Με ποιον είναι τελικά η κ Μέρκελ;

      «…..Επίσης μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη. Είναι πρόδηλο ωστόσο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης»  Ετσι  τελειώνει  η  κυβερνητική  ανακοίνωση    σχετικά  με  το  τηλεφώνημα  της  κ Μέρκελ  στον κ Παπούλια

.Δεν  ξέρω  πως  της  ήρθε  αυτή  η  ιδέα  της  κ Μέρκελ. Δημοψήφισμα  για  το  ευρώ  και  μάλιστα  ταυτόχρονα  με  τις  εκλογές!  Δεν  ξέρω  αν  ανέπτυξε  κάποιο  σκεπτικό  στον  κ Παπούλια (εμείς  πάντως  δεν  το  μάθαμε)  ούτε  πως  ακριβώς  έθεσε  το  θέμα (αν  τελικά  το  έθεσε  διότι  η  καγκελλαρία  το  διέψευσε).Υπάρχουν  δυο  πιθανότητες: Είτε  η  κ Μέρκελ   δεν  ξέρει  τι  της  γίνεται   (και  το  εννοώ  κυριολεκτικά)  πράγμα  ιδιαίτερα  επικίνδυνο    όταν  συμβαίνει  στην  επικεφαλής  της  μεγαλύτερης  οικονομικής  Ευρωπαϊκής  δύναμης  είτε    το  θέμα  ετέθη   για  να  χτυπήσει- κάπως  άγαρμπα  βέβαια – ένα  τελευταίο  καμπανάκι     για  την  κρισιμότητα  της  κατάστασης    και  για  το  τι  παίζεται  στις   εκλογές  της  17ης   Ιουνίου.

Υπάρχει  και  τρίτο  σενάριο    που  κυκλοφορούν  κάποιοι  πολύ  «προχωρημένοι»   και    που  δεν  θέλω  να  πιστέψω:  Η  κ Μέρκελ  αβαντάρει  τον     κ. Τσίπρα,  γιατί   είναι  ο  μόνος  που  μπορεί  να  διασφαλίσει  την  έξοδο  της Ελλάδας  από  το  ευρώ. Η Ευρώπη  θα  απαλλαγεί  από   ένα  μπελά και    θα  αποκτήσει  ένα  υπέροχο  σκιάχτρο   Η  οικονομική   καταστροφή  της  Ελλάδας    που  θα  υπάρξει  σε  πρώτη  φάση  (στις  επόμενες  θα  έχουμε  και  κοινωνική  ίσως  και  εθνική)  θα    υποχρεώσει    Πορτογάλους, Ιρλανδούς  Ισπανούς  κλπ    εκ  των  πραγμάτων   να    δουν  με  άλλο  μάτι    τα  μέτρα    που  θα  τους  επιβάλλονται .   «Δεν  μ΄ αρέσουν,  δεν  είναι  δίκαια,  δεν  είναι  αποτελεσματικά   αλλά  τουλάχιστον  δεν  θα  γίνουμε  Αλβανία  όπως  η Ελλάδα»      θα  λένε    οι  πρώην  συνεταίριοι  μας  στην ΕΕ .   Και  το  δράμα  είναι  ότι  θα  έχουν  δίκιο.

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ-firiki2010

Advertisements
This entry was posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Με ποιον είναι τελικά η κ Μέρκελ;

 1. Ο/Η ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ λέει:

  Ό,τι και αν συμβαίνει από τις πολύ σωστές εκτιμήσεις σου, αγαπητέ μου, ένα πράγμα είναι γεγονός αναμφισβήτητο!
  Η Ευρώπη στην πιο κρίσιμη καμπή της, έχει ηγεσίες κατώτερου επιπέδου!
  Χαρακτηριστικό, αλλά δυστυχώς όχι το μόνο παράδειγμα η κ. Αγγέλα!

 2. Ο/Η Dyer λέει:

  Πραγματικά εκπλήσσομαι με το σκεπτικό σου!!!
  «Η κ Μέρκελ αβαντάρει τον κ. Τσίπρα, γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να διασφαλίσει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. ….»
  Η πλέον πρόδηλη σκοπιμότητα της κ Μέρκελ είναι να τρομοκρατήσει τους Έλληνες με το μπαμπούλα της δραχμής αβαντάρωντας τη προβοκάτσια από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο λόγος της ανάμιξης στα εσωτερικά μας απλός, είναι εύκολο η Μέρκελ να επιβάλει τις επιλογές της στους εκπροσώπους από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καθ ότι έχει πολλά ράμματα για τη γούνα τους, με το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να επιβάλλει τα συμφέροντά της.

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   Dyer,
   To γράφω ξεκάθαρα ότι δεν θέλω να πιστέψω αυτό που αναφέρεις ως σκεπτικό ΜΟΥ. Το ότι όμως οι «σκέψεις» της Μ’ερκελ – έτσι όπως παρουσιάσθηκαν- αβαντάρησαν εξ αντικειμένου τον ΣΥΡΙΖΑ είνα αναμφισβήτητο.
   Για τα περί «τρομοκρατίας», «μπαμπούλα» κλπ σε παραπέμπω στην προηγούμενη ανάρτηση «Παρεξηγήσεις». Είναι άλλο πράγμα να εφιστά κάποιος την προσοχή σου στις συνέπειες μιας επιλογής ΣΟΥ και άλλο να σε τρομοκρατεί. Είναι άλλο πράγμα η » επίγνωση κινδύνου» και άλλο ο «φόβος».
   Με τον ΣΥΡΙΖΑ στα πράγματα μπορείς να είσαι βέβαιος θα μπορούν να επιβάλουν τα συμφέροντα τους τύποι πολύ πιο ανίσχυροι από την Μέρκελ. Βλέπεις διαλυμένη οικονομία (που δεν προϋποθέτει αναγκαστικά δραχμή- η δραχμή απλώς «εξασφαλίζει» τη διάλυση) σημαίνει ανίσχυρη και περιορισμένης ανεξαρτησίας χώρα. Αν τυχόν στη διαλυμένη οικονομία προσθέσεις και τη διεθνή απομόνωση καταλαβαίνεις…..

 3. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Τρομακτικό το σκεπτικό σου, προϋποθέτει όμως ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα δεν θα προκαλέσουν καταστροφικές αλυσιδωτές αντιδράσεις στην ΕΕ και στον κόσμο, κάτι καθόλου σίγουρο. Προσωπικά πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν ειλικρινά να μας βοηθήσουν γιατί αυτό μακροπρόθεσμα τους συμφέρει, εμείς όμως δεν θέλουμε να σωθούμε με τον τρόπο τους αλλά μόνο με τους δικούς μας όρους που είναι η αέναη χρηματοδότηση της χώρας με δανεικά κι αγύριστα.

  Αν κάποιοι διαφωνούν με τις παραπάνω θέσεις, ας μην τα βάλουν μαζί μου πριν απαντήσουν πειστικά στις δύο παρακάτω αναλύσεις τις οποίες με την άδεια του Αιρετικού αναδημοσιεύω:

  http://tyxaios.blogspot.com/2012/03/blog-post_9264.html

  http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/390/edito-390

  Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται στις νέες εκλογές, δεν είναι αν συμπαθούμε το Α, Β ή Γ κόμμα αλλά αν θέλουμε το ευρώ, την ΕΕ και τη λιτότητα ή προτιμούμε τη νέα δραχμή, τα εκτός ΕΕ Βαλκάνια (Αλβανία, Φυρομία, Σερβία & Μαυροβούνιο, ξέχασα τίποτα;) και την περήφανη χρεωκοπία. Ανάμεσα στις δύο αυτές επιλογές, δεν υπάρχει τίποτα.

  Και κάτι γενικό για το δημόσιο διάλογο. Ένα μεγάλο μέρος της κριτικής γίνεται όχι με βάση τις θέσεις και τις αναλύσεις που διατυπώνονται αλλά αποβλέπει στην απαξίωση εκείνου που τις διατυπώνει ή τις υποστηρίζει. Αν πχ σήμερα που το ΠΑΣΟΚ ή ο ΛΑΟΣ είναι πολιτικά αποδομημένα, ένα στέλεχός του ενός ή του άλλου διατυπώσει μια θέση που δεν μας είναι αρεστή, κατακεραυνώνουμε τις προθέσεις και την ηθική ή πολιτική εντιμότητα του κόμματος και του του στελέχους του, αντί για τη θέση που διατυπώθηκε. Αυτού του είδους η διαστροφή της λογικής έχει μεγάλο παρελθόν και είναι το σίγουρο καταφύγιο όσων έχουν διπλή πολιτική ατζέντα. Βλέπε και:

  http://el.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   Τα περί ad hominem κριτικής που αναφέρεις -συνηθέστατη ΚΑΙ στις διαδικτυακές συζητήσεις- μου θύμισαν μια παλιότερη σχετική ανάρτηση μου «…αν και νεοδημοκράτης…» 8/7/2010 .
   Στην παρούσα φάση δεν έχω χρόνο επομένως τα link θα τα διαβάσω και θα σχολιάσω μάλλον αύριο

 4. Ο/Η firiki2010 λέει:

  Αγαπητέ Νίκο
  Αν εννοείς «τρομακτικό» το τρίτο σενάριο επαναλαμβάνω ότι δεν είναι το σκεπτικό μου , δεν πιστεύω δγηλαδή ότι η κ Μέρκελ επιθυμεί να αβαντάρει τον ΣΥΡΙΖΑ άσχετα αν το κάνει.
  Οσο για τη ζημιά που θα κάνει η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ δεν καταλαβαίνω πως προκύπτουν αυτά τα περίεργα νούμερα 1 τρις διάβασα κάπου , 3 τρις άκουσα κάπου αλλού. Η ζημιά που θα κάνει τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας είναι κυρίως στο (διόλου αμελητέο ) συμβολικό επίπεδο: » Συνέβη το αδιανόητο.Κάποια χώρα ΒΓΗΚΕ από το ευρώ (Αρα οτιδήποτε πλέον μπορεί να συμβεί)» Σταμπαρισμένη όμως η χώρα εδώ και καιρό και όχι άδικα ως μια ειδική περίπτωση δεν νομίζω ότι με την έξοδο της θα συγκλονίσει την παγκόσμια κοινότητα.
  Στις νέες εκλογές αποφασίζουμε τι Ελλάδα πραγματικά θέλουμε!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s