Τρια πουλάκια κάθονταν….

Επειδή   χθες  άκουσα  τον  κ  Παφίλη  να  μας  λέει ότι : «Δεν  αναγνωρίζουμε  κανένα  χρέος«…..

Επειδή  επίσης  χθες  άκουσα   τον  κ  Λαπαβίτσα,  εκ  των  πρωτεργατών  του  Debtocracy,  να  μας  εξηγεί  ότι  » αν  γίνει «φιλική»  αναδιάρθρωση  του  χρέους  (σε  συνεννόηση δηλ.  με  τους  πιστωτές  μας)  αυτό  δεν  θα  άρει  την  λιτότητα»  και  ως  εκ  τούτου  πρέπει  να  γίνει  μονομερής  και  «τσαμπουκαλίδικη»  αναδιάρθρωση (οπότε  φαντάζομαι    κατά  τον κ Λαπαβίτσα  θα  αρχίσουμε  να  τρώμε  με  χρυσά  κουτάλια)….

Επειδή   προχθές  άκουσα   κάποιον  γνωστό  μου  αριστερό   να  να  μου  λέει: «Χρέος;  Ποιο  χρέος;  Ποιος  λέει  ότι  υπαρχει  χρέος; Μου  έδωσαν  εμένα  τίποτα  απο  αυτά  που  δανείσθηκαν; Τριάντα   χρόνια     σε  λιτότητα  ζούμε!»  ( Σίγουρα   είχε  δει  το  Debtocracy  γιατί  αυτό  τον  ισχυρισμό περί   «δεκαετιών λιτότητας»  μόνο  εκεί  τον  άκουσα)

Επειδή  διάβασα  την  δήλωση  του  κ Λαφαζάνη: «Η λύση της διαγραφής του χρέους, ή στη χειρότερη περίπτωση η επαναδιαπραγμάτευση για τη διαγραφή, χωρίς όρους, του μεγαλύτερου μέρους του και ευνοϊκούς όρους για την αποπληρωμή του υπόλοιπου, είναι άκρως υπεύθυνη και η μόνη ρεαλιστική, έναντι οποιασδήποτε ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης.»….

Επειδή  όλα  αυτά ….  κάθησα  και  σκέφθηκα  να  βρω  μια  πραγματικά  ρεαλιστική    και  φυσικά  αριστερή  λύση   για  την  έξοδο  μας  από  την  κρίση

Πάμε  λοιπόν:

1. Oι  πιστωτές  διαγράφουν  άμεσα  το  σύνολο  του  χρέους  της Ελλάδος.

2.Τυχόν   ήδη  καταβληθέντα  ποσά  επιστρέφονται  ως  «αχρεωστήτως  καταβληθέντα»,  φυσικά  εντόκως.

3. Οι  πιστωτές   υποχρεούνται  να  ζητήσουν  «συγγνώμη»   α)  επειδή  μας  δάνεισαν και β) επειδή  καθυστέρησαν  την  διαγραφή  των  χρεών  και  μας  δημιούργησαν  όλη  αυτή  την  αναστάτωση

4. Αποκαθίστανται  άμεσα   μισθοί  και  συντάξεις  στα  ύψη  του  2009.  Πραγματοποιούνται  200.000  προσλήψεις  στο  Δημόσιο. Τυχόν  ελλείμματα   καλύπτονται  εξ  ολοκλήρου  από  την  Ε.Ε.

5. Επιστρέφουμε  στη  δραχμή,  συντρίβουμε  τον  καπιταλισμό κι  επιτέλους    εμφανίζεται  ο  «νέος  σύγχρονος  μπολσεβικισμός» του  κ Λαφαζάνη( » …ένα ….. ένα νέο σύγχρονο επαναστατικό συλλογικό υποκείμενο βασισμένο σε οργανωτικές, πολιτικές, αξιακές και ιδεολογικές βάσεις, ικανές να το καταστήσουν συλλογικό διανοούμενο και πρακτικό εργαλείο ανατρεπτικών προοπτικών»-  σας  το  ορκίζομαι   έτσι    το  είπε)

6. Οι  κ  Παφίλης, Λαφαζάνης  και  Λαπαβίτσας  αντικαθιστούν  τους κ Βαν  Ρομπάι,  Ζαν Κλωντ Τρισέ και  Ντομινίκ  Στρως  Καν  αντίστοιχα. (Ευνόητο  ότι  μοιράζονται  και  το  Νόμπελ  Οικονομίας  που  στη  συνέχεια… αυτοκαταργείται)

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ-firiki2010

ΥΓ  Δέχομαι  και  προσθήκες  σε  πλαίσια  πάντοτε  ρεαλιστικά  και  αριστερά.

Advertisements
This entry was posted in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Τρια πουλάκια κάθονταν….

 1. Ο/Η neotera λέει:

  Είδες που τυφλώνεσαι και παίρνεις το μέρος των δημίων κόντρα στο κοινό αίσθημα και τη λογική ? Και μη μου πεις ότι αυτοί είναι αριστεροί κι εσύ δεξιός… Εγώ ακούω κάθε μέρα δεξιούς εδώ που βρίσκομε που θεωρούν αυτονόητη την άρνηση χρέους σήμερα

 2. Ο/Η firiki2010 λέει:

  @neotera
  1 Δεν με ενδιαφέρει αν οι απόψεις μου είναι κόντρα στο κοινό αίσθημα ούτε μπορεί να είναι αυτό το κριτήριο για την ορθότητα τους. Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί είσαι σίγουρος ότι το κοινό αίσθημα το διερμηνεύεις εσύ αυθεντικά.
  2 Δεν καταλαβαίνω ούτε γιατί αυτοί που είναι κατά της στάσης πληρωμών είναι «δήμιοι» ούτε γιατί τα όσα λέει ο κ Λαφαζάνης έχουν λογική.
  3 Ο κόσμος είναι τόσο μπερδεμένος και διψάει τόσο πολύ για μια εύκολη λύση και είναι τόσο λειψή η οικονομική παιδεία στην Ελλάδα (όχι ότι εγώ είμαι προφέσορας) που ακόμα και οι ελαφρότητες (κομψός χαρακτηρισμός) έχουν πέραση … διαπαραταξιακά.
  4 Αυτοί που θεωρούν αυτονόητη την άρνηση χρέους θεωρούν εξ ίσου αυτονόητο ότι πρέπει να καταβάλουμε προσπάθεια για να γίνουμε κανονική Ευρωπαική χώρα;

 3. Ο/Η neotera λέει:

  Μα είμαστε ιστορικά «κανονική» ευρωπαϊκή χώρα, η τουρκία δεν είναι… Κάθε ευρωπαίκή χώρα έχει τον δικό της ιδιαίτερο πολιτισμό βασισμένο στις δικές της οικονομικές δομές πριν συνβρεθεί με τις υπόλοιπες. Εμας μας κατέστρεψε η εξάρτηση, η υποδουλωση στα αγγλοαμερικάνικα συμφέροντα αν θες, που έφτασε τώρα να επιτάσει τρελά πράγματα που οι συντηρητικοί πολίτες αδυνατούν να βάλουν στο μυαλό τους…Οπως το να μην υπάρχει ΥΕΝ ξαφνικά (αυτό μου ‘ρθε στο μυαλό). Η να παραμείνουμε χρεών τε και δανεισμού υποτελείς μέχρι την εξαφάνισή μας ως ξέχωρος λαός και πολιτισμός.

 4. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Αυτοί που ονειρεύονται διαγραφή των χρεών, μάλλον ξεχνούν το κατά την άποψή μου (και πολλών άλλων) βασικό, ότι και αν ακόμα μας είχαν διαγράψει το χρέος (και μας είχαν δώσει και bonus από πάνω), και μάλιστα χωρίς να έχουν χρεοκοπήσει για το λόγο αυτό οι τράπεζες, μετά από λίγα χρόνια θα ήμασταν και πάλι στα ίδια χάλια, λόγω των δομικών αδυναμιών της ελληνικής οικονομίας. Η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ελέγχονται εκτός των άλλων και γιατί ενώ μιλούν για διαρθρωτικές αλλαγές, κολώνουν στην εφαρμογή τους.

  Υπάρχουν φυσικά και οι πονηροί αριστεροί που ονειρεύονται ανατροπή του καπιταλισμού, σαν συνέπεια της γενικότερης οικονομικής κατάρρευσης που θα προκληθεί από ελληνικό κραχ. Αυτά δήλωσε ουσιαστικά και η κυρά Αλέκα. Διατηρώ πάντως μια επιφύλαξη αν αυτά οι ηγεσίες του ΚΚΕ και του ΣΥΝ τα πιστεύουν πραγματικά ή απλώς πουλάνε επαναστατικό προϊόν με στόχο τη στρατολογία και την αύξηση των ποσοστών τους στις επόμενες εκλογές…

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   Νικο
   H ταύτιση των απόψεων μας καταντάει ωρες-ώρες …. εκνευριστική!
   Και για το χρέος , και για τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ που κάνει ό,τι κάνει μισό και με μισή καρδιά και για τις αριστερές ονειρώξεις συμφωνώ απόλυτα!
   Οσο για την επιφύλαξη σου θα έλεγα ότι το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

 5. Ο/Η firiki2010 λέει:

  @ neotera
  Με αφορμή μια προσπάθεια μου χιουμοριστικής προσέγγισης αυτών που πρεσβεύουν σχετικά με το χρέος κάποια τμήματα της Αριστεράς θέτεις κάποια πολύ νενικότερα θέματα για τα οποία υπάρχει κατ΄ αρχήν … διαφωνία αλλά δεν μπορώ να απαντήσω στα πλαίσια ενός σχολίου.
  Ας ξεκαθαρίσω τουλάχιστον έστω σχηματικά τι σημαίνει για μένα κανονική Ευρωπαική χώρα (επειδή τον όρο τον έχω χρησιμοποιήσει σε πολλές αναρτήσεις μου).
  Σημαίνει λοιπόν μια χώρα που κάποιος δεν περνά στα ΤΕΙ ΜΕ 0,9 (!!!), σημαίνει μια χώρα που δεν φοροδιαφεύγει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σημαίνει μια χώρα όπου δεν διορίζεται κάποιος στο δημόσιο με βάση τις κομματικές του περγαμηνές, σημαίνει μια χώρα όπου υπάρχει έλεγχος και αξιολόγηση της δουλειάς που κάνω, σημαίνει μια χώρα που δεν μπορεί ατιμωρητί ο κάθε χλιμίτζουρας να μπαίνει στο γήπεδο και να δέρνει τους αντίπαλους παίκτες τους παίκτες της ομάδας του ή τον φυσιοθραπευτή, σημαίνει μια χώρα όπου το να πετάς μολότωφ αντιμετωπίζεται σαν έγκλημα και όχι σαν δημοκρατικό δικαίωμα ή γραφικότητα, σημαίνει μια χώρα που στο Πανεπιστήμιο δεν κάνουν κουμάντο οι παρατάξεις προπηλακίζοντας όποιον δεν γουστάρουν, σημαίνει μια χώρα που….που….που…

 6. Ο/Η Dyer λέει:

  Σημαίνει μια χώρα που οι διαχειριστές του δημόσιου χρήματος το σέβονται και το αξιοποιούν κατά το δυνατόν καλύτερα με διάφανη οικονομική πολιτική και διαχείριση.
  Σημαίνει μια χώρα που υπάρχει διάκριση των εξουσιών και κυρίως της δικαστικής για να λειτουργεί η αντιπροσωπευτική δημοκρατία.
  Σημαίνει μια χώρα που νομοθετεί προς όφελος των πολλών και όχι των ημέτερων με νόμους ξεκάθαρους και λογικούς για να γνωρίζει ο κάθε πολίτης τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις.
  Σημαίνει μια χώρα που προστατεύει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που διαθέτει και δεν τις διαλύει χάριν ξένων συμφερόντων.
  Σημαίνει μια χώρα που προστατεύει τους πολίτες από την εισαγόμενη εγκληματικότητα.
  Σημαίνει μια χώρα που οι βασικές κοινωνικές παροχές της υγείας και της παιδείας είναι δεδομένες.
  Σημαίνει μια χώρα που η πολιτική δεν είναι επάγγελμα αλλα λειτούργημα.
  Και μη μου πεις ότι στο χέρι μας ηταν να τους αλλάξουμε. Στις εκλογές συνήθως επιλέγουμε, το κουτί 1 ή το κουτί 2 ή την κουρτίνα, αλλα παντού υπάρχει ζονγκ !!!

 7. Ο/Η firiki2010 λέει:

  Προτίμησα συγκεκριμένα παραδείγματα .
  Προτίμησες γενικότερες διατυπώσεις που έχουν το πλεονέκτημα και το πρόβλημα ότι κανένας δεν μπορεί να διαφωνήσει μαζί τους αλλά καθένας μπορεί να ερμηνεύσει όπως νομίζει.
  Αν παντού υπάρχει «ζονγκ» ίσως είναι «ζόνγκ» και η αγουροξυπνημένη φάτσα που βλέπω κάθε πρωί στν καθρέφτη μου.
  Προσωπικά δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος.

 8. Ο/Η Sonora λέει:

  Αν και γέλασα,ειδικά με το»συντρίβουμε τον καπιταλισμό»μου έφυγε πολύ γρήγορα το χαμόγελο.Βλέπεις ταυτίζονται οι απόψεις μας για ότι θεωρούμε σήμερα κανονικότητα,και γρήγορα αυτές οι διαπιστώσεις με προσγειώνουν ανώμαλα.Δεν θα συμπλήρωνα κάτι σε ότι έγραψες,είναι πολύ φανερό ότι υπάρχουν δυό πολύ αντίθετα ρεύματα σκέψης να κυριαρχούν στην ανάγνωση της επικαιρότητας ανεξάρτητα απο τις ιδεολογίες που πρεσβεύουν.Οι βλέποντες τον κίνδυνο,και οι άλλοι.Να ευχηθώ τελειώνοντας καλές γιορτές ,και φώτιση γιατί την έχουμε ανάγκη.

  • Ο/Η Νίκος Π λέει:

   Ενδιαφέρουσα προσέγγιση, αξίζει μια καλή ανάλυση. Κάνε κάτι αιρετικέ!

 9. Ο/Η firiki2010 λέει:

  Eιναι απολυτα σωστό αυτό που γράφεις για τα δυο ρεύματα σκέψης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ιδεολογιών.Και ώρες – ωρες αναρωτιέμαι αν αυτή η ταύτιση στον «τρόπο σκέψης» έχει εξ ίσου μεγαλη σημασία με την «ιδεολογία».
  Τις καλύτερες ευχές μου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s