Ειλικρίνεια, υπευθυνότητα, θάρρος

Σπανίως  το  firiki2010   αναρτά    άρθρα   από  άλλα  blogs. Οχι  γιατί  δεν  δημοσιεύονται  αξιολογώτατες  απόψεις  και  πολύ  ενδιαφέρουσες πληροφορίες,  αλλά  γιατί  το  blog (θα έπρεπε να)  είναι  μια πολύ προσωπική  υπόθεση. Αυτή  την  φορά  υπέκυψα  στον  πειρασμό   γιατί  το  άρθρο    του  Κωστή Χατζηδάκη από  το  http://khatzidakis.blogspot.com/  με  αφορμή  την  απελευθέρωση  επαγγελμάτων   απαντά   και  απαντά    θαρρετά  και ξεκάθαρα (κακά τα  ψέμματα- και όπως θα  ήθελα)  στο  κρισιμότερο  ίσως  αν  και  ανομολόγητο  ερώτημα  που  πλανάται  στον  χώρο  της  κεντροδεξιάς   από  τις 4 Οκτωβρίου :  «Και  τώρα  τι  κάνουμε  ως Αντιπολίτευση?»   (Μοναδικό  σχόλιο οι χρωματισμοί)

Η  ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΦΟΒΙΚΑ  ΣΥΝΔΡΟΜΑ

Με ρώτησαν σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό: «πώς αισθάνεστε που το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει μέτρα όπως το άνοιγμα των επαγγελμάτων που κανονικά πρώτοι εσείς, της ΝΔ, θα έπρεπε να είχατε εφαρμόσει;» Το ΠΑΣΟΚ, φυσικά, είναι σε μια κατάσταση πλαστοπροσωπίας. Υποθέτω δε ότι οι οπαδοί του θα βρίσκονται σε μεγάλη σύγχυση με αυτά που βλέπουν.

Μακάρι το ΠΑΣΟΚ, έστω και υπό την πίεση της Τρόικας, να προχωρήσει προς τη σωστή κατεύθυνση. Προσωπικά έχω αρκετές αμφιβολίες. Αρκεί να δει κανείς τις μεταλλάξεις και τις παλινωδίες μέσα σε δύο μήνες της κυβέρνησης για τα φορτηγά, την αντίφαση, από τη μια να περιορίζουν τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων και από την άλλη να μην τολμούν να ενοχλήσουν ισχυρές συντεχνίες των ΔΕΚΟ, αλλά και την έλλειψη σαφούς αναπτυξιακής πολιτικής με το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 40% χαμηλότερα και το ΤΕΜΠΜΕ 16 φορές κάτω σε σχέση με το 2009.

Εμείς πάντως, σ’αυτή τη συγκυρία, οφείλουμε να μην είμαστε η κλασική ελληνική αντιπολίτευση. Τι σημαίνει αυτό; Μετά την αυτοκριτική μας για τα λάθη μας και την έλλειψη τόλμης που μας διέκρινε, να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να γίνουμε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, κεντροδεξιό κόμμα. Δηλαδή, από τη μια πλευρά, να εγκαταλείψουμε τα φοβικά σύνδρομα του παρελθόντος, λόγω των οποίων και εμείς οι ίδιοι είχαμε εξιδανικεύσει την αριστερά και το σοσιαλισμό και είχαμε υποταχθεί σε τέτοιου είδους λογικές. Και από την άλλη, να στηρίζουμε κάθε σωστή επιλογή που, έστω και αναγκασμένη απ’τα πράγματα, υιοθετεί η κυβέρνηση. Αλλά και να ωθούμε πρώτοι την κυβέρνηση προς λύσεις που έχουν επικρατήσει σε όλη την Ευρώπη και τις έχει ανάγκη ο τόπος.

Το ΠΑΣΟΚ ας αντιμετωπίσει μόνο του το πρόβλημα της αναξιοπιστίας που αναμφισβήτητα έχει λόγω των προεκλογικών του υποσχέσεων. Εμείς όμως ένα δρόμο έχουμε για να αντιμετωπίσουμε την ενοχοποίηση του πολιτικού μας χώρου και να αποκτήσουμε ξανά αξιοπιστία: Το δρόμο της ειλικρίνειας, της υπευθυνότητας και του θάρρους. Το δρόμο της υπεράσπισης σύγχρονων ευρωπαϊκών λύσεων με βάση τη δική μας φιλελεύθερη ιδεολογία. Πολλοί απ’όσους έχουν εθιστεί σε τακτικισμούς μπορεί να δυσκολευτούν στην αρχή με μια τέτοια προσέγγιση. Τις κινήσεις τακτικής, όμως, του παρελθόντος είναι που πληρώνουμε ως σήμερα. Με την ειλικρίνεια και την υπευθυνότητα, αντίθετα, τελικά πάντα κερδίζεις.

Advertisements
This entry was posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Ειλικρίνεια, υπευθυνότητα, θάρρος

  1. Ο/Η citizengr λέει:

    από τα καλλίτερα στελέχη μας ο Κωστής, αν και δεν είμαι όπως θα δες σουπερ ντουπερ φιλελεύθερος τον τίμησα με τη ψήφο γιατί είναι χαμηλών τόνων, εργατικός και αποτελεσματικός.

  2. Ο/Η firiki2010 λέει:

    Αποφεύγω όσο γίνεται τις ταμπέλλες. Δεξιός,αριστερός, φιλελεύθερος (σουπερ ντουπερ ή απλός), σοσιαλισής. Πολλές φορές μας μπερδεύουν χωρίς λόγο. Σημασία έχουν οι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ απόψεις και πρακτικές και βέβαια οι 3-4 λεξούλες στο τέλος του σχολίου σου

  3. Ο/Η citizengr λέει:

    ηταν απο τους επιτυχημενους υπουργους της κυβερνησης Καραμανλη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s