ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ! ! !

Είχα  ετοιμάσει  ένα  αρθράκι  για  τους  «μικρούς  εορταστικούς  καταναγκασμούς»  στους  οποίους  αυτουποβαλλόμαστε   ή  και  που  επιβάλλουμε   σε  άλλους   αυτή  την  περίοδο,  προκειμένου  να  υπάρξει  «συμμόρφωση»  με  το  εορταστικό  πνεύμα  των  ημερών.  Η  ανάρτηση  μου βγήκε  λίγο  στενάχωρη,  όπως  στενάχωρη  μου  βγήκε  και  η  «συγγραφική» προσπάθεια  για  τους  «απολογισμούς»  στο  τέλος   της  χρονιάς   και  τις  μη  εκπληρούμενες  συνήθως  υποσχέσεις    που  δίνουμε   στον  εαυτό  μας  στην  αρχή  της  καινούργιας.

Μέρα  που  είναι  δεν  είμαστε  για  τέτοια.Ισως   του  χρόνου  βρω  μια  ευκαιρία  να  τις  ανεβάσω. Εξ  άλλου τους  «εορταστικούς  καταναγκασμούς»  μας  τους  έχουμε  ήδη  υποστεί, τους  έχουμε  επιβάλλει  ή  τους   έχουμε  προγραμματίσει,  τους  δε  «απολογισμούς » μας   τους  έχουμε  μάλλον ολοκληρώσει.

Θα  ήθελα   να  μπορούσα  να  κάνω  την  αγαπημένη  μου  ευχή:

Η  ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΥ  ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ  ΕΙΝΑΙ   Η  ΚΑΛΥΤΕΡΗ  ΑΠΟ  ΟΣΕΣ   ΠΕΡΑΣΑΝ  ΚΑΙ  Η  ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ  ΑΠΟ  ΑΥΤΕΣ  ΠΟΥ  ΘΑ  ΕΡΘΟΥΝ

Ετσι  που  είναι  τα  πράγματα   η  ευχή   (τουλάχιστον  το  πρώτο  σκέλος  της) δύσκολα  θα  πιάσει.

Ας  περιορισθώ  λοιπόν   σε ΠΟΛΛΕΣ    ΕΥΧΕΣ   ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ  ΧΡΟΝΙΑ,   ΜΕ  ΥΓΕΙΑ , ΑΓΑΠΗ    ΚΑΙ   ΟΣΟ  ΤΟ  ΔΥΝΑΤΟΝ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ  ΣΤΙΓΜΕΣ    ΕΥΤΥΧΙΑΣ.

Επειδή  δε  το  firiki2010  θεωρεί – αφελώς-  ότι  είναι πολιτικό  blog   και  επειδή  χρειαζόμαστε  ενέσεις  αισιοδοξίας:

Ποια είναι n άποψή σας για τα σενάρια πτώχευσης και εξόδου από το ευρώ, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για άλλες χώρες;

» Δεν πιστεύω ότι θα γίνει αυτό, γιατί οι χώρες στο ευρώ, n Γερμανία, n Γαλλία, ολόκληρη n ΕΕ και οι τράπεζες δεν θα το επιτρέψουν, γιατί δεν τους συμφέρει τους ίδιους, ό,τι και να λένε, όσο κι αν απειλούν. Θα τους κάνει μεγάλο κακό αν πτωχεύσει μια χώρα του ευρώ και βγει από το κοινό νόμισμα. Οπότε νομίζω ότι δεν έχουν επιλογή, ούτε και θέλουν να δουν το ευρώ να καταστραφεί.»

Αυτά  λέει  σε  πρόσφατη  συνέντευξη  του  το  φετινό  Νόμπελ Οικονομίας   ο  Ελληνοκύπριος  Χριστόφορος  Πισσαρίδης. (Πιθανώς  και  να  μην  το  έχετε  πάρει  χαμπάρι   ότι  ένας  Ελληνοκύπριος  κέρδισε   το  Νόμπελ Οικονομίας  για  το  2010,  γιατί  βλέπετε   οι  απόψεις  του  δεν  είναι  συμβατές  με  την  «αριστερή»  πολιτική  ορθότητα  που  επικρατεί  στην  Ελλάδα).

Δεν  είναι  καθόλου  υποχρεωτικό  οι  Νομπελίστες  να  έχουν  δίκιο, αλλά    κι αυτοί  που  λένε  τα  αντίθετα   δεν  κουβαλάνε  περισσότερη  εγκυρότητα. Και  στο  κάτω-κάτω  στο  χέρι  μας  είναι….

Ε  Υ  Τ  Υ  Χ  Ι  Σ  Μ  Ε  Ν  Ο        Τ  Ο          2  0  1  1      ! ! ! !

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ-firiki2010

Advertisements
This entry was posted in ΚΟΙΝΩΝΙΑ and tagged , . Bookmark the permalink.

11 Responses to ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ! ! !

 1. Ο/Η drsiebenmal λέει:

  Καλή χρονιά, καλές φιρικοσοδειές εύχομαι για το 2011. Υγεία, ευημερία, νέους στόχους και επιτυχίες, για τον οικοδεσπότη και για όλους τους περαστικούς.

 2. Ο/Η Dyer λέει:

  Το θέμα δεν είναι αν θα το επιτρέψουν οι ισχυροί εταίροι μας. Συμφωνώ ότι δεν θα το επιτρέψουν, δεν τους συμφέρει. Το ζήτημα είναι τι συμφέρει εμάς. Είναι μια άλλη οπτική που προβλήματος που την μελετά κυρίως η σύγχρονη αριστερά.
  Η ευτυχέστερη εξέλιξη για τα μεγάλα κόμματα θα ήταν να μπορούσε να δανειστεί πάλι η χώρα από τις αγορές με χαμηλά επιτόκια. Μήπως όμως αυτό δεν είναι λύση αλλά ασπιρίνες, μετάθεση προβλημάτων για τις επόμενες γενεές. Μήπως πρέπει τώρα να βάλουμε τις βάσεις για μια άλλη Ελλάδα πραγματικά ισχυρή και ανεξάρτητη.
  Καλή χρόνια

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   Τα δανεικά αυτά καθ΄ εαυτά δεν είναι άσχημα, αρκεί να μππορείς να εξυπηρετείς το χρέος σου και τα δανεικά να τα χρησιμοποιείς για να επενδύεις και να δημιουργείς καινούργιο πλούτο. Τπ άσχημο είναι να ζεις με δανεικά που είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα και σε μεγάλο βαθμό είναι η περίπτωση μας.
   Θα έχουμε να λέμε το 2011 !
   Εχεις τις καλύτερες ευχές μου για τη Νέα Χρονιά!

 3. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  Καλή πρωτοχρονιά και ό,τι επιθυμείς για το νέο έτος Αιρετικέ, όπως επίσης και στην εκλεκτή ομήγυρη!

  Μολονότι δεν ήθελα να σχολιάσω καθ’ ύλην σε αυτό το σχόλιο δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει η κρίση του Dyer ότι η σύγχρονη Αριστερά μελετά το ζήτημα τι συμφέρει εμάς.

 4. Ο/Η firiki2010 λέει:

  Λεωνίδα
  Να έχεις και συ και οι δικοί σου άνθρωποι κι ο κόσμος όλος μια Πολύ Καλή Χρονιά.
  Οσο για τη σύγχρονη Αριστερά εγώ θα ξεκινούσα απο το ερώτημα: «ποιοι την εκφράζουν στην Ελλάδα ?» για να …προσανατολισθώ λίγο, αλλά τέτοιες ώρες τέτοια λόγια!
  Πολλές ευχές!!!

 5. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  Μπορεί οι όροι να μην είναι μονοσήμαντοι και γενικώς δεσμευτικοί αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν όροι-οδοδείκτες.

  Είναι μακρύς ο λόγος για να εκθέσω τώρα την άποψή μου.

  Χρόνια πολλά και καλή χρονιά και πάλι! Ό,τι επιθυμείς

 6. Ο/Η kostas λέει:

  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
  Υγίεια , Αγάπη, πολλές Αντοχές, Ομοψυχία , Υπομονή και επαγρύπνηση για όλα που φαίνεται να έρχονται και δεν μπορούμε να αποφύγουμε.
  Ας μαζέψουμε τα πόδια μέσα στα σκεπάσματα, γιατί όλο και κάποιος θα βρεθεί να τα πριονίσει.

 7. Ο/Η firiki2010 λέει:

  Kαλωσορίζω το πρώτο σχόλιο του 2011 !
  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ kosta. Υγεία πάνω απ΄ όλα , τα υπόλοιπα θα τα παλέψουμε !

 8. Ο/Η Maria Iribarne λέει:

  Καλή χρονιά κι από μένα. Ήρεμη, δημιουργική και χωρίς σοβαρά προβλήματα.

 9. Ο/Η firiki2010 λέει:

  Maria
  2011 ευχές για την Καινούργια Χρονιά !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s