Ελλειμμα…φαντασίας?

Είχα  εκφράσει  την άποψη μου  για  το  τι  έπρεπε να κάνει η ΝΔ στη  χθεσινή  ψηφοφορία, είχα πει  τι  περίμενα  να μην κάνει («Απαιτητική  επιλογή»  4/5),απέτυχα στην πρόβλεψη μου  και  το ομολόγησα  ευθαρσώς  την  επομένη («Αποτυχία»5/5).   Δυο  μέρες  νωρίτερα     είχα  ανεβάσει και  ένα μικρό  σχολιάκι  σε ένα  φιλικό  προς τον  Σαμαρά blog

Παραθέτω  το  σχετικό  απόσπασμα: […Αν απαιτηθεί απλώς απόλυτη πλειοψηφία το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ της ΝΔ θα είναι πρακτικά άχρηστα και τίθεται μόνο θέμα ποιο απο τα δύο μπορεί να διαχειρισθεί επικοινωνιακά καλύτερα. Πιθανώς το ΝΑΙ (με – εννοείται- ταυτόχρονο σφυροκόπημα του ΠΑΣΟΚ και Αριστεράς) να αποδειχθεί καλύτερη επιλογή, ιδίως αν το προαναγγείλει και δώσει “ευκαιρία” για διαφοροποιήσεις σε κάποιους του “βαθέος ΠΑΣΟΚ”]

Φαντασθείτε λοιπόν  τον  Σαμαρά  να  έχει  δηλώσει ότι  θα  ψηφίσει  ΝΑΙ  και  να  κάθεται  μαζί  με  τους  υπόλοιπους  Νεοδημοκράτες  βουλευτές  να  σπάει  πλάκα  με  τα  ΟΧΙ   και  τα ΠΑΡΩΝ   στο  ΠΑΣΟΚ  που  δεν  θα  ήταν  3 αλλά  13. Γιατί  σε ορισμένους  θα  παραέπεφτε  βαρύ   να  ψηφίσουν  μέτρα  που θα  ψήφιζε σύσσωμη  η ΝΔ  και ο ΛΑΟΣ.  Και  βέβαια  ο  Παπανδρέου   ή  θα έκανε  διαγραφές  οπότε  θα  περιόριζε ή   θα εξαφάνιζε  την  κοινοβουλευτική  του πλειοψηφία  ή  (το πιθανώτερο)  δεν θα το  τολμούσε  πλην όμως   θα  ήταν  ξεκάθαρο  ότι  ηγείται  όχι  ενός  αλλά  δύο  διαφορετικών ΠΑΣΟΚ.  Και  ακόμα    η ΝΔ   θα  είχε μεγαλύτερη  δυνατότητα  να  πιέσει   αφού  θα είχε κάθε  δικαίωμα   να    υπενθυμίζει   ότι  αυτή  «πέρασε»  το Νόμο (θυμηθείτε  και  τον  αντιτρομοκρατικό,   ο οποίος  αξιοποιήθηκε   για το  ξεδόντιασμα της 17Ν   και  τον οποίο  έφερε  το ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη,  αλλά πέρασε  με  τις  ψήφους  της ΝΔ). Με  φαντασιώσεις όμως  δεν  γίνεται πολιτική.

Εχω πάντως  την αίσθηση  ότι  σε  αυτή  την παράταξη   εκτός από τα επικοινωνιακά ελλείμματα  υπάρχουν κι άλλα.

Τι κέρδισε  η ΝΔ με το ΟΧΙ? Τα κεντροδεξιά κόμματα  της Ευρώπης να την στραβοκοιτάζουν, τους  «νοικοκυραίους»  να  λοξοκοιτάζουν προς το  «συνετό»  ΛΑΟΣ, την κοινωνία  να κοιτάζει  απορημένη μερικές  χιλιάδες  διαδηλωτές που  διεκδικούν  να… πτωχεύσουν άμεσα και  κάποιους  βουλευτές να κοιτάζουν  προς  την έξοδο (κινδύνου?)   που πρώτη  είδε και πέρασε  η Μπακογιάννη.

Οσο  για τη  διαγραφή της Μπακογιάννη… Τι να πω?  Αρρώστια!!! Ο  διεκδικητής   της  αρχηγίας  αν  δεν  γίνει  αρχηγός  υπάρχει πρόβλημα ! Μητσοτάκης-Στεφανόπουλος,  Καραμανλής-Σουφλιάς, Σαμαράς-Μπακογιάννη   Για  να  μην θυμηθώ  και την «άψογη»  συνεργασία Ράλλη-Αβέρωφ.

Ανθρώπινο μεν  αλλά….

Και φυσικά  μη νομίζετε   ότι  τελειώσαμε! Το πιθανότερο είναι ότι  για τη ΝΔ   αρχίζει  μια νέα μακρά  περίοδος, υπόγειων  διεργασιών,   ομφαλοσκόπησης  και   ατερμόνων  συζητήσεων   περί  του…  φύλου  των αγγέλων .

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

Advertisements
This entry was posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ελλειμμα…φαντασίας?

  1. Ο/Η kostas λέει:

    Για μιά τόσο σοβαρή απόφαση ένός κόματος εξουσίας, θά έπρεπε να είχε συγκλιθεί και αποφασίσει η ΚΟ της ΝΔ. Φαίνεται οτι ο Σαμαράς ξέχασε γρήγορα τις δημοκρατικές διαδικασίες, που τον ανέδειξαν πρόεδρο, και επανείλθε στις πρακτικές του αρχηγικού κόματος. Τότε και μόνον τότε θα ήταν απόλυτα δικαιωμένο το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ του. Τίθεται όμως και το θέμα: κατά πόσον οι εκπρόσωποι του λαού δικαιούνται να ψηφίζουν ενάντια στη θέλησή του για το υποτιθέμενο καλό του (για μας αλλά χωρίς εμάς); Εδώ που μας έφθασαν, τα μέτρα (αυτά και όσα έρχονται) ήταν αναγκαία. Γιατί φθάσαμε στην αναγκαιότητα; Γιατί κανείς δεν άκουγε κανένα, διεκδικόντας το αλάθητο. Εμείς που διδάξαμε το συνθετικό διάλογο, δυστυχώς τον εφαρμόχουμε αλλά με ώτα μη ακουόντων. Δεν μάθαμε οτι αει διδασκόμεθα, οτι ανθρώπινο το λάθος. Μας αξίζουν γιατί ξεφύγαμε ΟΛΟΙ μας. Και οι ολίγοι αλλά κερδισμένοι και όσοι ανεχθήκαμε παραβατικές κοινωνικές συμπεριφορές και παράνομες δράσεις. Αυτά δεν ανέχεται ποτέ η δημοκρατία.

  2. Ο/Η kostas λέει:

    Να μη ξεχάσω και τη Μπακογιάννη : Δαρβίνειος η εξήγηση και κατασνοητή, όσο κι αν λέγεται Μπακογιάννη… Χρειάζεται ακόμη προσπάθεια, αλλά πλέον ο χρόνος δεν αρκεί…..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s