Η Ελλάδα του κ Τσίπρα

  Ο  κ  Τσίπρας  αυτά  που  λέει  τα  λέει  ευκρινώς. Ολοι  όσοι  έχουν  κάποια  τριβή    με  την  κομμουνιστική  φρασεολογία  και  την  δόμηση  της  επιχειρηματολογίας  εκείνης  της  Αριστεράς  που  για  λόγους  τακτικής  και  μόνο  χρησιμοποιεί  την  βολική  ταμπέλλα  «Αριστερά», όλοι  όσοι    μπορούν  και  θέλουν    να  ακούσουν    όλα  όσα  λέει  ο κ Τσίπρας   δεν  έχουν  καμμιά  αμφιβολία  για  την  Ελλάδα  που θα  προκύψει  από  την  υλοποίηση των  οραμάτων   του  επί  κεφαλής  του  ΣΥΡΙΖΑ.

Μια  Ελλάδα  διεθνώς  απομονωμένη  και    ανίσχυρη  , που  θα  αναδιανέμει    την  μιζέρια  της  καταστρέφοντας  κάθε  προοπτική  για  δημιουργία  καινούργιου  πλούτου  που  είναι  αναγκαία  -αλλά  όχι  ικανή  συνθήκη- για  να  ξεφύγουν  η  χώρα  και  οι πολίτες  της    από  τη  σημερινή  υφεσιακή  δίνη.

Μια  Ελλάδα  που  στο  όνομα  διεθνιστικών  αριστερών  εμμονών    θα  γίνει  εύκολο  θύμα  για  λιγότερο  διεθνιστές  και  περισσότερο  ρεαλιστές  γείτονες  μας.

Μια  Ελλάδα  που  αν  ακολουθηθούν  οι  λογικές  του  κ  Τσίπρα   σε  λίγο  καιρό  θα  «φιλοξενεί»  2-3  εκατομμύρια    λαθρομετανάστες  που  ούτε  στην  Ευρώπη  θα  μπορούνε  να  πάνε, ούτε  στις  χώρες  τους  θα  θέλουμε  να  τους  γυρίσουμε.

Μια  Ελλάδα  που  ένα  τεράστιο  κράτος    και η καινούργια  νομενκλατούρα  του   θα  ελέγχουν  τα  πάντα    εν  ονόματι  του  ότι  αυτό  θα  τα  χρηματοδοτεί,  αφού  θα  τα  έχει  καταστρέψει,    μέσω  μιας  ληστρικής  φορολόγησης.

Η  συνέχεια  είναι  γνωστή.  Κάθε  επένδυση, κάθε  διάθεση  επιχειρηματικότητας,   κάθε  προσπάθεια  δημιουργίας     θα  αποθαρρυνθεί.   Η  ανεργία (ακόμα  περισσότερη)  που  θα  προκύψει    θα  απορροφηθεί    από  το  δυσκίνητο και  αναποτελεσματικό  κρατικό  μηχανισμό  που  γιγαντωμένος  θα  έχει  για  ακόμα  μια  φορά   σε  ομηρεία  τους  εργαζομένους  του. Αυτοί  θα  κάνουν  πως  δουλεύουν    και  το  κράτος  θα  κάνει  πως  τους  πληρώνει  εξασφαλίζοντας  τους    μια  διαρκώς  υποβαθμιζόμενη  επιβίωση. Τα καλύτερα  μυαλά, οι  πιο  δημιουργικοί  άνθρωποι  θα  φύγουν  και  θα  φτιάξουν  κάπου  αλλού  τη  ζωή  τους.  Εδώ  θα  μείνουν  ηλικιωμένοι, όσοι  δεν  μπορούν  να  φύγουν, κάποιοι  πεισματάρηδες, τα  λαμόγια  και  οι  φανατικοί   που  θα  έχουν  καβαλήσει  την  εξουσία  (όχι  απλώς  την  κυβέρνηση)  και  δεν  θα  θέλουν  να  την  εγκαταλείψουν   και    εξαθλιωμένοι  και  εξαγριωμένοι  μετανάστες .

Τα  παραπάνω    αντιλαμβάνομαι  ότι  δεν  είναι  κατανοητά  από  την  μεγάλη  πλειοψηφία  του  κόσμου.  Τους  μοιάζουν  πολύ  ακραία.              Ο κόσμος  θέλει  την  ζωή  του  πίσω    και  πολλοί  νομίζουν  ότι  αυτό  τους  υπόσχεται ο κ Τσίπρας.  Ο  αρχηγός  του  ΣΥΡΙΖΑ  και  τα  στελέχη  του   άλλα  πράγματα  έχουν  στο  μυαλό  τους. Και  ξέρουν  ότι  αυτά  δεν  τα  συμμερίζονται  οι  σημερινοί  ψηφοφόροι  τους. Γι  αυτό  και  τους  μιλάνε   με  ειλικρίνεια  μεν    για  τις  προθέσεις  τους,    αλλά  με  πολλή  υποκρισία  για  τις  συνέπειες    της   υλοποίησης  τους.

Aν τα  παραπάνω    γίνουν  αντιληπτά  από  όλους  δια  της  εμπειρίας   θα  είναι  μάλλον  αργά.  Και  η  καλύτερη  λύση    θα  ήταν  ίσως    να  μην  μας    δοθεί  η  «ευκαιρία»  μιας  τέτοιας  εξαιρετικά  επώδυνης  και πολύ  δύσκολα  αναστρέψιμης  εμπειρίας.  Αυτό  στις  δημοκρατίες  είναι  αρμοδιότητα  των  πολιτών.  Ακόμα  και  αυτών  που  ακούνε  ό,τι θέλουν  ν΄ ακούσουν  και  αρνούνται  να   αντικρύσουν  μια  δυσάρεστη  πραγματικότητα. Αλλωστε  κάπως  έτσι  δεν  φτάσαμε  μέχρι  εδώ;

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ- firiki2010

Advertisements
This entry was posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Η Ελλάδα του κ Τσίπρα

 1. Ο/Η Dyer λέει:

  Ο Δραγασάκης έδωσε μια συνέντευξη στο «Κυριακή με Δράση» στο ΣΚΑΙ για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
  http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=228580
  Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το δει κάποιος για να γνωρίζει τι πρεσβεύει ακριβώς ο συγκεκριμένος χώρος, ο οποίος δεν είχε τα φώτα της δημοσιότητας για πολλά χρόνια, αλλά οι εκλογές τον έκαναν πρωταγωνιστή και ίσως οι επόμενες διαχειριστή.

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   Πρίκειται για τον ίδιο κ Δραγασάκη που την Κυριακή επεσήμαινε στην Real » πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για μονομερείς ενέργειες», τον κ Δραγασάκη που έχει συνάδελφο του τον κ Στρατούλη που πριν λίγα λεπτά μιλούσε για «ακύρωση του μνημονίου με νόμο» (άρα μανομερώς). Αμφότεροι έχουν αρχηγό τους τον …. (ας αποφύγω τον χαρακτηρισμό) κ Τσίπρα που σήμερα επισκεπτόμενος την Γαλλία αναφέρθηκε απαξιωτικά στον…. Ολάντ (!!!!!) από τον οποίο περιμένουμε ως χώρα συμπαράσταση.

   Συνιστώ κι εγώ στους φίλους αναγνώστες να παρακολουθούν πολύ προσεκτικά συνεντεύξεις, δηλώσεις, άρθρα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ιδίως του κ Τσίπρα … και να μου στελνουν υλικό.

 2. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Υλικό υπάρχει άφθονο, για όσους θέλουν να το δουν. Και το χειρότερο είναι ότι είτε ο Τσίπρας είναι ειλικρινής και εφαρμόσει αυτά που τα στελέχη του επαγγέλλονται είτε ανειλικρινής και προσπαθεί απλώς να γίνει Ανδρέας στη θέση του Ανδρέα, όπως τον κατηγορεί ένα μέρος της αριστεράς και κυρίως το ΚΚΕ, οι συνέπειες από ενδεχόμενη διακυβέρνησή του θα είναι το ίδιο καταστροφικές. Ο λόγος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συγκροτημένος πολιτικός σχηματισμός αλλά απλώς ένας αχταρμάς, που έχει αναγάγει την ιδεολογική απροσδιοριστία και την εκλογική πολυσυλλεκτικότητα σε ύψιστα αγαθά. Καθώς δεν διαθέτει καμιά ποιότητα εξουσίας (ιδεολογική ενότητα, ρεαλιστική αντίληψη της πραγματικότητας, ιεραρχημένο μίνιμουμ πρόγραμμα, συγκροτημένη ηγετική ομάδα από ισορροπημένα άτομα κλπ κλπ) και επενδύει κατά κύριο λόγο στη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών για το βίο και την πολιτεία των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι επόμενο τα στελέχη του να υποπίπτουν σε συνεχείς αντιφάσεις οι οποίες θα γίνουν ακόμα πιο έντονες την επαύριο των εκλογών, στην περίπτωση που κληθεί να κυβερνήσει.

  Η Ελληνική αριστερά στο σύνολό της και σε όλη την ιστορία της, σπάνια επέδειξε υπευθυνότητα και σε ελάχιστες περιπτώσεις ήταν ειλικρινής στους πολίτες, αφού πάντοτε πίστευε ότι διαθέτει την εξ’ επιφοιτήσεως απόλυτη αλήθεια και απόλυτη εντιμότητα, ενώ οι απέναντί της ήταν είτε φασίστες είτε πουλημένοι πράκτορες σκοτεινών συμφερόντων. Αυτό όμως αποτέλεσε και το αίτιο της ιστορικής της αποτυχίας, καθώς την εμπόδισε να κατανοεί τη συνεχώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να μένει πίσω από τα γεγονότα και να περιθωριοποιείται, ακόμα και στις περιπτώσεις που είχε καταφέρει να βρει το σφυγμό του μέσου Έλληνα. Αυτό συμβαίνει και τώρα και είναι θέμα χρόνου το μπαλόνι του ΣΥΡΙΖΑ να ξεφουσκώσει. Το ερώτημα όμως είναι πόσο πίσω μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μέχρι τότε…

 3. Ο/Η izoimeta λέει:

  Η Αριστερά στην Ελλάδα δεν έχει αποδεχτεί την ήττα της στο πεδίο των μαχώ , αλλά το κυριότερο , δεν θέλει να αποδεχτεί και την πολιτικοιδεολογική της ήττα σε παγκόσμιο επίπεδο.Γι’ αυτό παραμένει έτσι ριζοσπαστική και αντιδραστική.Ο κ. Τσίπρας ή πολύ επικίνδυνος είναι ή πολύ μεγάλος ψεύτης.

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   Δεν είναι κακό να θεωρείς ότι έχασες μια μάχη αλλά όχι τον πόλεμο. Δεν είναι κακό να θεωρείς ότι έχεις δίκιο αν και περιθωριακή μειοψηφία. Θα έλεγα μάλιστα πως είναι ιδιαίτερα διδακτικό για τα «αστικά » κόμματα που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια τις εκλογικές αποτυχίες τις αντιμετωπίζουν κυρίως με αυτομαστίγωμα και με ελάχιστα μαχητικ΄΄η διάθεση.
   Δυστυχώς το να είναι ο Τσίπρας ψεύτης δεν τον κάνει λιγότερο επικίνδυνο. Και τούμπαλιν. Αρα το διαζευκτικό «ή» περιττεύει.

 4. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Η αριστερά αποφεύγει τη λέξη ήττα όπως ο διάολος το λιβάνι. Αναφέρεται σε σκοτεινά σχέδια των ιμπεριαλιστών, σε ηρωικούς λαϊκούς αγώνες υπό αντίξοες συνθήκες, σε τακτικές υποχωρήσεις πριν από την αντεπίθεση, σε προδοσίες που πισωδρόμησαν το λαϊκό κίνημα, σε εξαγορές αγωνιστών από την πλουτοκρατία κλπ. Για το λόγο αυτό, το να προσπαθείς να επικοινωνήσεις με έναν αριστερό είναι δοκιμασία για γερά νεύρα, αφού θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να μιλάει εξ’ ονόματος του λαού, ακόμα κι εσένα του ίδιου που παραδέρνεις στην αμορφωσιά σου, ξεροκοπανάει ανελέητα το «Ρίζο», την «Αυγή» ή κάποιο άλλο από τα προπαγανδιστικά έντυπα που μελετάει σε βάθος, σε διαφωτίζει ως προς τις τρέχουσες αλλά και παλαιότερες συνωμοσίες των ιμπεριαλιστών σε βάρος του λαϊκού κινήματος ενώ την οποιαδήποτε άποψή σου που δεν ενστερνίζεται την απορρίπτει με αποστροφές του τύπου «αυτά τα λένε οι αστικές φυλλάδες». Έχουν βέβαια και μια αθεράπευτη αδυναμία στην οποία οφείλονται όλα τα προηγούμενα, το χαμηλό IQ (εκτός βέβαια από την ηγεσία τους που ζει σε βάρος των κορόϊδων).

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   Η αθεράπευτη βλακεία είναι τεράστιο πλεονέκτημα. Δεν έχεις ακούσει το «η βλακεία είναι ανίκητη»;;;

   • Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Οι βλάκες είναι ανίκητοι γιατί ακόμα κι αν εσύ τους νικήσεις, αυτοί δεν πρόκειται να το καταλάβουν!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s