Ώδινεν όρος……?

Μάθατε  μήπως  κάτι καινούργιο απο  τις  δηλώσεις  του κ Παπανδρέου  μετά   τη  σύσκεψη  των πολιτικών  αρχηγών  υπό  τον Πρόεδρο  της Δημοκρατίας?  Εντάξει,  τα «τέλος  στην Ελλάδα  της  ατιμωρησίας  της αναξιοκρατίαςτης, αδιαφάνειας…..  κλπ»  τα  έχουμε  ξανακούσει. Το  ότι  » το  πρόβλημα  δεν  είναι μόνο  Ελληνικό»  το  εμπεδώσαμε ( άρα  μήπως  πρέπει    να παραδεχθούμε  ότι   δεν  το  δημιούργησε  ο Καραμανλής?) Το » για   μια  διαφορετική  Ελλάδα»  είναι   αφηρημένο και  τόσο  χιλιοειπωμένο  που  δεν  λέει  τίποτα. Το  » Για να αλλάξουμε  την  Ελλάδα πρέπει να την σώσουμε»  επίσης. Αρα……?  Προς  τι  ακριβώς  η  σύσκεψη?   Για να ανταλλάξουνε «απόψεις   για τις μεγάλες  αλλαγές που  χρειάζεται  ο  τόπος»

Εξαυρετικής  πρωτοτυπίας      σκέψεις  σύμφωνα  με  τις  δημοσιογραφικές  πληροφορίες  κατέθεσε και  ο Πρόεδρος  της Δημοκρατίας. ( Γιατί  κάθε  φορά που ο κ Παπούλιας  μιλάει  για  φοροδιαφυγή    εγώ    θυμάμαι  τους  δανειστές του  Ανδρέα Παπανδρέου?)

Αναμένονται  δηλώσεις Σαμαρά.

Α, να μην  το  ξεχάσω!  Με  δεδομένο  ότι  η  σύσκεψη  ζητήθηκε  μετά  τη  δολοφονία  3  συμπολιτών μας  απο   κάποιους  εγκληματίες  και  υπό  τις  επευφημίες   ή  στην  καλύτερη  περίπτωση   αδιαφορία   κάποιων  εξ  αντικειμένου  συνεργατών  τους,  φανταζόμουνα  ότι  θα  υπήρχε κάτι  σαν  κοινή  ανακοίνωση  που θα περιλάμβανε  καταδίκη  συγκεκριμένων πρακτικών, φασιστικών  νοοτροπιών κλπ Προφανώς κατάλαβα …λάθος!

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

Advertisements
This entry was posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Bookmark the permalink.

4 Responses to Ώδινεν όρος……?

 1. Ο/Η Μάρκο Τ λέει:

  Σωστά κατάλαβες λάθος, γιατί μέλημα της πολιτικής τάξης της χώρας μας είναι να μην θιγεί η άκρα Αριστερά, δηλαδή το πολυπλόκαμο χταπόδι που εδώ και δεκαετίες μας οδηγεί σε ασφυξία. Αφού οι 4 (και όχι 3) νεκροί ήταν θύματα της ακροαριστερής βίας, δεν υπάρχει λόγος να πολυσκοτιστούμε. Ούτε καν ο οιονεί αρχιεπίσκοπος (συγγνώμη, μητροπολίτης Αθηνών ήθελα να πω) Ιερώνυμος δεν πήγε να τελέσει ένα τρισάγιο στον τόπο του μαρτυρικού τους θανάτου…

  Θα ήθελα να κάνω δύο σχόλια στις δηλώσεις Σαμαρά, ένα θετικό και ένα αρνητικό:
  1. Πρότεινε στον ΓΑΠ απόσυρση προσωρινή του λαθρονόμου, ως δείγμα καλής θέλησης κοινωνικής-εθνικής ομοψυχίας. Ο ΓΑΠ αρνήθηκε: Σωστός! 180 εκατομ. κατοίκους έχει το Πακιστάν, λίγα λιγότερα το Μπαγκλαντές. Ξέρεις τι δεξαμενές ψήφων είναι αυτές; Αστείρευτες. Άσε που ικανοποιούν και τις πιο τρελές πολυπολιτισμικές ιδεοληψίες.
  2. Πρότεινε συνάντηση με τα κόμματα της (άκρας) Αριστεράς για συναίνεση.
  Ωραία!! Εμπρός στο δρόμο (της καταστροφής) που χάραξε ο Καραμανλής.
  Δηλαδή, σου λέει καθαρά η Σταλινο-αλέκα ότι θέλω να καταστρέψω το υπάρχον σύστημα να φέρω το σοβιετικό δεκαετίας ’30, και συ της λες «έλα να τα βρούμε, να προσπαθήσουμε μαζί»!
  Σου λέει ο Τσίπρας ότι θέλω κάτι σαν πολιστική επανάσταση του Μάο, κάτι σαν Πολ Ποτ και Ερυθρούς Χμερ, κατιτίς που ανάθεμά με αν ξέρω τι θέλω, έχω και πολλές συνιστώσες ο ρημάδης, και εσύ του λες «έλα να αγαπηθούμε»!
  Να τελειώνουμε με το κανάκεμα της Αριστεράς. Μόνο με μηδενική ανοχή καταλαβαίνει αυτό το συνοθύλευμα. Στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν χυμένο αίμα στους δρόμους, το έχουν αποδείξει πολλές φορές.
  Στο κάτω-κάτω, μειοψηφία στην κοινωνία είναι, τί το φοβάται η Κεντροδεξιά; Γιατί δεν της κηρύττει ιδεολογικό πόλεμο ανοιχτό αντί να τη γλείφει;
  Κακά τα ψέμματα, από τη δεκαετία του ’30 και εδώ, δημιουργικές περίοδοι στην Ελλάδα υπήρξαν μόνο όταν η άκρα Αριστερά είχε τον χωροφύλακα πάνω από το κεφάλι της. Οταν χαλάρωσε ο χωροφύλακας, δηλαδή μετά το ’63, άρχισε η αναταραχή που οδήγησε τελικά στην καταστροφή της δικτατορίας.

 2. Ο/Η firiki2010 λέει:

  Πάνω που ήμουν έτοιμος να «εισβάλλω» δια μακροσκελούς σχολίου στο «http://a-ergodes.blogspot.com/» και στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που γίνεται σ΄ αυτό εδώ και 3-4 μέρες… με πρόλαβες.
  1 Η συνάντηση των αρχηγών τη συγκεκριμένη στιγμή δεν είχε κανένα νόημα αφου πουθενά δεν κατάλαβα να δηλώνεται με ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ η βούληση των συμμετεχόντων σε αυτή να σταθούν ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ «απέναντι» σε φαινόμενα όπως αυτά που είχαν συμβεί πρι λίγες μέρες. Οτιδήποτε άλλο θα μπορούσαν μια χαρά να το συζητήσουν στη Βουλή, στα κανάλια ή οπουδήποτε αλλού.
  2 Δεν υπήρχε καμμία περίπτωση ο Παπανδρέου να συναινούσε στο πάγωμα του νόμου για απόδοση ιθαγένειας σε μετανάστες. Το γεγονός ότι ήταν το πρώτο θέμα που έθεσε ως κυβέρνηση ενώ είχε πολύ σημαντικότερα να ασχοληθεί αποδεικνύει το μέγεθος της εμμονής του. Ακόμα και το ΔΝΤ να του το ζητούσε μπορείς να είσαι σίγουρος ότι εν ονόματι της ….. «εθνικής κυριαρχίας» θα προτιμούσε την χρεωκοπία!
  3 Με τα κόμματα της Αριστεράς πρέπει να διαλέγεσαι. Αρκεί να μην το κάνεις αφελώς , ελπίζοντας ότι θα κάνεις την Παπαρήγα να δει …το φως το αληθινό. Διαλέγεσαι μαζί τους για να αναδείξεις κυρίως ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΟΥΣ τις αντιφάσεις τους, την ουσία των ιδεών τους και την αναποτελεσματικότητα των πολιτικών τους.
  Τέλος σχετικά με τον….. χωροφύλακα Δεν χρειάζεται να τον έχει η Αριστερά πάνω από το κεφάλι της (με κάτι τέτοια ηρωοποιείται). Απλώς χρειάζεται Ο ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Αν σπάσω δυο αυτοκίνητα,αν κάψω μια Τράπεζα, αν επιτεθώ σε αστυνομικό, αν προσπαθήσω να μπώ με τη βία στη Βουλή θα με…. » μπουζουριάσουν» (και πολύ καλά θα μου κάνουν).
  Για ποιον περίεργο λόγο θα πρέπει να υπάρχει ασυλια όταν τις ίδιες πράξεις τις κάνει κάποιος που αποφασίζει ότι είναι «λαικός αγωνιστής», «αντιεξουσιαστής» ή «αγανακησμένος πολίτης» ?

 3. Ο/Η Μάρκο Τ λέει:

  Οταν είπα χωροφύλακα, αυτό εννοούσα: Δηλαδή την εφαρμογή του νόμου. Φυσικά με ισονομία, δεν επιδιώκω να ηρωοποιήσω τους κουκουέδες, ούτε τους συριζαίους, είναι το τελευταίο που δικαιούνται.

  Να διαλέγεσαι με τα κομματα της (άκρας) Αριστεράς. Συμφωνώ. Σε παρακαλώ, βρες μου λίγο κοινό έδαφος.
  Εχω ζήσει όλη την κνίτικη εμμονή (ήμουν γυμνάσιο-λύκειο δεκαετία του ’80), όλη τη συριζαίϊκή ιδεοληψία.
  Στο παρελθόν έχω ψηφίσει δύο φορές Συνασπισμό. Πλέον, δεν έχω καμία αυταπάτη. Τους δίνεις το δάχτυλο και σου παίρνουν το χέρι, κυριολεκτώ.
  Ακόμα και η ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία υπάρχει οπωσδήποτε κοινό έδαφος, ειδικά σε θέματα βίας, όταν φτάσεις στο θέμα της λαθρομετανάστευσης θα ταυτιστεί με την υπόλοιπη Αριστερά αλλά και με το γιωργοπαπανδρεοπασόκ.
  Αλλά και ακόμα σε θέματα βίας, όταν μιλήσεις με άνθρωπο της ανανεωτικής Αριστεράς, θα δεις ότι και αυτός έχει τις εμμονές του με την αστυνομία, τις κάμερες (αλήθεια, αν δεν υπήραν κάμερες στη Σταδίου από πού θα γίνονταν έρευνα για τους δολοφόνους;), τις ΜΚΟ, κλπ.
  Για τις υπόλοιπες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί ούτε λόγος να γίνεται για το μίνιμουμ της συναίνεσης. Αλήθεια, θυμάσαι όταν καιγόταν η Αθήνα με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ, με τί ύφος βγήκε από το πρωθυπουργικό γραφείο ο Αλαβάνος, μετά την ενημέρωσή του από τον αφελή Καραμανλή; Με ύφος τουλάχιστον 10 Ναπολεόντων: you know, the boss it’s me mate!
  Τα αποτελέσματα γνωστά.
  Γιατί επιτέλους να μην τολμά η ΝΔ να βγει να καταγγείλει την άκρα Αριστερά, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και γκρουπούσκουλα; Να τις καταγγείλει βάσει αρχών και γεγονότων, όχι λαϊκίστικα. Αλλά επιτέλους, να απαλλαγεί ο τόπος μας από αυτό το ταμπού, μας στοίχισε πάρα πολύ. Η Ελλάδα θα είχε συνέλθει σιγά-σιγά μετά τον πόλεμο και οι εμμονές του ΚΚΕ μας οδήγησαν σε αιματοχυσία και οπισθοδρόμηση φοβερή.

 4. Ο/Η firiki2010 λέει:

  » Με τα κόμματα της Αριστεράς πρέπει να διαλέγεσαι. Αρκεί να μην το κάνεις αφελώς , ελπίζοντας ότι θα κάνεις την Παπαρήγα να δει …το φως το αληθινό. Διαλέγεσαι μαζί τους για να αναδείξεις κυρίως ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΟΥΣ τις αντιφάσεις τους, την ουσία των ιδεών τους και την αναποτελεσματικότητα των πολιτικών τους.» (copy-paste από το προηγούμενο σχόλιο).
  Πάντως και οι «Αριστεροί» εξελίσσονται. Σκέψου ότι εκτιμούσα τον λόγο του Χρύσανθου του Λαζαρίδη όταν ήταν «Ρηγας»!!!Κατέληξε (?) δεξί χέρι του Σαμαρά!
  Ο Πάγκαλος όχι απλώς οργανωμένος αλλά στέλεχος του ΚΚΕ στη δεκαετία του ΄60 σήμερα το πιο ανώδυνο που λέει για το ΚΚΕ είναι: «Οι άνθρωποι αυτοί είναι τρελλοί ! »
  Επομένως πάντα υπάρχει ελπίδα. Αρκεί να μην κρύβεις τις απόψεις σου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s