Αυτοϋπονόμευση!

”Ένα κόμμα εξουσίας, από τη φύση του είναι πολυσυλλεκτικό, αλλά όχι ευνουχισμένο ιδεολογικά. Ευκαιριακές και ετερόκλητες συμπορεύσεις με την Αριστερά, δεν είναι μόνο άστοχες, αλλά μακροπρόθεσμα περισσότερο ζημιά κάνουν, παρά οφέλη προσφέρουν……..Η Ν.Δ. πρέπει να σταματήσει να ντρέπεται για τον εαυτό της και το κυβερνητικό της παρελθόν. Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να της χρεώσει την πτώχευση της χώρας! Και αντί να αντιδρά, αυτομαστιγώνεται! Επειδή έχουν καταλογίσει τα μύρια όσα στον Καραμανλή……….Αυτή η παρωδία με τα «στελέχη που πλήγωσαν την παράταξη», ενώ έπρεπε να είχε τελειώσει σ’ ένα μήνα, έγινε σήριαλ! Και όσο παρατείνεται αυτή η συζήτηση, στη εκλογική της βάση θα παρουσιάζονται εκφυλιστικά συμπτώματα.”

Αυτές  οι  φράσεις  του  Κώστα Ροδινού σε άρθρο  του  στο  antinews (ολόκληρο  το άρθρο http://www.antinews.gr/?p=45960)  νομίζω  είναι  η  ουσία  του  προβλήματος  της  φιλελεύθερης/συντηρητικής/κεντροδεξιάς  (διαλέξτε  εσείς  το επίθετο) παράταξης  σήμερα.

Δεν  είμαι υπέρ  της λογικής «Να  διαγραφεί  ο  Α!  Ο  Β  είναι  άχρηστος ! Ο  Γ  μας  κάνει  ζημιά  .Διώξτε  τον!»  που  διατρέχει  πλειοψηφικά  αναρτήσεις  και  σχόλια  στο  διαδίκτυο. Ο  κόσμος  μπορεί  «να  θέλει  αίμα»  ή  να  του το  υποβάλλουν για  τους λόγους  τους  ΜΜΕ ,  αλλά  οι  όποιες πειθωριοποιήσεις , η όποια  περίφημη  αυτοκάθαρση  πρέπει  να  βασίζεται  σε πραγματικά  γεγονότα και  σε πραγματικά  κακόβουλες  πρακτικές. Αν  πετάξουμε  εκτός παράταξης ΟΛΟΥΣ  αυτούς  που  ο  κάθε ένας  από  μας  μας  δεν  γουστάρει,  σ΄ αυτήν  δεν  θα  μείνουμε  ούτε  εγώ κι  εσύ!

ΟΜΩΣ   Η ΚΑΘΑΡΣΗ   ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΓΙΝΕΙ. Επρεπε  να  είχε  γίνει … χθες.  Πρέπει  να  τελειώσει  με  το Συνέδριο. Οπωσδήποτε! Η κουβεντούλα γι  αυτούς που πλήγωσαν  την  παράταξη, για  τα  «βαρίδια» κλπ  έτσι  γενικά  και  αόριστα  χωρίς  ονόματα  πρέπει   να  σταματήσει…. χθες. Οι γενικόλογες «συγγνώμες»  κούρασαν και  μοιάζουν  πια  με  άνευ  νοήματος  γλείψιμο  σε  κάθε  πικραμένο. Ας  παρθούν  κάποιες  αποφάσεις,  ας  περιθωριοποιηθούν  όποιοι  νομίσει  η παράταξη   ότι  δεν  έχουν  θέση  σε  αυτή και οι υπόλοιποι  με  νύχια  και  με  δόντια ας  υπερασπίσουν  το  έργο, τις  ιδέες  και  τους…..  συντρόφους  τους.

Αναγνωρίζω  τον προφανή  κίνδυνο   να θεωρηθώ  ακόμα μία φορά  γραφικός,  επειδή  μιλάω  για παραταξιακή αλληλεγγύη (προσέξτε  όχι  αλληλεγγύη που θα καλύπτει λαμόγια,απατεώνες κλπ όχι  αλληλεγγύη που    θα  βασίζεται  σε  αλληλοεξυπηρετήσεις στα  όρια ή   και εκτός  των  ορίων  του νόμου κα) , αλλά  πρέπει  κάποτε  να κατανοηθεί  η ανάγκη  ύπαρξης  αλληλεγγύης   μεταξύ  ανθρώπων  που  μοιράζονται  τις  ίδιες  ιδέες.

Η ανάγκη  αυτή  είναι  ακόμα  μεγαλύτερη  αν  δούμε  «που  το πάει»  το ΠΑΣΟΚ.  Είναι  προφανές  ότι  η τακτική  της «λάσπης  στον  ανεμιστήρα» θα  συνεχιστεί. Το ΠΑΣΟΚ  θα  συνεχίσει  να  μιλάει  για σκάνδαλα υπαρκτά  και  ανύπαρκτα  (ακόμα  και  τα  υπαρκτά  ωχριούν  μπροστά  στην  «υπεξαίρεση»  του Χρηματιστηρίου), θα  συνεχίσει  να  μιλά  για  «κουρτίνες» (κι  ας  το  διαψεύδουν   επωνύμως και με   στοιχεία), θα  συνεχίσει  να  αναρωτιέται  υποκριτικά » που  πήγαν τα λεφτά?»  Επειδή   είναι  ο  απόλυτος  κυρίαρχος  στα  ΜΜΕ  η τακτική  του έχει αποτελέσματα. Αν  απέναντι  του  δεν  βρίσκει  μια  συμπαγή φιλελεύθερη παράταξη, αλλά  καπετανάτα, προσωπικές  μικροπολιτικές   και  συντροφικά  μαχαιρώματα … δεν πάμε  πουθενά.

Η  συνεχιζόμενη   εκδήλωση  «μεταμέλειας» ,  η  άλλοτε  φορές  διακριτική   και  άλλοτε  «στα  ίσα»  απαξίωση   στελεχών, η  μη  υπεράσπιση  του  έργου προηγουμένων κυβερνήσεων   δεν    αποτελεί  τίποτα  άλλο  από  αυτουπονόμευση! Και  κυρίως   συνεχίζει  την  εσωστρέφεια  και  εμποδίζει  την  παράταξη  να  προτείνει  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ   κατευθύνσεις και  να  δώσει ένα αξιόπιστο   όραμα για  το μέλλον του τόπου.

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

Advertisements
This entry was posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Αυτοϋπονόμευση!

 1. Ο/Η kostas λέει:

  Εγκλωβισμένος ο Σαμαράς σε μιά κοινοβουλευτική ομάδα που δεν επέλεξε, σε λογικές παραπολιτικής και κόστους (που επικαλούνται όσοι ποτέ δεν το πλήρωσαν). Όσο αργεί, προκαλεί την απέχθεια και τη λύπη όσων τον στήριξαν και μαζί του τις ελπίδες για καθαρό κόμμα.
  Πρόταση για αυτοκάθαρση: οι ίδιοι οι βουλευτές, που γνωρίζουν καλλίτερα, να ψηφίσουν ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ! Σίγουρα θα δούμε και αίμα αλλά και πολύ γέλιο. Μας χρειάζεται το δεύτερο στις μέρες που ζούμε και όσες έρχονται. Όσοι απομακρυνθούν ας φτιάξουν δικό τους κόμμα. Αρχηγό έχουν έτοιμο.

 2. Ο/Η Μάρκο Τ λέει:

  1. Ο Κώστας Ροδινός έχει απόλυτο δίκιο. Να σταματήσει το ψάρεμα στα θολά νερά της άκρας Αριστεράς. Εχει αποδειχτεί το έωλο του πράγματος. Οι καλές προσωπικές σχέσεις σε επίπεδο αρχηγών, ακόμα και τα «προσκυνήματα» στον Άη Στράτη (έλεος με το αυτομαστίγωμα, επειδή προστάτεψαν οι πατεράδες και παππούδες μας την ελευθερία μας και τη δημοκρατία μας!) είναι άχρηστες όταν το ζήτημα φτάνει στον κινηματικό χαρακτήρα της Ακροαριστεράς, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.
  Είναι λόγος ύπαρξης γι’ αυτούς, δεν μπορεί κανένα αστικό κόμμα να τους πείσει διά της πειθούς να αυτοπεριοριστούν. Είναι σαν να ζητάς από τη γάτα να γίνει χορτοφάγος.
  Αυτό θα γίνει μόνο με την επιβολή του νόμου, που εν ανάγκη θα γίνει πιο αυστηρός (π.χ. η διαδήλωση να μην κλείνει τον δρόμο για ψύλλου πήδημα, να καταργηθεί το άσυλο του χουλιγκανισμού και της αλητείας κ.λπ.).

  Αν θέλει να κερδίσει ο Σαμαράς ψήφους ακόμα και από ανθρώπους που δεν ανήκουν στον κεντροδεξιό χώρο, δεν έχει παρά να χρησιμοποιήσει τρεις λέξεις, τις οποίες φυσικά θα πρέπει να φανεί ότι εννοεί: 1. υγιής πατριωτισμός (όχι εθνικισμός), 2. ευνομία (δηλ. εφαρμογή των σωστών νόμων), 3. ισονομία (όλοι ίσοι έναντι των νόμων, δηλ. κλήση και στο βουλευτικό αυτοκίνητο). Άλλη προσέγγιση με την άκρα Αριστερά δεν μπορεί να υπάρξει. Διαφορετικά, θα αυτοκαταστραφεί και αυτός όπως ακριβώς ο προκάτοχός του.

  2. Το ζήτημα της κάθαρσης έχει και την εξής παράμετρο: Υπάρχουν στελέχη, όπως ο Παυλόπουλος, που δεν μπορούν να διαγραφούν λόγω σκανδάλων, αλλά είναι παντελώς αποτυχημένα ως υπουργοί. Δεν διαγράφεις όμως κάποιον από το κόμμα επειδή απέτυχε απλώς στα καθήκοντά του. Τον βάζεις όμως στο ψυγείο και μάλιστα στην κατάψυξη. Καλό λοιπόν είναι τέτοιους ανθρώπους να τους βάλει ο Σαμαράς σε καραντίνα, ακόμα και με απαγόρευση ρητή να εκπροσωπούν το κόμμα σε τηλεοπτικές εκπομπές. Μπορεί επίσης να γίνεται «τυχαία» κανένα άδειασμά τους για θέσεις που εξέφρασαν, υπαινιγμοί δημοσία για την αποτυχία τους, κλπ, ώστε να οδηγηθούν διά της απαξίωσης στην έξοδο.
  Δηλαδή, για να το πω πιο απλά, πόσο θα αντέχει ο Παυλόπουλος να τον φτύνει κατάμουτρα η ίδια η ηγεσία του κόμματος; (ενώ δεν τον νοιάζει προφανώς όταν τον φτύνουν οι απλοί πολίτες, τον άνθρωπο που επέτρεψε να καεί η Αθήνα και να γεμίσει από όλη τη σαβούρα Αφρικής και Ασίας).

  Είμαι όμως απαισιόδοξος για τα βαρίδια και κατά πόσο θα απαλλαγεί η ΝΔ από αυτά. Λέγεται ότι ο Σαμαράς θα στηρίξει Νικήτα Κακλαμάνη για δήμαρχο. Αν το κάνει αυτό, ειλικρινά, δεν νομίζω ούτε στις επόμενες εκλογές να ψηφίσω ΝΔ. Θα πρέπει να λάβουν θέση σοβαρά ιστολόγια του συντηρητικού χώρου κατά ενος τέτοιου ενδεχομένου. Θα ήταν τραγικό. Μέχρι και ο Παπαχελάς έγραψε προχτές για την αποτυχία του δημοσιοσχεσίτη Δημάρχου της Λινάτσας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s