Χαρά μέσα στη λιτότητα?

«Αναρωτιέται  κανείς ότι ίσως  έχουν δίκιο εκείνοι που λένε ότι η κρίση μπορεί να έχει και ένα θετικό  αποτέλεσμαεπειδή θα μας  αλλάξει  προς  το καλύτερο σε ορισμένα θέματα,θα μας κάνει λιγότερο  υλιστές. Μήπως αδράξουμε την ευκαιρία να  ανακαλύψουμε  τις πραγματικ’ες  αξίες  της  φιλίας,της παρέας,της κοινωνικής αλληλεγγύης και της επικοινωνίας,κάτι  που  στο  ξέφρενο ταξίδι του  καταναλωτισμού έχει  εκλείψει  από τη  ζωή μας?»

Αν  αυτά  τα έγραφε  οποιοσδήποτε θα  το προσπερνούσα  κουνώντας  συγκαταβατικά  το κεφάλι  μου. Σίγουρα  δεν  χρειάζεται να  μου κόψουν  30%  από  το δώρο Πάσχα  για να ανακαλύψω » τις πραγματικές αξίες, της παρέας,της φιλίας κλπ» Και  ειλικρινά  δεν καταλαβαίνω  γιατί  η αύξηση  της  τιμής  της  βενζίνης  θα με κάνει  λιγότερο  υλιστή. Αυτά, αν  το  εντός  εισαγωγικών  απόσπασμα   και  υπό τον τίτλο «Χαρά μέσα  στην λιτότητα?»  το  έγραφε οποιοσδήποτε  άλλος.

Οταν   όμως  το  γράφει  ο κ. Νίκος Παπανδρέου,ο  αδελφός  του  κ Πρωθυπουργού  (έχει πλάκα  που  σε ένα άλλο απόσπασμα  μιλώντας  για τον πρωθυπουργό  εξηγεί  ότι   είναι [ο πρωθυπουργός]  «αδεφός  του  γράφοντος»)  εγώ  ανησυχώ.  Ανησυχώ  πολύ. Διότι  καταλαβαίνω    ότι  έρχεται καταιγίδα  μέτρων  με  σκοπό  βέβαια » να μας  κάνει  λιγότερο  υλιστές» και  «να  ανακαλύψουμε  τις πραγματικές  αξίες της φιλίας,της παρέας μπλα,μπλα,μπλα….»

Τρελλαθήκαμε  εντελώς!

Το » Χαρά μέσα στη  λιτότητα?»    που  είναι πραγματικό «περιβόλι»  δημοσιεύθηκε  στην «Οικονομική Επιθεώρηση» Απριλίου.

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

Advertisements
This entry was posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Χαρά μέσα στη λιτότητα?

  1. Ο/Η iconology2009 λέει:

    Τυπικότατη απολίτικη, γιωργοπαπανδρείκή, λάιτ εκδοχή της πολιτικής. Ακόμη και των πιό σκληρών μορφών της. Η συλλογιστική των δυναστικών γόνων-που διακρίνονται γιά τη φτώχεια όχι μόνο του πνεύματος τους,κάτι γιά το οποίο σαφώς μερίμνησε η φύση αλλά και γιά τη φτωχή μορφωτική τους συγκρότηση όπως ακόμη και γιά την επίπεδη συναισθηματική τους νοημοσύνη-η συλλογιστική λοιπόν των δυναστικών γόνων είναι στο βαθύ πυρήνα της η στυλιστική απονιά. Έχουν μιά κομψή αντίληψη των βασάνων της ζωής, γιατί ποτέ στην πραγματικότητα δεν τα έχουν νιώσει παρά μόνο μέσα από γλαφυρές περιγραφές παραμυθιών ή από ξυλινες διατυπώσεις κομματικών προγραμμάτων.Βέβαια και η μάνα παίζει το ρόλο της στον τρόπο που προικίζει ή όχι ηθικά ή συναισθηματικά τον κόσμο των βλασταριών της. Ω είναι τόσα πολλά που θα μπορούσε να γράφει κανείς γι’αυτή την απίθανη φαμίλια,που μόνο οι γόνοι των Γλύξμπουργκ θα άντεχαν να ακούσουν με αλληλέγγυα αισθήματα

  2. Ο/Η firiki2010 λέει:

    «Κομψή αντίληψη των βασάνων της ζωής» «Στυλιστική απονιά» Εξαιρετικά!
    Ν. ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ:» …Στο μεσοδιάστημα ,πολλοί από εμάς θα αισθανόμαστε την πίεση των μέτρων λιτότητας» Πρώτο πληθυντικό παρακαλώ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s