1.Ο Πρωθυπουργός 2.Ο Μήτσος

Σήμερα ελλείψει έμπνευσης και  χρόνου είπα να «γράψω»  δυο άσχετες   μεταξύ τους ιστοριούλες η πρώτη – όπως θα  δείτε- ένα εύκολο cory-paste  ειδήσεων   και η δεύτερη μια φανταστική  ιστοριούλα,-για να  «αυγατίσει» το  κείμενο- παντελώς άσχετη με  την πρώτη   και   μακριά από τα  συνήθη   ενδιαφέροντα του blog.

Ιστορία  πρώτη

Ο  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

«Είναι  τόσο  ανόητος που  δεν  καταλαβαίνει ή  τόσο  ανεύθυνος που  δεν  τον  νοιάζει το  ότι  η  πανικόβλητη  “διακαναλική” του έβλαψε – εκτός   απο   τον  ίδιο-   και   την  χώρα? (Είμαι  περίεργος  που  πηγαν  τα spreads)»[firiki2010-26/10 3-4ώρεςμετά τη διακαναλική]

«……Παρασκευή 22 Οκτωβρίου πριν την συνέντευξη Παπανδρέου το spread στα 10ετή ελληνικά ομόλογα στις 684 μονάδες βάσης και το CDS στις 680 μονάδες βάσης. Το CDS είναι το ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας το παράγωγο των ομολόγων.
Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου πριν την διακαναλική (πραγματοποιήθηκε το βράδυ 9 ώρα Ελλάδος) το spread στα 10ετή ομόλογα 691 μονάδες και το CDS στις 680 μονάδες.
Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου μετά την διακαναλική συνέντευξη το spread στα 10ετή ομόλογα στις 720 μονάδες και το CDS στις 690 μονάδες βάσης.
Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου μετά τις δηλώσεις στελεχών της Κυβέρνησης ότι ο Παπανδρέου δεν μπλοφάρει για τις πρόωρες εκλογές και την παρέμβαση αξιωματούχων της ΕΕ ότι δεν αντιμετωπίζουν θετικά τις πρόωρες εκλογές το spread στα 10ετή στις 785 μονάδες βάσης και τα CDS στις 775 μονάδες βάσης.
Δηλαδή από την προηγούμενη Παρασκευή άνοδος 100 μονάδων βάσης.
Για να μειωθεί το spread από τις 800 στις 684 μονάδες βάσης χρειάσθηκαν 26 μέρες και για να αυξηθεί 100 μονάδες βάσης χρειάσθηκαν 2 μέρες….» [Patras  Blogs» 28/10]

«Μετά τις δηλώσεις Παπανδρέου στη διακαναλική για πρόωρες εκλογές το spread άρχισε να ανεβαίνει. Σήμερα εκτινάχθηκε στις 825 μονάδες βάσης,…» [atithaso 29/10]
 

Χθες  ο  κ Παπανδρέου εξήγησε το γεγονός:

«Ζήτησα ψήφο ευθύνης στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για να έχουμε συνέπεια και σταθερότητα στην πορεία των μεγάλων αλλαγών. Το ότι ανέβηκαν τα spread δείχνει το πόσο ευάλωτη είναι η χώρα μας απέναντι σε κινήσεις που μπορούν να ερμηνευθούν ως αστάθεια».

Τέλος της πρώτης ιστορίας

Ιστορία δεύτερη

Ο  ΜΗΤΣΟΣ

O  Μήτσος  αναρρώνει μετά  από καρδιακό επεισόδιο.  Ο  καρδιολόγος   που τον κουράρει   διαβεβαιώνει ότι όλα (στο μέτρο του  δυνατού)  πάνε καλά  και ότι ο ασθενής πρέπει να αποφεύγει   τις συγκινήσεις. Οι οικείοι του   Μήτσου όμως  ανησυχούν για την πορεία της  ανάρρωσης  και κάποιοι θέλουν να αλλάξουν γιατρό.  Ο  κ  καρδιολόγος το  μαθαίνει   και τους φωνάζει  όλους  στο  δωματιο του  επίσης  αγωνιούντος  Μήτσου.  Με φωνή να  πάλλεται από συγκίνηση ο καρδιολόγος  λέει: «Αν αλλάξετε  γιατρό ή αγωγή –  όπως κάποιοι από εσάς θέλουν – ο Μήτσος θα πεθάνει» Ο  Μήτσος με το που το  ακούει παθαίνει νέο  έμφραγμα. Ο  καρδιολόγος στρέφεται προς την πανικόβλητη οικογένεια:  «Καταλάβατε τώρα    πόσο ευαίσθητος είναι ο καημένος ο  Μήτσος?»

Τέλος και της  δεύτερης ιστορίας.  Πιθανώς και  του  Μήτσου.

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

Advertisements
This entry was posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to 1.Ο Πρωθυπουργός 2.Ο Μήτσος

 1. Ο/Η stakon λέει:

  Μακράν της δεύτερης η καλύτερη ανάλυση ever για το θέμα 🙂

 2. Ο/Η emily λέει:

  Πολύ εύστοχος ο παραλληλισμός των δύο ιστοριών κι ας αρνείσαι ότι είναι σχετικές μεταξύ τους.Με έκανες και γέλασα,αν και το θέμα δεν είναι αστείο.

 3. Ο/Η firiki2010 λέει:

  emily,stakon
  Κολακευτικά σχόλια για κειμενάκια που μου άρεσαν Το καλύτερο μου….

 4. Παράθεμα: Ο Μήτσος δυο χρόνια μετά! « firiki2010

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s