Η ΟΝΝΕΔ και οι… φορτηγατζήδες

Ας  υποθέσουμε  πως  κυβερνάει  η  Νέα  Δημοκρατία και  φέρνει  ένα  νομοσχέδιο στη  Βουλή  για  την  απελευθέρωση  του  επαγγέλματος στον  χώρο  των  φορτηγών  δημοσίας  χρήσεως ανάλογο  με  αυτό  που  έφερε  το  ΠΑΣΟΚ. Και  ας  υποθέσουμε  ότι – όπως  και  τώρα-  οι  φορτηγατζήδες  απεργούν δημιουργώντας  τεράστιες  δυσκολίες  στη  διακίνηση  εμπορευμάτων και  μάλιστα   σε  φουλ  τουριστική   και  ούτως ή  άλλως  ιδιαίτερα  δύσκολη  περίοδο.

Προσπαθείστε  τώρα  να  φαντασθείτε  την ανακοίνωση  που  θα  εξέδιδε  με  αφορμή  μια  τέτοια  κατάσταση  μια  Νεολαία  ΠΑΣΟΚ. Για  τί θα  μιλούσε? Το  ξέρετε  και  το ξέρω: Θα  έλεγε  για  την  αντιλαίκή πολιτική  της  κυβέρνησης που  στραγγαλίζει  ένα  επαγγελματικό  κλάδο για  να κάνει  τα  χατίρια  των πολυεθνικών, θα  δήλωνε  την αμέριστη  συμπαράσταση της  στον  ηρωικό  αγώνα  των  φορτηγατζήδων  και  θα  καλούσε   τον  λαό  να  δυναμώσει  τον  αγώνα  του ώστε  να  απαλλαγεί  ο τόπος  επιτέλους  από  την  δεξιά.

Ομως  σήμερα  κυβέρνηση  είναι το  ΠΑΣΟΚ,  αυτό  έφερε  το  νομοσχέδιο  για  ψήφιση, και  εναντίον  του  νομοσχεδίου  του ΠΑΣΟΚ  απεργούν  οι  φορτηγατζήδες.  Και  δείτε  τι  ανακοίνωση  βγάζει η  ΟΝΝΕΔ:

» Σ’ αυτή την πραγματικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, τη στιγμή που απαιτείται υπευθυνότητα και συνεργασία όλων με σκοπό την οικονομική ανάκαμψη, η αντικοινωνική συμπεριφορά συγκεκριμένων συντεχνιών φαίνεται να εξανεμίζει και τις όποιες τελευταίες ελπίδες.

Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης επέλεξαν να διεκδικήσουν τα αιτήματα τους, κάνοντας απεργία και, κατά συνέπεια, δημιουργώντας, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, σημαντικά προβλήματα τόσο στις μεταφορές των εμπορευμάτων όσο και στη διακίνηση των τουριστών λόγω της έλλειψης καυσίμων.

Είναι πράγματι, ιδιαιτέρως, δύσκολο να προσπαθούμε διαρκώς να αποδεικνύουμε το αυτονόητο.

Παρ ‘ όλα αυτά, όμως, τους καλούμε να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, ώστε να επιστρέψει η αγορά και οι πολίτες σε κανονικούς ρυθμούς.
Η χώρα μας, δε μπορεί κάθε τρεις και λίγο, να βρίσκεται υπό την ομηρία των οργανωμένων συντεχνιών.
Οι λιγοστοί εναπομείναντες εκπρόσωποι ενός αδιέξοδου οικονομικού μοντέλου, οφείλουν να κατανοήσουν ότι οι εποχές, είτε το θέλουν είτε όχι έχουν αλλάξει.

Εμείς, ως νέοι άνθρωποι ζητούμε την άμεση θέσπιση ενός πλαισίου για το ουσιαστικό άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων σύμφωνα και με την υπάρχουσα κοινοτική οδηγία. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους νέους να βγουν στο προσκήνιο και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, απαλλάσσοντας τη χώρα από συντεχνιακές λογικές και δίνοντας νέα ώθηση για την ανάπτυξη της οικονομίας.»

Από το Γραφείο Τύπου της ΟΝΝΕΔ

(οι  επισημάνσεις  δικές  μου)

Μπορεί  να  μην  σας  αρέσει η ΝΔ, μπορεί να διαφωνείτε  με το  άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων ή  να πιστεύετε  πως το  συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα  μπορούσε  να  ήταν καλύτερο, μπορεί  οι ΟΝΝΕΔίτες  να … σας  κάθονται  στο  στομάχι.  Ομως  η  συγκεκριμένη  τοποθέτηση, όπως  και  να  το  δείτε,  δείχνει  μια  διαφορετική ποιότητα, μια  διαφορετική νοοτροπία.

Και  κυρίως  δείχνει  να  αντιλαμβάνεται  ότι  ο  αντίπαλος  δεν  είναι  γενικά  και  αφηρημένα το ΠΑΣΟΚ το  οποίο  πρέπει  να  πολεμηθεί συμμαχώντας  απλώς  με  τους  «εχθρούς»  του (οι  φορτηγατζήδες  στη  συγκεκριμένη περίπτωση)  ανεξαρτήτως  των  επί  της  ουσίας  απόψεων  τους. Αντίπαλος  είναι  τα  προβλήματα,  αντίπαλος  είναι  οι  νοοτροπίες που  καλλιέργησε και  εξακολουθεί να  καλλιεργεί   το  ΠΑΣΟΚ,  αντίπαλος  είναι οι πολιτικές που  ασκησε  και   σε πολλές περιπτώσεις  συνεχίζει να ασκεί. Αυτά  είναι  που  πρέπει  να  ηττηθούν.

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

Advertisements
This entry was posted in ΚΟΜΜΑΤΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Η ΟΝΝΕΔ και οι… φορτηγατζήδες

 1. Ο/Η Spiros λέει:

  Είναι γνωστό ότι τα κλειστά επαγγέλματα θα απελευθερωθούν. Πώς; Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η δημιουργηθείσα κατάσταση ; Χωρίς να μελετηθεί η περίπτωση «αρπαγής-κατάργησης» πριουσιών; Ουδείς έχει αντίρρηση στον γενικό όρο Απελευθέρωση . Πρώτα όμως διαμορφώνει το πλαίσιο και την αντιμετώπιση από τον δημόσιο τομέα των όσων προτίθεται να εφαρμόσει και μετά προχωράς σε μέτρα με ορίζοντα χρόνου για να μην οδηγήσεις σε δράματα. Η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ είναι ορθή ως προς την φιλοσοφία του αύριο και καλά κάνει αλλά δεν μπορεί να τα βάζει με τους ιδιοκτήτες φορτηγών οι οποίοι ακολούθησαν ένα καθεστώς που τους το έμαθαν όλοι οι πολιτικοί. Η σφαλιάρα έχει όρια . Αν σήμερα την τρώω εγώ αύριο ποιός;
  Με το 20% επί της διαφημιστικής δαπάνης για τα ΜΜΕ ποιό παιχνιδάκι παίζεται;

 2. Ο/Η firiki2010 λέει:

  To βάρος της ανάρτησης ήταν στο γεγονός ότι η νεολαία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν δίστασε να υποστηρίξει ένα μέτρο συνεπές με την ιδεολογία της ανεξάρτητα αν το εφάρμοζε ο «αντίπαλος» ( ο οποίος δεν το πολυπιστεύει, γι αυτό δεν μπορεί να το εφαρμόσει σωστά). Επίσης η ΟΝΝΕΔ κάλεσε τους απεργούς-εν όψει και της εντελώς ιδιαίτερης συγκυρίας- να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις δείχνοντας να καταλαβαίνει ότι «ο εχθρός του εχθρού μου» δεν είναι αναγκαστικά και ανεξάρτητα από τις επί της ουσίας απόψεις του «φίλος μου». Η στάση της μου φαίνεται θαρραλέα, συνεπής και υπεύθυνη και ασυνήθιστη για την Ελληνική πραγνατικότητα.

  Επί της ουσίας. Αν και μου φαίνεται κάπως υπερβολικό το [«αρπαγή-κατάργηση» περιοσιών] και το [δράματα] θεωρώ ότι θα έπρεπε ίσως να υπάρχει κάποιου είδους «αποζημίωση». Η μόνη συγκεκριμένη πρόταση που διάβασα είναι του Σ Μάνου (μία δωρεάν άδεια για κάθε παλιά), αλλά δεν ξέρω αν στην υπάρχουσα τουλάχιστον συγκυρία την αντέχουμε.

  «Η σφαλιάρα έχει όρια. Αν σήμερα την τρώω εγώ αύριο ποιος?» Δυστυχώς σφαλιάρες συνεχόμενες τρώμε όλοι, ανεξαρτήτως των ευθυνών μας. Εδώ που φτάσαμε είναι αναπόφευκτες. Το ζήτημα είναι τα δυσάρεστα μέτρα να είναι αποτελεσματικά. Εχω τις αμφιβολίες μου κυρίως γιατί η κυβέρνηση δεν πιστεύει ή θέλει να δείξει ότι δεν πιστεύει αυτά που κάνει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s