Η πιο δημοφιλής……απορία!

Πρώτη  μου  το έθεσε σήμερα  η Βάσω (1-2 μήνες είχα να την  δω) «Τι θα είχε  γίνει αν  αυτά  τα  μέτρα τα  είχε πάρει  ο Καραμανλής? Λίθος  επί  λιθου  δεν θα  είχε  μείνει!»  Μισή ώρα  αργότερα  ο Πέτρος  (επίσης  κανένα  μήνα  να  τον δω) έθεσε  το ίδιο  ζήτημα:  «Ωραία  συνδικάτα  έχουμε!  Θα είχε καεί  η Αθήνα  αν  τα μέτρα  τα  έπαιρνε  ο.. άλλος!» Γυρνώντας  σπίτι  ο ταξιτζής   μου  το ξαναθύμισε: «Γιατί ότι κάνουν  αυτοί  είναι καλώς καμωμένο? Θα  είχε  ισοπεδωθεί  φίλε  μου η  Αθήνα. Δεν μπορώ να καταλάβω. Είναι που  έχουν τα κανάλια και  τις  εφημερίδες? Τι να πω!»

Επειδή το  ερώτημα   μου  έχουν  θέσει  κατ΄  επανάληψη και άνθρωποι   που  τους  βλέπω  συχνότερα….

Επειδή  την  ίδια  απορία  διατύπωσε  σε ένα  άρθρο  του  στο blog  και ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ Τ  («Μαγική εικόνα» 5/3/2010)…..

Επειδή    οι   εικασίες  που κάνω  προσπαθώντας να  απαντήσω  με..  τρομάζουν….

Μήπως  μπορείτε  να  βοηθήσετε? Γιατί  αν  ένα  μέτρο το πάρει η «δεξιά»  είναι  «ανάλγητο» και  γίνεται «της επί  χρήμασι εκδιδομένης..» και    γιατί αν  ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΤΡΟ   το  πάρουν οι «σοσιαλιστές»  είναι  «αναγκαίο»  (ίσως και «κοινωνικά  ευαίσθητο»)  και   κυρίως γιατί οι  αντιδράσεις  είναι..τυπικές?

Περιμένω ιδέες

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

Advertisements
This entry was posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Η πιο δημοφιλής……απορία!

 1. Ο/Η ΔΙΟΓΕΝΗΣ λέει:

  Δεν ισχύουν πάντα και παντού τα ίδια, αλλά συνήθως αλλού και πάντα στα καθ΄ημας.

  Και αυτό γιατί:

  > Τα συνδικάτα στον τόπο μας αποτελούν μέρος του μηχανισμού που διοικεί τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και είναι αναπόσπαστο κομμάτι του «σοσιαλιστικού» κατεστημένου.
  > Δεν υπάρχει η «Δεξια» στα συνδικάτα.
  > Τα ΜΜΕ στον τόπο μας αντί να ελέγχουν την εξουσία, αποτελούν βασικό εκφραστή της.
  > Η κοινωνία μας, ακόμη και το κομμάτι της που δεν πρόσκειται στον «σοσιαλισμό» είναι κρατικοδίαιτη, παρεμβατική και «ευαίσθητη» κοινωνικά.
  >Γιατί μια «σοσιαλιστική» Κυβέρνηση παίρνει σκληρά μέτρα κατά παρέκκλιση της ιδεολογίας της για να σώσει τον τόπο, ενώ μία φιλελεύθερη για να σώσει τα κέρδη του κεφαλαίου.
  >Τέλος οι φιλελεύθεροι δεν μπορεσαν να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα που τους παρέχει η ιδεολογία τους, στο να διαχειρισθούν με άλλο τρόπο τα Δημόσια Οικονομικά, έτσι η κοινωνία σήμερα κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και επί της ουσίας δεν αντιστέκεται.

 2. Ο/Η ΑΡΗΣ Θ λέει:

  Για κάποιους το ΠΑΣΟΚ αποτελεί όρο επιβίωσης και ευημερίας.Αρα δεν πρόκειται με τίποτα να στραφούν εναντίον του. Αντε το πλύ-πολύ να διαμαρτυρηθούν χαλαρά για να υπενθυμίσουν την ύπαρξη του «καλού » ΠΑΣΟΚ.
  Οι κεντροδεξιοί,φιλελεύθεροι ,συντηρητικοί -όπως θέλετε πείτε τους- λόγω ιδεολογίας δεν εχουν παράδοση «αγωνιστικής» συμμετοχής στην πολιτική και τη συγκεκριμένη περίοδο είναι μουδιασμένοι.
  Οι μπαχαλάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ για να δράσουν θέλουν σιωπηρή έστω συναίνεση αν όχι ενθάρρυνση από το ΠΑΣΟΚ την οποία φυσικά δεν έχουν.
  Το ΚΚΕ κάνει ότι μπορεί για να πάνε τα πράγματα στραβά και να ωριμάσουν οι συνθήκες για την «επανάσταση» αλλά… μέχρι εκεί.
  Τα ΜΜΕ είναι η αιχμή του δόρατος επιχειρηματικών συμφερόντων που από καιρό έχουν ταυτισθεί με το ΠΑΣΟΚ
  Η «αριστερά» και το ΠΑΣΟΚ εχουν περάσει εδώ και πολλά χρόνια στους -αρκετούς πια – μη πολιτικοποιημένους το παραμύθι ότι είναι οι » κοινωνικά ευαίσθητες» παρατάξεις άρα τα πάντα τους δικαιολογούνται.
  Ποιος ξέρει κάποτε μπορεί να καταλάβουμε ότι δεν αρκεί να το παίζεις «καλός και «κοινωνικά ευαίσθητος» πρπει να είσαι και αποτελεσματικός.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s