«Να μην μας ψηφίσουν ποτέ !!!»

» Τους  το  λέω  κατάμουτρα Να  μην  μας  ψηφίσουν  ποτέ !»  Ακουσα  να  το  λέει  ο  Σαμαράς  πριν  λίγα  λεπτά  στη  συνεδρίαση  του  Εκτελστικού  της  ΝΔ  αναφερόμενος  στις  δυναμικές   κινητοποήσεις    συντεχνιών   που  αναστατώνουν   την  ήδη  διαταραγμένη  ζωή  μας.   Δεν  είναι  φυσικά  η  πρώτη  φορά  που η ΝΔ    τποθετείται  κάθετα  αρνητικά   σε  δυναμικές  και  παράνομες   εκδηλώσεις  αντίδρασης   στις  ασκούμενες  πολιτικές  (εντελώς  άλλο θέμα  αν  οι πολιτικές  είναι  λάθος).  Πρέπει  όμως  να  ομολογήσω   ότι   αυτό    το  «Τους  το λέω  κατάμουτρα . Να  μην  μας  ψηφίσουν  ποτέ!»  πολύ  μου  άρεσε. Δεν  αμφιβάλλω   ότι  κι  αυτή  η  δήλωση  ή  θα  θαφτεί  ή  θα  κατηγορηθεί  σαν  υποκριτική, λαίκίστικη, άξαλλη,  ανάλγητη  ή … εθνικιστική  ή   θα  γίνει  αντικείμενο  ειρωνίας. Εγώ  πάντως  ξέρω  πως  αν  είχαμε  έστω  και  σήμερα   ανάλογες  δηλώσεις  και  άλλων   πολιτικών  αρχηγών  τα  πράγματα   θα  άρχιζαν  να  πηγαίνουν  πολύ-πολύ  καλύτερα  για  όλους  μας. Δεν  ελπίζω  βέβαια, αλλά ο Σαμαράς    έδειξε  τον  δρόμο  ,  τον  ίδιο  δρόμο  που  έδειξε κι  εκείνος  που  έκανε προεκλογική  εκστρατεία  με  «σημαία»  το  πάγωμα  τωμ  μισθών.  Η  εξουσία  δεν  μπορεί  να  είναι  αυτοσκοπός.  Διόρθωση  (επειδή  δεν  είμαστε  όλοι  ίδιοι)….. η  εξουσία  για  κάποιους  δεν  είναι  αυτοσκοπός.

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ-firikiI2010

ΥΓ.   Σαν  συμπλήρωση  των  πιο  πάνω  λειτουργεί  και  το  τελευταίο  σχόλιο  μου  στην  ανάρτηση( 11/10    οο.49)

Advertisements
This entry was posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to «Να μην μας ψηφίσουν ποτέ !!!»

 1. Ο/Η poexania λέει:

  Αυτοσκοπος ειναι η εξυπηρέτηση των συνμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, και για το πασοκ, και για τη νδ, και για καμποσα αλλα αποκομματα.

 2. Ο/Η firiki2010 λέει:

  Poexania
  Ακόμα και από την δική σου απτική «η εξυπηρέτηση τωβν συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου» δεν είναι αυτοσκοπός. Ως αυτοσκοπός νοείται πχ το να θέλεις την κατάκτηση την εξουσία με πλήρη αδιαφορία τι πολιτική θα ασκήσεις μετά. Αρκεί να έχεις την εξουσία και την κουτάλα. Στα λεγόμενα κόμματα εξουσίας υπάρχουν όντως άνθρωποι που η εξουσία τους ενδιαφέρει μόνο ως λάφυρο. Νομίζω όμως ότι και στο ΚΚΕ αν κάποια στιγμή βρισκόταν στα πρόθυρα της εξουσίας θα αναπτυσόταν τέτοια φαινόμενα. Εξ άλλου τέτοια φαινόμενα αναπτύχθηκαν -εντονότατα μάλιστα – όποτε κομμουνιστικά κόμματα βρέθηκαν στην εξουσία.
  Επί της ουσίας του σχολίου σου δεν θα περίμενες βέβαια να συμφωνήσω. Προσωπικά θεωρώ ότι στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος και ενός φιλελεύθερου πολιτεύματος (των οπίων είμαι όπως καταλαβαίνεις είμαι οπαδός και τα οποία κατά την άποψη μου πάνε χέρι-χέρι)) η Πολιτεία οφείλει να φροντίζει για την εναρμόνιση των συμφερόντων ΟΛΩΝ κατά τέτοιο τρόπο να παράγεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και μάλιστα μακροπρόθεσμα. Ομολογώ ότι δεν τα καταφέρνει πάντοτε καλά, αλλά τι να κάνουμε…. εκτός των πλαισίων που προανέφερα κανείς δεν τα κατάφερε καλύτερα.

 3. Ο/Η poexania λέει:

  Μια χαρα τα καταφέρνει, αλλα οχι για τον λαο, οι κρισεις αλλωστε ειναι αιώνιο ζήτημα του καπιταλιστικου συστήματος και κάθε φορά οι κυβερνήσεις φροντίζουν να πεσουν στις πλατες του λαου, κανοντας ακομα και πολεμο για να γινει το πολυπόθητο reboot.

  Οι κρισεις δεν ειναι «προβλημα» του καπιταλισμου που μπορει με καλη διαχειρηση να λυθει, προκυπτουν απο τις αντιφασεις του και δεν μπορουν να αποφευχθουν με κανένα τροπο, ότι και να λεει ο αντωνακης ο γιωργακης και τα αλλα τα παιδια.

  Τι να κανουμε ψεματα να πουμε;

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   Εν μέρει έχεις δίκιο Οι κρίσεις είναι κομμάτι του καπιταλισμού. Μέσα από αυτές εξελίσσεται, προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και ισορροπεί σ΄ενα άλλο- τις περισσότερες φορές υψηλότερο επίπεδο
   Μην τρελλαθούμε όμως ! Και στον υπαρκτό οι κρίσεις μόνο άγνωστες δεν ήταν απλά εκεί μπορούσαν να «κουκουλωθούν» και μάλιστα με πολύ οδυνηρούς τρόπους. Ασε που η ύπαρξη και μόνο αυτών των κξαθεστώτων ήταν μια κρίση από μόνη της Ευτυχώς πέρασε!

 4. Ο/Η poexania λέει:

  Τα προβλήματα στον υπαρκτο δημιουργήθηκαν οταν άρχισαν να αφήνουν κατα μέρος την μαρξιστική θεωρια και να ενσωματώνουν κανόνες αγορας.

  Οι κρίσεις δεν εξελίσουν την κοινωνία, εν έτει 2011 το 75/100 του πληθυσμού της γης ζει κάτω απο τα όρια της φτώχειας και ολοένα και αυξάνεται.

  Θα με καταλάβεις κα θα συμφωνήσεις μαζι μου με τον καιρο

 5. Ο/Η firiki2010 λέει:

  Επειδή φαντάζομαι ότι κάποιοι φοβούνται για τις δυσάρεστες συνέπειες που μπορεί κα έχει το «ΤΟΥς ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΟΤΕ» στο αποτέλεσμα μιας εκλογικής αναμέτρησης παραθέτω αυτούσιο ένα σχόλιο μου σε σχετική συζήτηση στο antinews («Δεν έχει σημασία τι θέλουν αυτοί αλλά τι θέλει ο λαός» 10/10)

  «Kάποιοι σχολιαστές απ΄ ότι βλέπω έχουν ανησυχήσει απ΄ αυτό το “Να μην μας ψηφίσουν ποτέ”. Φοβούνται ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς το εκλογικό αποτέλεσμα. Κι όμως αν η ΝΔ θέλει να εξασφαλίσει όχι απλώς μια κοινοβουλευτική απόλυτη ή σχετική πλεοψηφία αλλά να εξασφαλίσει την στήριξη της κοινωνίας (ενδεχομένως και κάποιων που δεν θα την ψηφίσουν) για να μπορέσει να δράσει ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ πρέπει να κινηθεί πάνω σε ξεκάθαρες θέσεις. Δεν είναι δυνατόν να χαίδεύει αυτιά προκειμένου να εξασφαλίσει κάποια ψηφαλάκια. Η εξουσία δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός, ούτε επιτρέπεται να λειτουργήσει η ΝΔ στη βάση του “Ας πάρουμε την αυτοδυναμία και μετά… θα δούμε (ή θα δούνε) ”
  Οι απιθανοαπιθανοι κυβερνήτες μας μας έφεραν σε τέτοια κατάσταση που το πρόβλημα δεν λύνεται απλώς με μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Εδώ το ΠΑΣΟΚ που είναι κόμμα “μπετόν” και παρά τη κοιμνοβουλευτική του αυτοδυναμία δεν μπορεί να κυβερνήσει . Μια ΝΔ που ούτως ή άλλως (για λόγους που δεν είναι του παρόντος) είναι πολύ πιο “χαλαρή” χρειάζεται στο πλευρό της την κοινωνία. Δεν πρέπει να χαίδέψει αυτιά, πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι με “όλους” , πρ΄επει να προετοιμάσει για δυσκολίες. Κι αν αυτό ρίξει τα ποσοστά της; Ας τα ρίξει ! Πιο σημαντικό (για μας και την χώρα) είναι να μην γίνουμε κι εμείς “Λεφτά Υπάρχουν”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s