Ενας ακόμα λόγος … αυτοδυναμίας

Σε  όλους τους  τόνους  ο  αρχηγός  και  τα  στελέχη  του  ΠΑΣΟΚ  δηλώνουν ότι  επιθυμούν  την  πρωτιά  στις  επερχόμενες  εκλογές  για  να  έχουν  περισσότερες  εναλλακτικές  δυνατότητες κυβερνητικής  συνεργασίας.  Δηλώνουν  επίσης  πολύ-πολύ  ξεκάθαρα  ότι  η  πρώτη  επιλογή  τους  και  βαθειά  επιθυμία τους  είναι  η  συνεργασία  με  την  Αριστερά.  Δεν  ξεκαθαρίζουν   βέβαια  (γιατί  άραγε;)  αν  οι  επιθυμίες τους  για  συνεργασία  αφορούν   μόνο  τη  ΔΗΜΑΡ, αν  περιλαμβάνουν  και  τον  ΣΥΡΙΖΑ    ή  αν  φθάνουν  και  στο  ΚΚΕ.

Με  δεδομένο  λοιπόν   ότι

-το  ΠΑΣΟΚ  παρουσιάζεται  διατεθειμένο  να  συνεργασθεί  κυβερνητικά  και  μ΄ «αυτούς  » και  με  τους  «άλλους»  ……

-η   Αριστερά   δεν  μοιράζεται   με  το  ΠΑΣΟΚ   την βασική-βασικότατη  στρατηγική  της  εντός  των  πλαισίων  του  μνημονίου  2  πορείας  της  χώρας…..

….θα  ήμουν  άδικος  αν  έλεγα  ότι  το  ΠΑΣΟΚ  με  την  στάση  του αυτή   κάνει  για  μια  ακόμη  φορά  επίδειξη  εξουσιολαγνείας;  » Κυβέρνηση  να  είμαστε  και  τα  υπόλοιπα  (με  ποιους  θα  συνεργαστούμε,  σε  ποια  κατεύθυνση  θα  συνεργαστούμε)  είναι  λεπτομέρειες!!!»

Και  θα ήμουν  παράλογος  αν  έλεγα  ότι  η  σταθερή  προτίμηση  του  ΠΑΣΟΚ προς  κάποια  μη  προσδιοριζόμενη  Αριστερά  ως  κυβερνητικό  συνεταίρο εξηγεί  γιατί    αποτύχαμε  τραγικά  ως  χώρα   αυτά  τα τελευταία  δυο  χρόνια;

Kαι  τέλος……  αυτό  το   αμετανόητο  ΠΑΣΟΚ ,  αν    από  το  εκλογικό  αποτέλεσμα  υποχρεωνόταν  να  συνεργασθεί  με  τη  Νέα  Δημοκρατία,  πόσο  χρήσιμος   για  τον  τόπο  κυβερνητικός  εταίρος  θα  ήταν;

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ -firiki2010

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Ενας ακόμα λόγος … αυτοδυναμίας

 1. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Μπα, το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρετσι απλώς να περιορίσει τις διαρροές προς τα αριστερά του και προς τις παραφυάδες του – με την ηγεσία της αριστεράς μόνο σε αυτοδιοικητικό επίπεδο μπόρεσε στο παρελθόν να συνεννοηθεί. Τι κάνει όμως η ΝΔ που αντιμετωπίζει αντίστοιχο πρόβλημα;

 2. Ο/Η Dyer λέει:

  Η δημοκοπική πανωλεθρία του ΠΑΣΟΚ οφείλεται στο ότι φυλλορροεί προς τα αριστερά. Ένα προφίλ δεξιόστροφο θα ενίσχυε αυτή τη διαρροή. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθεί να φανεί περισσότερο φιλοαριστερό για να μαζέψει τους ψηφοφόρους με κοντή μνήμη.
  Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική. Αν υπερβούμε τα στερεότητα, μέχρι την στιγμή δηλαδή που η ΝΔ συνεργάσθηκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου ουσιαστικά αυτή ήταν μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Μια συνεργασία ΝΔ- ΔΗΜΑΡ θα ήταν η λογικότερη, αν υπερβαίνανε τα στερεότυπα! Η υπέρβαση όμως δεν είναι ίδιον των φοβισμένων πολιτικών. Με το πρώτο τράβηγμα του αυτιού η ΝΔ μετακινήθηκε ακριβώς πάνω στο μνημονικό ΠΑΣΟΚ με εμφανές βέβαια δημοκοπικό κόστος. Οι εκλογές θα γίνουν τελικά επειδή τα κουκιά των φιλομνημονικών κομμάτων θα έχουν 160+ απ΄ ότι φαίνεται.
  Τα άλλα περί επιτυχίας είναι προφανή. Πρωταρχικός σκοπός τις τρόικας είναι ο αποπληθωρισμός. Αυτός ο στόχος όσο αφορά την απαξίωση της εργασίας επετεύχθη και με την συμβολή της ΝΔ. Τώρα μπορούν να αγοράσουν τα απαξιωμένα ασημικά έχοντας εργαζόμενους Βαλκανίων. Το σχέδιο ολοκληρώνεται με επιτυχία φίλε firiki2010 και δεν βλέπω που εμποδίστηκε από το δήθεν κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ.

 3. Ο/Η firiki2010 λέει:

  Φιλοι μου
  Απ΄ ό,τι καταλαβαίνω θεωρείτε την επίδειξη «έρωτα» του ΠΑΣΟΚ προος την Αριστερά ένα τακτικισμό που αποσκοπεί σε εκλογικά βραχυπρόθεσμα οφέλη.
  Προσωπικά θεωρώ ότι το πολιτικό DNA του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει χαρακτηριστικά με αριστερό πρόσημο. Η λατρεία προς τον κρατισμό, η απέχθεια στην επιχειρηματικότητα, η χρήση προνομιούχων συντεχνιών ως μοχλών επιβολής πολιτικών, η ανοχή στα φαινόμενα βίας, η προτεραιότητα που δίδεται σταθερά στην αναδιανομή της πίτας με τρόπο που δεν ευνοεί το μεγάλωμα της, η στάση στο μεταναστευτικό, η επιβολή διαφόρων φορολογιών στους «έχοντες» (επί της ουσίας στους δηλώνοντες) είναι πρακτικές με πολύ συγκεκριμένη πολιτική καταγωγή.
  Μπορεί αρκετά από αυτά να μην εκφράζουν πλέον ένα σημαντικό μέρος στελεχών ή και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ όμως ας μην ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δύο σε ένα (ίσως και τρία σε ένα) και το τμήμα που δίνει τον τόνο είναι αυτό που έχει γαλουχηθεί με τα Ανδρεϊκά …. νάματα και διάφορες «αριστερές» ανοησίες, χωρίς την πρωτοκαθεδρία του οποίου το όλον ΠΑΣΟΚ δεν θα είχε ίσως λόγο και δυνατότητα ύπαρξης .

  Dyer, σε ένα μεγάλο ποσοστό η αποτυχία του μνημονίου 1 (που είναι και η αιτία του μνημονίου 2) οφείλεται στο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησε τις διαρθρωτικές αλλαγές επειδή ήταν «εκτός των ιδεολογικών πλαισίων του». Στις αλλεπάλληλες φορολογήσεις μια χαρά προχώρησε άσχετα αν λόγω της πρωτοφανούς ανικανότητας του δεν μπόρεσε όχι να εισπράξει, αλλά ούτε καν να μας ζητήσει να πληρώσουμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s