Τι κάνουμε τώρα?

1 Σφίγγουμε  αναγκαστικά  τις ζώνες.

2 Συνειδητοποιούμε ότι   δεν   θα  φτωχύνουμε επειδή ήρθε  το ΔΝΤ , αλλά  ακριβώς  το αντίθετο . Επειδή είχαμε  ήδη  φτωχύνει ήρθε το ΔΝΤ.

3 Συνειδητοποιούμε ότι   στην  ουσία  επιστρέφουμε  όλοι «πλούτο»  που διανεμήθηκε παλιότερα  «επί  δικαίων  και  αδίκων»  και που  δεν υπήρχε (κοινώς  δανεικά).

4 Συνειδητοποιούμε ότι  αν  δεν επιζητούσαμε, δεν ενθαρρύναμε, δενεπιβραβεύαμε και  δεν  ανεχόμασταν συμπεριφορές  των πολιτικών μας ταγών  (και όχι μόνο) που διένειμαν ανύπαρκτο πλούτο   δεν θα  φτάναμε  σε  αυτό το σημείο.

5 Συνειδητοποιούμε ότι    δεν  σωθήκαμε, ότι  έχουμε  μπροστά  μας  δύσκολα  χρόνια (και όχι μόνο από οικονομική άποψη)  και ότι απλώς  έχουμε μια   ευκαιρία  να σωθούμε (και όχι εγγύηση) και  αυτό  δεν μπορεί    να  γίνει   χωρίς  τις προσπάθειες όλων μας.

6 Συνειδητοποιούμε ότι  για  να συνέλθουμε  πρέπει να  δημιουργήσουμε πλούτο και  αυτό  δεν  μπορεί  να  γίνει  αν  δεν    δώσουμε  την  θέση που  τους  αξίζει  σε  απαξιωμένες ή  ενοχοποιημένες εδώ και  δεκαετίες έννοιες: εργασία, αξιολόγηση, επιχειρηματικότητα, έλεγχος, κέρδος, προσπάθεια,ανταγωνισμός,  υπευθυνότητα, συμμόρφωση  με τους νόμους….

7 Συνειδητοποιούμε ότι  πρέπει  να  μην  βλέπουμε  μόνο  το  σήμερα  αλλά  και  το…. μεθαύριο.

Πλην  του  υπ ΄ αριθμ 1 που  θα προκύψει  αναγκαστικά , τα  υπόλοιπα  είναι πιο  …ζόρικα   ίσως  επειδή  –  όπως  έλεγε  ο  Στέλιος Ράμφος   πριν  2-3 μέρες  σε μια τηλεοπτική  εκπομπή-  εμάς  τους Ελληνες   «…μας  κουράζει  η  σκέψη…»

Μόνο που  αν  δεν  συνειδητοποιήσουμε (το  α΄ πληθυντικό  περιλαμβάνει κυβέρνηση,κόμματα , συνδικαλιστές, πνευματικές και λοιπές  ηγεσίες  και εμάς  τους πολίτες) τα  παραπάνω,  δεν  μπορούμε  και  δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα. Θα  συνεχίσουμε    την  αναδιανομή  της μιζέριας, θα  συνεχίσουμε  να  αλληλοθωπευόμαστε «βολεψάκηδες» πολίτες  και  λαικιστές πολιτικοί,  θα  συνεχίσουμε  να  «διεκδικούμε  αγωνιστικά» και να  «αντιστεκόμαστε»,  θα  συνεχίσουμε να υποκρινόμαστε ότι  συμπάσχουμε  και ότι   «προσφέρουμε», θα  συνεχίσουμε  να  ανακαλύπτουμε  «εχθρούς» που   δήθεν ξυπνάνε  και κοιμούνται  με  τον καημό  να κάνουν  την ζωή μας  δύσκολη. Θα συνεχίσουμε  με άλλα λόγια  να πορευόμαστε   με  την  νοοτροπία που  καθοδήγησε  το «πάρτυ»  όλα  αυτά τα χρόνια. Με  δεδομένο όμως  ότι σολωμός, χαβιάρι, σαμπάνια τέλειωσαν θα πρέπει να  τη  βγάλουμε  με τσιπς και γαριδάκια,  μέχρι  να  γίνουν  κάποια στιγμή  και  αυτά  ανάρμοστη πολυτέλεια.

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

Advertisements
This entry was posted in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Τι κάνουμε τώρα?

 1. Ο/Η Δανός του νότου λέει:

  Έντάξει!… Μας έπεισες!…
  Στις 3 επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις πάλι ΘΑΠΑΣΟΚ (το ΘΑ από το Θάτσερ) θα ψηφίσουμε!

 2. Ο/Η firiki2010 λέει:

  Δεν γράφω για να πείσω κανένα να ψηφίσει οτιδήποτε.Δεν χρειαζόταν να διαβάσεις προηγούμενες αναρτήσεις για να πεισθείς. Αρκούσε να διαβάσεις προσεκτικά την παρούσα ανάρτηση.Ισως λιγάκι και να σκεφτείς.
  Επί της ουσίας: Τι ακριβώς απο αυτά που γράφω δεν χρειάζεται-ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων- να συνειδητοποιήσουμε?

 3. Ο/Η drsiebenmal λέει:

  Ουσιαστικά, αυτό που μας είπαν χτες είναι:

  Έχετε δύο επιλογές:

  Να βγείτε από το ευρώ, να γυρίσετε στις δραχμές, στους φοίνικες ή στα γρόσια, να κηρύξετε στάση πληρωμών (προς το εξωτερικό και προς το εσωτερικό), να τινάξετε στον αέρα τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά σας ταμεία (που κατέχουν καμιά 50αριά δις κουρελόχαρτα του ελληνικού δημοσίου) και να μας αναγκάσετε όλους τους υπόλοιπους της ευροζώνης να τρέχουμε να στηρίζουμε τις δικές μας τράπεζες που έχουν καμιά 150αριά δις από αυτά τα κουρελόχαρτα και όλον τον υπόλοιπο κόσμο που έχει άλλα 100 δις δικά σας κουρελόχαρτα και, για να μην γίνετε οικονομικοί παρίες του διεθνούς συστήματος για άγνωστο πόσο χρόνο (ποιος θα σας ξαναδανείσει ποτέ και με ποιες συνθήκες) να ξεπουλήσετε ό,τι έχετε και δεν έχετε, ή

  Να σας δώσουμε (με το αζημίωτο, βέβαια!) αυτόν τον χρόνο που ζητάτε για να κάνετε όσα λέτε ότι θα κάνετε: θα συμμαζέψετε τα φορολογικά σας, τα διοικητικά σας, τα αναπτυξιακά σας, τα ασφαλιστικά σας, τα ψυχολογικά σας, τα πολιτικά σας και πάει λέγοντας.

  Εμείς δεν πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρετε επειδή (προσθέστε κατά βούληση: είμαστε κακοί καπιταλιστές, είμαστε ξεπουλημένοι σοσιαλιστές, σας έχουμε άχτι, μυρίζουν τα χνώτα σας, μας τάχετε ξαναπεί κλπ) και γι’ αυτό απαιτούμε σαν εγγύηση για τον χρόνο που σας δίνουμε να μαζέψετε από εκεί που υπάρχουν και ξέρουμε ότι υπάρχουν, θα σας έχουμε από κοντά, και αν τα καταφέρετε να κάνετε και ανάπτυξη με όλα αυτά τα υπόλοιπα τα ωραία που λέτε (τον εκσυγχρονισμό σας την κοινή λογική και τη βασική αριθμητική) με γεια σας και χαρά σας και καλωσορίσατε στον κόσμο των ενηλίκων.

  Εμείς πάντως ετοιμαζόμαστε από τώρα για το σενάριο να την κάνετε από μόνοι σας επειδή για οποιονδήποτε λόγο (προσθέστε κατά βούληση) δεν θα τα καταφέρετε. Άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία σας που θα έχετε βγάλει μόνοι σας τα μάτια σας με τα χεράκια σας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s