… KAI ο ληστής της Πάρου

Ο  «ληστής  της  Παρου»  γόνος  εύπορης  οικογένειας –  έκανε  διαδικτυακούς  «φίλους»     του  την  Δουρου  και  τον  Στρατούλη ( του  ΣΥΡΙΖΑ). Προφανώς  οι  άνθρωποι  δεν  έχουν  καμμία  ευθύνη  αλλά –  πως  να  το  κάνουμε  – οι  προτιμήσεις  του  ληστή  λένε… κάτι.

Ξεκινώντας  όμως  να  γράψω  για  τον  «ληστή  της  Πάρου»   (και  τον  αρρωστημένο  εγωκεντρισμό  που  αποπνέουν  τα  διαδικτυακά  κείμενα  του)  θυμήθηκα  ότι   και  ο  γιος  του  κ  Βούτση  (του  ΣΥΡΙΖΑ)   συμμετείχε και  αυτός    σε  ληστεία  Τράπεζας   με  «πολιτικό»   περιεχόμενο. Προφανώς  δεν    υπάρχει  οικογενειακή  ευθύνη ,   αλλά  μήπως  κάπου  και  ο  πατέρας   και  οι  διδαχές  του   έχουν  κάποια  ευθύνη  για   τον  δρόμο  που  τράβηξε  ο  απόγονος  του;;;;

Α, ναι! Τα  παιδιά  του  Κουράκη (του  ΣΥΡΙΖΑ)    δεν  είναι  που   πριν  1-2  χρόνια  είχαν  πιαστεί  με  κάτι  άλλους  εξαιρετικούς  νεαρούς  κυρίους  με  βόμβες  μολότωφ;;;;  Και  είχαν  αφεθεί  ελεύθερα  κατόπιν  παρέμβασης  του    αρμόδιου  υπουργού  κ Βούγια;;; Ο  δε  πατήρ  Κουράκης  εδήλωσε  περήφανος  για  τους  γιούς  του;;;

Ειναι  κι ο  Ιφικράτης  Αμυράς !  Ο  νεαρός   κύριος  με  το  μπλουζάκι «burberry»  που    έδινε  διαδικτυακώς  οδηγίες  ανταρτοπολέμου  και  ανακοινώθηκε  ως  υποψήφιος  βουλευτής  του  ΣΥΡΙΖΑ  , αλλά  τον  απέσυραν  τελευταία  στιγμή .

Και  μετά  θυμήθηκα   και  την  Υπατία,  και  τον  Δεκέμβριο  του 2008,  και  τις  διάφορες  καταδίκες  από  τον  ΣΥΡΙΖΑ   τρομοκρατικών  χτυπημάτων  ή  τραμπουκισμών  (καταδίκες  με  τόσα  «αλλά»   και  «αστερίσκους»  που  γινόταν  εμφανής  ο  προσχηματικός  χαρακτήρας  τους)  και  θυμήθηκα  και  τον   ημίτρελλο  Σλαβοϊ  Ζίζεκ    να  ανακηρύσσεται   προεκλογικά  από  τον  κ  Τσίπρα   «επίσημος  πρεσβευτής  της  ασίγαστης  επιθυμίας   του  Ελληνικού  λαού  μπλα…μπλα…μπλα…»  (αξίζει  να  δείτε  το  βιντεάκι http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gZPMtxESZfI  )

Θα  μου  πείτε  «τι  σχέση  έχουν  όλα  αυτά ;» Δεν  ξέρω. Αλλά  δεν  μπορεί ! Κάτι  θα  πρέπει  να   το   κάνει  ο  ΣΥΡΙΖΑ  λάθος! Πολύ  λάθος !

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ-firiki2010

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to … KAI ο ληστής της Πάρου

 1. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Υπάρχει κάτι σε σχέση με το κόμμα αυτό που δεν είναι γενικά γνωστό. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν είχε μέλη, συνελεύσεις, δημοκρατικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων κλπ αλλά λειτουργούσε απλώς σαν άθροισμα των συνιστωσών και διάφορων ανένταχτων που ήθελαν να έχουν μια κοινωνική δραστηριότητα που να είναι πολιτικά ορθή, με βάση «αντισυστημικά» κριτήρια. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρχαν γενικά αποδεκτή ιδεολογία και στρατηγική αλλά μόνο κάποιες κοινές θέσεις, οπότε ο καθένας έλεγε και έκανε ότι του κατέβαζε η γκλάβα, ενώ δεν δίσταζαν να καλύπτουν συγγενείς, φίλους και γνωστούς με πιο «έντονη» δραστηριότητα που κινούνταν στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Μετά βέβαια τρέχαν οι άλλοι να τα μαζέψουν, κρατώντας τα προσχήματα, διατηρώντας την ενότητα της παράταξης αλλά και χωρίς να υποστέλλουν τη σημαία του «αντισυστημισμού», όπως έγινε στις περιπτώσεις που ανέφερες αλλά και πρόσφατα με τις δηλώσεις σχετικά με ενδεχόμενη χρεοκοπία. Οι αστερίσκοι λοιπόν και οι διφορούμενες διατυπώσεις είναι εκ των πραγμάτων αναπόφευκτες, να δούμε όμως τι θα κάνουν τώρα που θα υποχρεωθούν εκ των πραγμάτων να ενοποιηθούν σε κόμμα, όπου θα πρέπει να εντάξουν και όλους αυτούς που τους προσέγγισαν πρόσφατα (πρώην πασόκοι κατά πλειοψηφία) και οι οποίοι φυσικά δεν πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ για να τους καπελώνουν η ΚΟΕ, η Ρόζα, το ΔΗΚΚΙ ή ο Γλέζος. Για κάποιο διάστημα τα βασικά συνδετικά στοιχεία θα είναι όπως και στο παρελθόν η εξασφαλισμένη δημοσιότητα και τα λεφτά της κρατικής χρηματοδότησης, μέχρι ν’ αρχίσουν τα όργανα οπότε και το μόρφωμα αυτό θα αυτοδιαλυθεί, τιμώντας τις σταθερές αξίες της Ελληνικής και διεθνούς αριστεράς.

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   Νίκο, την προοπτική αυτοδιάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ στο προβλεπτό τουλάχιστον μέλλον την θεωρώ μάλλον υπερβολικά αισιόδοξη. Νομίζω πως αυτό το 20-25% που «πήγαν» στον ΣΥΡΙΖΑ πήγαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία ως ψηφοφόροι, χωρίς φιλοδοξίες δηλαδή να συμμετάσχουν ενεργά (επανα)καθορίζοντας τη φυσιογνωμία του κόμματοος. Στο ΣΥΡΙΖΑ κουμάντο κάνουν και θα συνεχίσουν να κάνουν αυτοί που έκαναν κουμάντο και στον ΣΥΡΙΖΑ του 4%. Οι «συνιστώσες» και οι εξ αριστερών προσχωρήσαντες/ ψηφίσαντες θα κάνουν «τουμπεκί» εν ονόματι του «πολιτικού ρεαλισμού» (τα λεφτά η δημοσιότητα όπως λες, αλλά και η προοπτική εξουσίας) οι δε (πρώην;;;) ΠΑΣΟΚοι θα φαντασιώνονται τον Αλέξη ως Ανδρέα και θα αρκούνται στο να σταυρώνουν Μητρόπουλους, Κουρουπλήδες και κάποιους άλλους ως άλλοθι για την εγκατάλειψη (προσωρινή;;;) της κομματικής τους στέγης.
   Το θέμα είναι να αντιληφθούν ότι εξ αντικειμένου και ανεξάρτητα από τις προθέσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως θερμοκήπιο και νοοτροπιών που δεν έχουν καμμία σχέση με την δημοκρατική νομιμότητα .

   • Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Μα ακριβώς η προοπτική της εξουσίας είναι που θα κάνει τους σε προσωρινή εφεδρεία πρώην υπουργούς και πρώην κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο νέο κομματικό γίγνεσθαι. Και τότε θα γίνει το έλα να δεις, αφού αυτοί που έκαναν κουμάντο στον ΣΥΡΙΖΑ του 4%, αποκλείεται να το καταπιούν αμάσητο. Οι πρώην (;) σταλινικοί του Αριστερού Ρεύματος στο Συνασπισμό, οι μαοϊκοί της ΚΟΕ, οι τροτσκιστές της ΔΕΑ και του Κόκκινου και όλοι οι άλλοι καθαρόαιμοι, δε μασάνε ιδιαίτερα περί τις δημοκρατικές διαδικασίες αφού κατέχουν την απόλυτη μαρξιστική αλήθεια, πώς θα ανεχθούν επομένως μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική ομάδα που θα ξεφυτρώσει στα χωράφια τους σαν αγγούρι καλυβιώτικο (μετά συγχωρήσεως το τελευταίο); Ενδέχεται βέβαια η προοπτική της εξουσίας να λειτουργήσει σαν ισχυρός συγκολλητικός παράγοντας, σε μια τέτοια περίπτωση όμως, εκείνοι που θα θελήσουν να παίξουν σ’ αυτό το γήπεδο, θα κάνουν γαργάρα τις μέχρι τώρα κορώνες που με μεγάλη ευκολία εκτόξευαν και θα το ρίξουν στον πραγματισμό και στη ρεαλιστική θεώρηση του πολιτικού γίγνεσθαι. Δες για παράδειγμα τις δηλώσεις της κυρίας Δούρου σχετικά με το μεσανατολικό (και τα σχόλια μεταξύ κάποιων μειωμένης ευφυίας):
    http://vathikokkino.com/2012/08/η-ρένα-δούρου-‘ξεπλένει’-τον-σιμόν-πέ/
    Η παραπάνω κυρία βέβαια έχει ελαφρώς ξεφύγει:
    http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/o-k-akis-tsoxatzopoylos-itan-ypallilos-moy-tis-renas-doyroy
    Προβλέπω (ελπίζω αν θες) το τσίρκο ΣΥΡΙΖΑ να μας ψυχαγωγήσει σε χαλεπούς καιρούς!

 2. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Α, και μια ακόμα πιο προχωρημένη επεξεργασία του άρθρου της κυρίας Δούρου που δείχνει το βάθος και την ποιότητα των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο βαρέως πάσχων (ή πάσχουσα) blogger, αποκαλεί το κείμενο σιωνιστικό-ναζιστικό!
  http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/08/blog-post_4282.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s