O ΣΥΡΙΖΑ – μην κοροϊδευόμαστε – θέλει δραχμή.

      «Παρακολουθώ επί μία εβδομάδα την αγωνιώδη προσπάθεια των υπόλοιπων δυνάμεων να ενταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο φιλοευρωπαϊκό τόξο διακυβέρνησης. Θεωρώ την αντίληψη αυτή αφελή, ανιστόρητη και πολιτικά επικίνδυνη. Παρά τις πρόσφατες λεκτικές ακροβασίες του κ. Τσίπρα, οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά για την ακύρωση του μνημονίου, την καταγγελία της δανειακής σύμβασης και τη μη πληρωμή του «επαχθούς» χρέους, δεν είναι στοιχεία συμβατά με την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Οπότε ο κ. Τσίπρας ή δεν καταλαβαίνει ή τυχοδιωκτεί. Ουσιαστικά, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την πιο βαθιά, άγρια, όσο και καθεστωτική νοοτροπία της Μεταπολίτευσης. Δεν έχει σχέση με την υπεύθυνη Αριστερά της συμβολής στις κρίσιμες εθνικές στιγμές. Εκπροσωπεί την ιδεολογία των άκρατων δικαιωμάτων και των διαρκών διεκδικήσεων, χωρίς υποχρεώσεις και ευθύνες. Συνεχίζει με άλλη σημαία την πολιτική του κρατικού, συνδικαλιστικού και κοινωνικού παρασιτισμού της χρεοκοπημένης Μεταπολίτευσης. Θα έλεγα ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κράμα ακρισίας και μετωπικού τυχοδιωκτισμού. Ομως, η κατάσταση δεν επιτρέπει ούτε πολιτικά παιχνίδια ούτε επικίνδυνα πειράματα. Δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια».

Αυτά  λέει  ο κ Φλωρίδης   στο  χθεσινό  ΒΗΜΑ. Δεν  έχω   να  διαφωνήσω  σε  τίποτα. Ιδίως  μ΄ ενθουσίασε  η  παρατήρηση  του    για  την «αφελή   ανιστόρητη  και  πολιτικά  επικίνδυνη  αντίληψη»     των  υπολοίπων  δυνάμεων    που  προσπαθούν  να  εντάξουν  τον ΣΥΡΙΖΑ   στο  φιλοευρωπαίκό  τόξο.

Η  μόνη   ίσως   ένσταση    αφορά το  ότι » ο κ  Τσίπρας   ή   δεν  καταλαβαίνει  ή  τυχοδιωκτεί»  Δεν  είναι  που  δεν  καταλαβαίνει,  δεν  είναι  που  τυχοδιωκτεί. Ο κ Τσίπρας  και  το  κόμμα  του  (όχι  οι  πρόσφατοι  ψηφοφόροι  του)  ΔΕΝ  ΘΕΛΕΙ  ΤΟ  ΕΥΡΩ.  Και  οι  ανοησίες  του   ότι  δεν  υπάρχει  διαδικασία  να  μας  βγάλουν  από  το  ευρώ  απλώς  κρύβει    μια  πολύ  απλή   αλήθεια.  Οταν  η  χρηματοδότηση  από  την  Ευρώπη   σταματήσει , σε  1-2  μήνες   τα  εντός  της  χώρας  ευρούλια  θα  τελειώσουν. Και  τότε  θα  είμαστε  υποχρεωμένοι  να  κόψουμε   από  μόνοι  μας  δραχμές,  γρόσια  ή  φοίνικες. Κι  εκείνη  την  ώρα   ο ΣΥΡΙΖΑ   φυσικά  θα  μας  πει   ότι  φταίνε  οι  κακοί  Ευρωπαίοι.

Ο  ΣΥΡΙΖΑ  θέλει  δραχμή, ο  ΣΥΡΙΖΑ  θέλει  τον  τόπο να  βουλιάζει    στο  πρόβλημα, ο  ΣΥΡΙΖΑ  θέλει  κάποια  στιγμή  να  βρεθεί   να  κάνει  κουμάντο   έστω  και    στα  ερείπια    της  χώρας. 

Ή  θα  το  καταλάβουμε  τώρα  και  θα  δράσουμε  τώρα    ή σε  δύο  χρόνια  φτωχοποιημένοι  και πλήρως  απομονωμένοι  στην  άκρη  της  Βαλκανικής   θα  παρακολουθούμε  την  Ευρώπη   που  θα  έχει  αλλάξει  κατεύθυνση  και  θα   έχει  λύσει  τα  προβλήματα  της.

Δεν  ξέρω  αν  θα  αποτελεί  παρηγοριά  ότι  θα  την   παρακολουθούμε   παρέα  με  2-3  εκατομμύρια   λαθρομετανάστες  που   υπό  την  προστασία  του  ΣΥΡΙΖΑ  θα  μοιράζονται  την  μιζέρια  μας  και  θα  την  πολλαπλασιάζουν.

  ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ-firiki2010

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to O ΣΥΡΙΖΑ – μην κοροϊδευόμαστε – θέλει δραχμή.

 1. Ο/Η Dyer λέει:

  Ο ΣΥΡΙΖΑ φίλε firiki2010 κατάφερε να σπάσει τον μεταπολιτευτικό δικομματισμό. Τον βρήκε στα αδύνατά του και τον διέλυσε. Αυτό το γεγονός θα τον φορτώσει με παραποίηση των θέσεών του και τόνους λάσπης, ειδικά από τους χαμένους του δικομματισμού. Αλλά όλα είναι φτηνή κρητική. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας αριστερός συνασπισμός με σταθερή προσήλωση στην ΕΕ και στο Ευρω, όχι βέβαια σαν αυτοσκοπό. Γι΄ αυτο είναι και ο χώρος που από την αρχή της κρίσης ανέλυσε όλα τα πιθανά σενάρια. Είναι ο χώρος που με συνέπεια πρώτος απομυθοποίησε τους φόβους που προσπάθησαν να μας επιβάλουν αν δεν ευθυγραμμιστούμε με το μνημόνιο. Τώρα μετεκλογικά όλοι το επαγγέλλονται, αντιγράφοντας το ΣΥΡΙΖΑ, ο καθένας βέβαια ανάλογα με τα περιθώρια που έχει αφήσει για να μη γίνει τελείως ξεφτίλα. Τέλος πιστευω ότι η άνοδος του αριστερού χώρου στην Ελλάδα θα αναστατώσει την υπόλοιπη συντηρητική Ευρώπη και πιθανά να επανεξετάσουν γενικότερα την νεοφιλελεύθερη πολιτική που επιβάλουν.
  Μετά από 3 χρόνια κρίσης ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να κυβερνήσει, άλλαξε τον πολιτικό λόγο και επαναπροσδιόρισε τους στόχους σχεδόν όλου του πολιτικού χώρου.
  Προσωπικά πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την ωριμότητα να κυβερνήσει. Ένας συνασπισμός αριστερών κομμάτων, με πλουραλισμό σε ιδέες, χωρίς αυστηρή δομή, δεν είναι η καλύτερη κυβερνητική επιλογή αυτές τις μέρες που ζούμε. Κατά βάθος ίσως γνωρίζει τι μπορεί να προσφέρει και τι όχι, άρα καλύτερα στην αντιπολίτευση. Διαθέτει όμως στελέχη τα οποία θα είχαν πολύ θετική συνεισφορά σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, αυτό θα λείψει.

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   Φίλε μου, βλέπεις αυτά που θα ήθελες να δεις. Ο πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ (όχι το 17%) είναι τροτσκιστές,μαοίκοί και δήθεν μετανιωμένοι κομμουνιστές με τους οποίους ούτε καν οι ευρωπαίστές αριστεροί δεν μπορούσαν να συμβιώσουν κάτω από την ίδια στεγη. Αφόρητα κρατιστές, οπαδοί της ισοπέδωσης, λάτρεις του «ας έρθουν όσοι μετανάστες θέλουν» και έτοιμοι να δικαιολογήσουν και να υπερασπισθούν κάθε εκδήλωσης βίας. Ως κλασσικοί κομμουνιστές δεν θέλουν την οποιαδήποτε αντιμετώπιση προβλημάτων γιατί από την όξυνση τους …ζουν.
   Μιλάς για λάσπη και παραποίηση. Αν έλεγαν μία ξεκάθαρη άποψη θα το συζητούσα. Αλλά η διαφορά από αυτά που λένε ο Δραγασάκης και ο Παπαδημούλης μέχρι αυτά που λένε ο Τσίπρας ο Λαφαζάνης κι ο Στρατούλης (δεν βάζω στο παιχνίδι τις συνιστώσες) είναι τεράστια.

   • Ο/Η Dyer λέει:

    Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτσι όπως τον χαρακτηρίζεις, απορώ γιατί τόσες μέρες τον παρακαλούσαν να συμμετάσχει σε κυβέρνηση. Δεν γνωρίζω την προϊστορία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί κάποιοι να πέρασαν από τους χώρους που αναφέρεις. Δεν σημαίνει όμως τίποτα και ο Κύρτσος πέρασε από το ΚΚΕ. Νομίζω ότι είναι αυθαίρετοι οι ισχυρισμοί σου, δεν προκύπτουν από τις επίσημες θέσεις.
    Στο μόνο θέμα που διακρίνω στο ΣΥΡΙΖΑ ένα πολύ επιζήμιο λαϊκισμό είναι στη πολιτική σχετικά με τους εφοπλιστές. Είναι γεγονός ότι σ΄ αυτο το θέμα είναι σαν να ακούω ένας κομουνιστής παλαιάς κοπής. Τέλος αυτό που λες Κρατισμό εγώ τον λέω Κεϋνσιανισμό.

   • Ο/Η firiki2010 λέει:

    Dyer , please !!!! Mη με τρελλαίνεις! Δεν μιλάω για προϊστορία. Για το σήμερα μιλάω. Ρίξε μια ματιά στις συνιστώσες του και πως προσδιορίζονται σήμερα πολιτικά. Ρίξε μια ματιά στις πρακτικές και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία τετραετία.

    Αλλο Κρατισμός , άλλο Κευνσιανισμός. Ο Κευνς ήταν ένας κατά βάση φιλελεύθερος οικονομολόγος. Οπως πας θα μου βγάλεις τον ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

 2. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Οι κρυπτοσταλινικοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότεροι και από τους νεοσταλινικούς του ΚΚΕ. Εκείνοι τουλάχιστον λένε καθαρά τι θέλουν. Οι ανόητοι που τους δίνουν δημοκρατικό άλλοθι, έχουν άραγε συναίσθηση του τι διακυβεύεται;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s