρουν δυσάρεστα  αλλά απαραίτητα  μέτρα με  αποτέλεσμα  να παίρνουν  σήμερα  μέτρα ……ακόμα πιο δυσάρεστα (αμφίβολης ορθότητας ορισμένα  αλλά ….τέλος πάντων).

Με  τέτοιο παρελθόν στα  της οικονομίας (δεν  παραγνωρίζω τις  ευθύνες  της προηγούμενης  κυβέρνησης)    και  τις αφελείς  εμμονές  του   σε θέματα εξωτερικής  πολιτικής το να επανέρχεται διαρκώς   ο  κ Παπανδρέου στα περί « παραχώρησης  εθνικής  κυριαρχίας»  σε εμένα  τον   κακοπροαίρετο    φαίνεται   σαν  να μας προετοιμάζει για…. κάτι.

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

This entry was posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to ΜΗΠΩΣ ΠΙΑΣΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ???

  1. Ο/Η DIMITRIS THEOCHARIS λέει:

    Kali arhi kai kalo koyragio gia tin sineheia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s