«Διακαναλικές» απορίες

Ποιος  του  συνέστησε  αυτή την «διακαναλική»?

Πότε άλλοτε   Πρωθυπουργός   παρενέβη τόσο  απροκάλυπτα  σε  αυτοδιοικητικές  εκλογές?

Είναι  τόσο  ανόητος που  δεν  καταλαβαίνει  ή  τόσο  ανεύθυνος που  δεν  τον  νοιάζει  το  ότι  η  πανικόβλητη  «διακαναλική»   του έβλαψε – εκτός   απο   τον  ίδιο-   και   την  χώρα?  (Είμαι  περίεργος  που  πηγαν  τα spreads)

Οταν στη  ερώτηση  αν θα  απολυθούν Δημόσιοι  υπάλληλοι   του ξεφεύγει  :  «ΕΔΩ  Ο ΚΑΣΤΡΟ  ΑΠΟΛΥΕΙ..» τι ακριβώς  θέλει να πει ο ποιητής?

Αφού  για  να  επιτελέσει  το έργο  του  θέλει 13  Περιφερειάρχες  δικούς του  γιατί  τους  ήθελε  αιρετούς? Δεν  γνωρίζει  ότι  στις  κανονικές  Δημοκρατίες  οι  εκλογές  δεν  βγάζουν  πάντα  ΠΑΣΟΚ?

Γιατί  κινδυνεύει  η  χώρα να  μπεί   σε  αδιέξοδο    αν  δεν  εκλεγεί  ο Τατούλης,  ο Σγουρός  και  ο  Μπουτάρης? (Και  αυτός  ο  απίθανος  Καμίνης  που   αρχικά    μου  ήταν  συμπαθής)

Αφού  μας  έσωσε  από την  χρεωκοπία, και ανακτήσαμε  την  αξιοπιστια μας  στην Ευρώπη, και  οι  θυσίες  ήδη,  όπως  μας  είπε,  αποδίδουν  προς  τι  ο  δραματικός  τόνος?  Συμβαίνει  κάτι που  δεν  ξέρουμε?

Το »  ΟΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ  ΜΙΑ  ΝΕΑ  ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ  ΘΑ  ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ  ΝΑ  ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ  ΤΟΥΣ  ΦΟΡΟΥΣ» μου  φάνηκε  σαν  απειλή  ή κατάλαβα  λάθος? Η  καινούργια  κουλτούρα  πως  δημιουργείται αν  όχι  μέσα  απο  θεσμούς  και  διαδικασίες?  (Πράγματα  για  την  διαμόρφωση  των  οποίων αρμόδια  είναι η κυβέρνηση)

Οταν λέει  ότι  «ΔΕΝ  ΑΡΚΕΙ  ΝΑ  ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ  Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΚΑΙ  15-16  ΥΠΟΥΡΓΟΙ» υπονοεί   ότι  –  εκτός   βουλευτών  ,στελεχών κλπ- ακόμα  και  οι  υφυπουργοί  του   «έχουν  κατέβει  από  το  τραίνο»?

Οι  διάφορες  εκκλήσεις   ή  παραινέσεις  προς  τρίτους   με  τα  «πρέπει  να….» μήπως  πρέπει να  καταλάβει  κάποια  στιγμή   ότι  είναι    αρμοδιότητα  της  κυβέρνησης  του? (Το ίδιο ισχύει  και  για τα  «εφ΄οσον  είμαστε  συνεπείς…»,  «εφ όσον δεν  υπάρξει  πισωγύρισμα…»)

Τι  ακριβώς  είναι η «ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΓΕΩΡΓΙΑ»?  (Ειλικρινά δεν  ξέρω!)

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

ΥΓ  Εχουμε  καταλάβει  που  μπλέξαμε?

Advertisements
This entry was posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to «Διακαναλικές» απορίες

 1. Ο/Η MAKKAR λέει:

  Είπα να κάνω μια προσπάθεια να σε διευκολύνω σε κάποιες από τις απορίες σου.
  Τη διακαναλική του τη συνέστησαν οι συνεργάτες του που ασχολούνται με μετρήσεις τηλεθέασης. Ήξεραν τα νούμερα που έφερε την προηγούμενη Δευτέρα το ΝΗΣΙ
  και ήθελαν να δουν τι νούμερα θα φέρει το ΝΑΥΑΓΙΟ.
  Κατά μία άλλη εκδοχή του τη συνέστησε ο Ψυχίατρος που τον παρακολουθεί.

  Για τη βλάβη στη διεφθαρμένη χώρα του, αν ήταν να νοιαστεί, θα το είχε κάνει το προηγούμενο φθινόπωρο, που ξεφώνιζε υστερικά στην υφήλιο για να δημιουργήσει
  τις συνθήκες που θα έδιναν άλλοθι στις πολιτικές που ακολούθησε.

  Για τους ΔΥ αφενός κάλυψε τον κομματικό στρατό με την κουρτίνα του Συντάγματος αφετέρου είπε ότι και ο Κάστρο απολύει ενώ εμείς κρατάμε γερά.

  Ο κίνδυνος αδιεξόδου για τη χώρα προκύπτει από την ποιοτική διαφορά μεταξύ των ψήφων. Οι ψήφοι σε υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ είναι καθαρά αυτοδιοικητικοί
  ενώ σε όλους τους άλλους (με εξαίρεση ίσως το ΛΑΟΣ) είναι υπονομευτικοί για τη χώρα και την οικονομία.
  Για το Διευθυντή Νοσοκομείου και συνταξιούχο Τατούλη ,μιας και τον ανέφερες, το μόνο που έχω να σου πώ είναι πως κάποτε η Αρκαδία έβγαζε Κολοκοτρώνηδες τώρα βγάζει τατούληδες.

  Ο δραματικός τόνος , ο συναγερμός που δεν έληξε και οι θυσίες που πρέπει να συνεχιστούν έχουν να κάνουν με τα παλιά δάνεια που πρέπει να γίνουν νέα.
  (Τα παλιά Δεν έχουν εξασφαλίσεις και υπάγονται στο Ελληνικό Δίκαιο ενώ
  τα νέα είναι εξασφαλισμένα με την κινητή και ακίνητη περιουσία του Δημοσίου
  και υπάγονται στο Αγγλικό Δίκαιο)

  Όταν σου μιλάει για νέα κουλτούρα θα πρέπει να σκέπτεσαι Παγκόσμια Διακυβέρνηση (μην ανατριχιάζεις δεν θα σε γλιτώσει από τίποτα…)

  Να προσθέσω κι εγώ μια απορία.
  Πόσες φορές είπε « η προηγούμενη Κυβέρνηση » πόσες «θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας » και πόσες «ανάπτυξη» ;
  Αν το ψάξεις θα εκπλαγείς.

 2. Ο/Η firiki2010 λέει:

  Εμπνευσμένο!
  Τις απορίες τις έγραψα πολύ αργά το βράδυ. Ολη μέρα μου δημιουργήθηκαν κι άλλες που κακώς δεν τις προσέθεσα και τις περισσότερες τις έχω ξεχάσει Απ όσες θυμάμαι:
  Πόσες Περιφέρειες θέλει να κερδίσει και με τι ποσοστό ?
  Μήπως μια και του έχει κολλήσει ο Περιφερειάρχης να είναι και οπωσδήποτε αιρετός και οπωσδήποτςε δικός του μήπως είναι ώρα τα υπολοιπα κόμματα να δείξουν στοιχιώδη υπευθυνότητα και να αποσύρουν τους υποψηφίους τους?
  Γιατί χρησιμοποιούσε συνεχώς το ρήμα «συναθροίζω» αντί του «συνεκτιμώ»?
  Περιμένω απαντήσεις! (Οπωσδήποτε και για την «διαροφική γεωργία»)

 3. Ο/Η MAKKAR λέει:

  Έχω την εντύπωση πως χρησιμοποιεί την έκφραση Διατροφική γεωργία (προϊόντα για διατροφή) σε αντιδιαστολή με την ενεργειακή γεωργία (προϊόντα για παραγωγή ενέργειας δηλ. υγρά καύσιμα ,βιομάζα).Το άτομο είναι μορφωμένο,μη το βλέπεις έτσι…

  Για την …απόσυρση των υποψηφίων των άλλων κομμάτων που προτείνεις είναι θέμα που εξαρτάται αποκλειστικά από την κυρία Μπιρμίλη.

  Τέλος για τα ποσοστά που του …πρέπουν νομίζω ότι κάτι ανάλογο με τα ποσοστά Μπρέζνιεφ θα έδιωχναν αυτή την αβεβαιότητα και την αμηχανία που εξέπεμπε στη συνέντευξη
  και εκτός απο τα αυτιά θα γέλαγαν και τα μουστάκια του…

 4. Ο/Η firiki2010 λέει:

  Φαίνεται ότι για την » διατροφική γεωργία» τον αδίκησα. Πριν εκφράσω την απορία μου έριξα μια ματιά στο google και δεν βρήκα τίποτα. Μετά το σχόλιο σου έψαξα για «ενεργειακή γεωργία» και … βρήκα.
  Λες να τον αδίκησα και αλλού? Μήπως είμαι προκατειλημμένος? (Μια καλή παρέα και 2-3 ποτήρια μπορεί να βοηθήσουν να ανανήψω)

 5. Ο/Η MAKKAR λέει:

  Οταν λες 2-3 ποτήρια αναφέρεσαι στον …κρασογιώργη (Καπεταν Μιχάλης, Καζαντζάκης, Μάνος Χατζιδάκης) ή σε κάποια περίπτωση
  συνδιασμένη με εκλογικά αποτελέσματα;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s