Ενοχλήσεις.

Μπορεί  το ΠΑΣΟΚ  να μην  είναι  το καλύτερο  μου, αλλά  με  ενοχλεί όταν κάποιος   μιλάει για » Παγκαλοσηφουνάκηδες» , αποφαίνεται ότι ο  Πάγκαλος  «σαχλαμαρολογεί» και ισχυρίζεται  ότι   στην  επιχείρηση  του  έχει καμμιά 20 αριά στελέχη   35-45  ετών  που  είναι καλύτερα  από  τους περισσότερους  Υπουργούς.

Μπορεί  το πολιτικό  σύστημα να  έχει  τα   σοβαρότατα προβλήματα  του, αλλά με  ενοχλεί η  συνολική  απαξίωση του  από   αυτόν τον κάποιο  και η σχεδόν  λαικίστικη  προσέγγιση  για «πρακτικές  των πολιτικών  που ανεχόμαστε  επί  χρόνια » λες  και οι  όποιοι πολιτικοί  με  το  ζόρι μας κάθησαν  στο  σβέρκο  και  δεν  είμαστε  εμείς  αυτοί που  τους  ψηφίζουμε και  επιζητούμε  κάποιες  τουλάχιστον  από  τις πρακτικές  τους.  Με  ενοχλεί το «αποκορύφωμα  της λάσπης οι πολιτικοί». Με  ενοχλεί το « δεν είμαι  σαν κι αυτούς».

Επειδή ξέρω  ότι   το πρωί θα  βγώ  στο  δρόμο και  θα  ακούσω «Ωραία τους  τα  είπε!» σκέφτομαι  ότι  τελικά  κακώς  ενοχλούμαι και  το πρόβλημα  είναι  μάλλον η δικιά μου αντίληψη περί  αισθητικής . Και όχι  του κ Βγενόπουλου που μιλούσε  πριν λίγη ώρα  σε κάποιο  κανάλι  στους      κ Παπαδημητρίου και Παπαχελά.

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

Advertisements
This entry was posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Ενοχλήσεις.

 1. Ο/Η maquis λέει:

  Δε σε ενοχλεί όμως που κανένας απο τους Παυλιδοσηφουν-Ακηδες δε θα πάει φυλακή ποτέ για αποδεδειγμενες αρπαχτές, γιατί κι αν ακόμα καταδικαζόντουσαν (λέμε τώρα!), λογω παραγραφής θα εμεναν (μένουν) απέξω. Γιατι αυτο φυσικα για την αισθητική σου αποδεκτό. Τι ιστορια Τεχνης διάβαζες;

 2. Ο/Η firiki2010 λέει:

  Απλά κάνεις λάθος. Με ενοχλεί . Και κατά την άποψη μου ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών θα έπρεπε να αλλάξει (πιθανώτατα στη κατεύθυνση μιας ειδικής διαδικασίας που θα έκανε γρήγορη εκκαθάριση οποιασδήποτε υπόθεσης και ή θα έσβηνε «σκιές» ή θα οδηγούσε στα «νόμιμα»)
  Ηταν όμως αυτό το θέμα της ανάρτησης?
  ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

 3. Ο/Η drsiebenmal λέει:

  Φυσικά και δεν είναι ο τραπεζίτης σαν τους πολιτικούς. Αν αναθέταμε εν λευκώ σε έναν πολιτικό να εξυγιάνει την Ολυμπιακή εφόσον το κράτος αναλάβει πρώτα την ευθύνη για όλα της τα βαρίδια και ο πολιτικός αποφάσιζε να παραχωρήσει (αντί ευλόγου τιμήματος, φυσικά) την εταιρεία στο αντίπαλο ιδιωτικό μονοπώλιο, θα ουρλιάζαμε για την αρπαχτή του πολιτικού.
  Όταν όμως δεν είσαι εκλεγμένος αλλά διορισμένος, αυτά δεν λέγονται αρπαχτές αλλά ευφυείς επιχειρηματικές κινήσεις και σου δίνουν επιπρόσθετα το δικαίωμα να στολίζεις με έξυπνα τσιτάτα αυτούς που ψηφίζονται από Έλληνες πολιτες και συνεπώς, και σε εμάς τους βλάκες που τους πιστεύουμε και τους ψηφίζουμε.
  Γιατί δεν μας λέει καλύτερα τι ψηφίζει αυτός και τα 20 τόσα στελέχη του που είναι καλύτερα από υπουργούς για να καταλάβουμε ποιοι είναι οι «καθαροί», αφού φαίνεται τουλάχιστον να ξέρει ποιοι δεν είναι;

 4. Ο/Η ΝιΝο λέει:

  Όπως όι πολιτικοί τα κάνουν χάλια όταν διοικούν επιχειρήσεις (ακριβά πληρώνουμε τις επιλογές τους και τα αποτελέσματα του τρόπου διοικειν από αυτούς) το ίδιο καταστροφικό θα ήταν οι επιχειρηματίες να κάνουν πολιτική.
  Αλλά είναι τα κριτήρια των πολιτικών αποφάσεων .
  Η θεσμική θωράκιση της πολιτικής λειτουργίας και η διαδικασία λήψης αποφάσεων και ο έλεγχος πρέπει να αλλάξουν.
  Τα τεχνοκρατικα κριτήρια είναι απαραίτητα στην ανάλυση των δεδομένων και των προβλημάτων στην αξιολόγηση των λύσεων και φυσικά στην εφαρμογή τους. Εκεί θα μπορούσαν να ήταν χρήσιμοι.
  Στην πολιτική οι αποφάσεις και οι κατευθύνσεις πρέπει να είναι πολιτικές , ακόμη και οι οικονομικές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s