Μια πραγματική ιστοριούλα της «διπλανής πόρτας» (που μ΄ έβγαλε απ΄τα ρούχα μου)

Ο  Τρύφωνας   είναι  ένας  εξ  ίσου τακτικός με  μένα  πελάτης  του  ΠΡΟ-ΠΟτζίδικου  της  γειτονιάς.   Γύρω  στα  55  ευγενικός , καλωσυνάτος, ομιλητικός. Η  αγαπημένη  του  γκρίνια    είναι  οι πολιτικοί  που  » τα  φάγανε», που  «δεν  θέλουν  το  καλό  της Ελλάδας» και  «μας  οδήγησαν σ΄ αυτό  το  χάλι» . Οι  σταθερές , μεταξύ  αστείου  και  σοβαρού  και  συνοπτικές  απαντήσεις  μου ( γιατί  δεν  θέλω  σε  ένα  ξένο  μαγαζί  ν΄ ανοίξω  πολιτική  κουβέντα) είναι  ότι  1)  τους  πολιτικούς  τους  ψηφίζουμε  εμείς  και     2) όποιος  ξοδεύει  λεφτα  σε  ΠΡΟ-ΠΟτζίδικο  δεν  δικαιούται  να  γκρινιάζει  για  «οικονομική  δυσπραγία».

Προχθές ο  Τρύφων μου  έθεσε  το   θεμελιώδες   ερώτημα: »  Να  βάλω  στο  δελτίο  πολλαπλασιαστή  ή  όχι;»  (Για  τους  μη  επαίοντες   διευκρινίζω  ότι  αυτό  σήμαινε   αν  θα  έπαιζε  την  κάθε  κλήρωση  ΚΙΝΟ  με  ο,50  ή  1 €) Συστάσεις  σε  συμπαίκτες  δεν  κάνω,  αλλά  μια  και με  ρώτησε  του    είπα  ότι  εγώ  θα  τις  έπαιζα  με    μισό  ευρώ. «Παλιά  όταν  έβγαζα  λεφτά  τις  έπαιζα  με  πολλαπλασιαστή  και  1  και  2  ευρώ  την  κλήρωση. Τώρα  όμως….»  συνέχισε  ο  Τρύφων . Ο  Τρύφωνας     στη  δουλειά  του  πληρώνεται  με  προμήθεια  επί  του  τζίρου   και  λογικά  οι  δουλειές  του  έχουν  πέσει. «Εκανες  τουλάχιστον   τότε  καμμιά  αποταμίευση  ;»  τον  ρώτησα «Α, εγώ  δεν  είμαι  της  αποταμίευσης. Αμα  έχω  κάποια  λεφτά   καλύπτω  τις  ανάγκες  μου»  Είπα  να  του  πω   τίποτα  για  την  «ανάγκη»  του  να  παίζει  2€  την  κλήρωση,  αλλά  κρατήθηκα.

Αργότερα  βγήκαμε  έξω  για  τσιγάρο. (Οσο  περίεργο  κι  αν  σας  φαίνεται  η  αντικαπνιστική  ντιρεκτίβα  στο  πρακτορείο  της  γειτονιάς  μου  τηρείται  ευλαβικά  και  μάλιστα  χωρίς  καμμία  προσπάθεια, εξαίρεση  ή  γκρίνια). Κι  επειδή ο   Τρύφων  όπως  σας  είπα  είναι  ομιλητικός  βάλθηκε  να  μου  εξηγήσει  τις  δυσκολίες  της  δουλειάς  του, για  μια  δουλειά  που  θα  κλείσει  και  θα  του  αφήσει  7-8  κατοστάρικα  κι  ότι  εδώ  και  τρεις  μήνες  δεν  έχει  πάει  καμμιά  δουλειά  στην  επιχείρηση  για  την  οποία  δουλεύει κι  ως  εκ  τούτου  λεφτά … γιοκ.  «Και  πως  τα  βγάζεις  πέρα;»    τον  ρώτησα  «Ε,  έχω  μια  μικρή  συνταξη  600-650 ευρώ…. κανονική…  είχα πάθει  παλιά  ένα  ατύχημα»  Η  εξομολογητική  του  διάθεση  δεν  σταμάτησε  εκεί » Εξ  άλλου  κι  αυτά  που  βγάζω   από  τις  πωλήσεις  μαύρα  είναι , οπότε…»  Τα  πήρα.  «Ρε  Τρύφωνα   είσαι  τρελλός;  Κάθεσαι  και  μου  γκρινιάζεις  για  τους  πολιτικούς    που  «τα  τρώνε»κι  από  την  άλλη  μου  λες  ότι   εσύ  βγάζεις  «μαύρα»;;;»    «Ε  αυτοί  τρώνε  πολλά,  εμείς  κάτι  ψίχουλα  παίρνουμε» «Οχι  εμείς   Τρύφων  μου. Οχι  εμείς!. Και  μη  μου  ξαναγκρινιάξεις  για  το  οικονομικό  μας   χάλι  γιατί  θα  βάλω  τις  φωνές!»

Ξαναμπήκαμε  στο  ΠΡΟ-ΠΟτζίδικο.  Ο  Τρύφωνας  συνέχισε  να  μου  εξηγεί  πόσο  εντάξει    είναι  στις  συναλλαγές  του,  ότι  όταν  ήταν  μικρός    είχε  φύγει  από  τη  δουλειά  του  γιατί  όλοι  έκλεβαν  και  αυτός  δεν  ήθελε,  πως  η  μητέρα  του  του  έμαθε  να  σκέφτεται  πρώτα  τους  άλλους, ότι  αυτά  πληρώνει  τώρα  και  διάφορα  άλλα.

Ο   Τρύφων   είναι  καλό  παιδί. Το  λέω  και  το εννοώ.  Αλλά …   «Κανένα  στάνταρ  για  σήμερα  βλέπεις;»   με  ρώτησε. Δεν  το  καταλαβαίνει  ότι  είναι  μέρος  του  προβλήματος. Ο  Τρύφωνας,  όχι η  έλλειψη  στάνταρ.

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ-firiki2010

Ισως  βρείτε  και  κάτι  ενδιαφέρον  στη  καινούργια   “σελίδα”  του  blog  “ΤΑ  ΣΧΟΛΙΑ  ΜΟΥ”

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

13 Responses to Μια πραγματική ιστοριούλα της «διπλανής πόρτας» (που μ΄ έβγαλε απ΄τα ρούχα μου)

 1. Ο/Η GreekInLux λέει:

  ο Τρύφωνας είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα του πως σκεφτόταν, σκέφτεται και θα σκέφτεται (ελπίζω όχι για πολύ ακόμα αν και μάλλον στην ελπίδα θα μείνω) ο Έλληνας. Γκρίνια και κατηγόριες για τους άλλους που είναι κακοί γιατί ενώ μας τα έδιναν, τώρα μας τα παίρνουν. Γιατί όταν τα παίρναμε όλοι μαζί, κάποιοι έπαιρναν περισσότερα από εμάς… γιατί οι άλλοι που τα καλοπήραν και καλόφαγαν είναι λαμόγια… αυτοί, όχι εμείς. Γιατί εμείς κάτι ψίχουλα πήραμε μωρέ ενώ οι εκείνοι με τις χοντρές κοιλιές…. ‘Οταν ήμουν πιτσιρίκι η μάνα μου είχε μια εμμονή. Να νηστεύω ολόκληρη τη μεγάλη εβδομάδα… κάτι που με τα χρόνια έγινε έθιμο και το κρατώ μέχρι σήμερα. Παιδάκι όντας, τα περισσότερα νηστίσιμα δεν μου άρεσαν… κατάφερνα λοιπόν να βρίσκω πάντοτε που είχε θάψει τα αμαρτωλά, για τις ημέρες, εδέσματα η κυρά – Λένη και όλο και τσίμπαγα κανένα κομματάκι. Ένοιωθα άσχημα αλλά αυτόματα με δικαιολογούσα μονολογώντας ότι αυτό που έβαλα στο στόμα κρυφά ήταν τόσο δα μικρό! Δεν εννοούσα να καταλάβω ότι η «σοβαρότητα» της παιδικής μου «αμαρτίας» είναι η ίδια άσχετα με το αν έκοβα ένα κομματάκι σοκολάτα ή αν την καταβρόχθιζα ολόκληρη. Έτσι και ο Τρύφωνας. Ναι μεν μαύρα, αλλά τα δικά μου ψίχουλα. Ψίχουλο εγώ, ψίχουλο εσύ γεμίζει το σακούλι της σαπίλας και της λαμογιάς… και μετά μας φταίει η ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού που καταντήσαμε μπου@@@λο.

  υγ. Το τελευταίο Πάσχα δεν νήστεψα.

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   Greek In Lux Δεν ξέρω αν η»σοβαρότητα» της παιδικής σου «αμαρτίας» ήταν ίδια με το να καταβρόχθιζες όλη την σοκολάτα. Υποψιάζομαι πως όχι, γιατί το γεγονός ότι ΜΠΟΡΕΙΣ να φας όλη τη σοκολάτα κι εσύ τσιμπάς ένα κομματάκι κάτι σημαίνει. Δεν ξέρω ποια είναι η αποτίμηση που θα έκανε η θρησκεία, αλλά νομίζω πως δεν θα ήταν πολύ διαφορετική.
   Η περίπτωση του Τρύφωνα είναι λίγο διαφορετική. Τρώει μόνο ψίχουλα γιατί μόνο αυτά ΜΠΟΡΕΙ να φάει. Αν είχε μπροστά του και μπορούσε να φάει το καρβέλι δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι δεν θα το έκανε.
   Και κάτι ακόμα….Για να μπορεί ο κάθε Τρύφωνας να τρώει ψιχουλάκια δεν έχω καμμιά αμφιβολία ότι θα ψηφίζει και θα στηρίζει ανθρώπους που θα του επιτρέπουν να το κάνει. Και αυτοί που εκλέγονται από τους … Τρύφωνες είναι πολύ πιθανό ότι εκτός από τα «ψιχουλάκια» (μερικές φορές και πιο μεγάλες «μπουκίτσες») που θα μοιράσουν γύρω τους για να επανεκλεγούν, …. να διαλέξουν κι αυτοί μια ωραιότατη φέτα. Και μετά ο Τρύφωνας … θα γκρινιάζει.

 2. Ο/Η Dyer λέει:

  Μόνο μια παρατήρηση φίλε firiki2010 για το «τσιμπολόγημα» του Τρύφωνα.
  Ο Τρύφωνας κάποια δουλειά έκανε και γι’ αυτή αμειβόταν από την αγορά, είναι λεφτά που τα παίρνεις με αγώνα, δεν στα χαρίζουν. Αν δεν ήταν “μαύρη” θα έδινε ένα κομμάτι από την αμοιβή του, από τα λεφτά που του ανήκουν, αλλά δεν το έδωσε και στο βαθμό του κράτους δικαίου που έχουμε κρίνεται.
  Οι πολιτικοί εκλέγονται για να διαχειρισθούν τα δικά μας λεφτά, για λογαριασμό μας δεν τους ανήκουν, δεν είναι δικά τους. Οι πολιτικοί λοιπόν όταν «τα παίρνουν» παίρνουν ξένο χρήμα που δεν τους ανήκει, είναι ο ορισμός της κλοπής!
  Άλλο λοιπόν η αντίδραση του Τρύφωνα στον απρόσκλητο διαχειριστή της τσέπης του και άλλο αυτά που τσεπώνουν οι πολιτικοί από τα λεφτά των πολιτών.

 3. Ο/Η firiki2010 λέει:

  Ελα βρε , dyer που χάθηκες; Είχα αρχίσει να νομίζω πως θεωρείς ότι σε έχω κομμένο από το blog !
  Tην Πολιτεία σαν ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ της τσέπης του Τρύφωνα και της δικής μου και της δικής σου δεν την είχα σκεφθεί. Φαντάζομαι ότι κάπως έτσι θα το σκέφτεται και ο Καραχατζηπαπαπαναγιωτόπουλος όταν η Μιζοεξοπλιστική ΑΕ θα του δίνει κάποιο «δωράκι» μερικών εκατομμυρίων για να τον ευχαριστήσει για την προτίμηση που επέδειξε στα προϊόντα της.
  Για να σοβαρευτούμε: Η φύση της παράβασης του Τρύφωνα και του λαδιάρη πολιτικού είναι η ίδια. Διαφέρει το μέγεθος. Και τον λαδιάρη πολιτικό επιβαρύνει το γεγονός ότι παρανομεί εκμεταλλευομενος μια θέση στην οποία τον ανέδειξε ο λαός.
  Αυτό πάντως για τον «απρόσκλητο διαχειριστή» απο ένα συμπαθούντα του ΣΥΡΙΖΑ δεν περίμενα να το ακούσω,

  • Ο/Η Dyer λέει:

   Δεν θα συμφωνήσω.
   Δεν είναι ποσοτική η διαφορά στη παρανομία που περιγράφεις, ποιοτική είναι. Με δυο λόγια άλλο είναι να μη δίνεις από αυτά που έχεις και άλλο να βουτάς από τα ξένα.
   Οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες πάλι είναι μια άλλη περίπτωση παρανομίας. Βουτάνε και αυτοί από το δημόσιο κορβανά, περισσότερα από την αξία της δουλειάς τους, με την συνδρομή των κρατικών αξιωματούχων, για λογαριασμό των αξιωματούχων και δικό τους. Κρατικοδίαιτοι και αξιωματούχοι είναι συνεταίροι στη κλοπή.
   Ξέρω ότι η φράση μου «ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ» ακούγεται πολύ νεοφιλελεύθερη. Δεν θα την υποστήριζα ποτέ σε ένα κράτος δικαίου, πρόνοιας και ανταποδοτικότητας. Στη προκειμένη περίπτωση όμως για τον Τρύφωνα είναι θέμα επιβίωσης. Τι θες να υποστηρίξω; πλήρωσε την εφορία και στερήσου από τα βασικά. Έχει καταθέσεις στο εξωτερικό ο Τρύφωνας; Αυτή είναι η φοροδιαφυγή που μας χάλασε;
   Ας σοβαρευτούμε.
   Αν θέλουμε να δούμε το πρόβλημα με τον Τρύφωνα σωστά εγώ θα έλεγα ότι σημαντικότερο είναι να δούμε που καταναλώνει αυτά τα λίγα που διαθέτει ο κάθε Τρύφωνας, και που συσσωρεύονται τελικά αυτά τα ευρώ, εκεί είναι το θέμα, και μετά να δούμε αν έχουν δηλωθεί στην εφορία. Φυσικά αυτά που υποστηρίζω για τον Τρύφωνα δεν ισχύουν για τους οικονομικά ισχυρούς.
   Υποστηρίζω ένα φορολογικό σύστημα αυστηρότατο στην είσπραξη του ΦΠΑ (η μη απόδοση είναι κλοπή) το οποίο θα φορολογούσε ιδιωτικά το πλεόνασμα των πολιτών. Όχι φορολογία με βάση τα ελλείμματα, όχι φορολογία στη φτώχεια.

   ΥΓ Η διευκρίνησή σου ήταν αρκετή, για άλλους λόγους απουσίασα.

   • Ο/Η firiki2010 λέει:

    Το μόνο που συνφωνούμε είναι το «Ας σοβαρευτούμε»
    Το σκεπτικό σου οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όποιος θεωρεί ότι αυτά που βγάζει δεν του φτάνουν ή τέλος πάντων είναι λίγα για την κατά τη γνώμη του προσφορά του δικαιούται να φοροδιαφεύγει !!!!!
    «Φυσικά αυτά που υποστηρίζω για τον Τρύφωνα δεν ισχύουν για τους οικονομικά ισχυρούς.» Από τα πόσα ευρώ το χρόνο αρχίζουν οι οικονομικά ισχυροί;;;;; Ξέρω ότι υπάρχει μια προοδευτική φορολογική κλίμακα Δεν ήξερα ότι για τους οικονομικά αδύνατους (στα πόσο ευρώ είσαι «αδύνατος»;;;) ισχύει το δικαίωμα στην φοροδιαφυγή. Δεν έχει καμμία σχέση το γιατί είσαι οικονομικά «αδύνατος» ή οικονομικά «ισχυρός»;;;; Το πόσο, προσπάθησες, το πόσο δούλεψες, το αν αποταμίευσες το αν επένδυσες , το αν έκανες σωστό κουμάντο στα οικονομικά σου δεν μετράει;;; Το αν φοροδιέφυγες και επιβάρυνες με τον φόρο σου το διπλανό σου δεν μετράει;;;;
    (Ούτως ή άλλως δεν συμφωνώ με το σκεπτικό σου, αλλά δεν νομίζω ότι έπιασες το προφίλ του Τρύφωνα: Εχει βγάλει μια σύνταξη λόγω παλιού ατυχήματος που πάντως δεν είναι προφανές που σπεύδει να μου διευκρινίσει ότι είναι ΚΑΝΟΝΙΚΗ, «δεν είναι της αποταμίευσης», φοροδιαφεύγει, τζογάρει και γκρινιάζει)

   • Ο/Η Dyer λέει:

    Τον Τρύφωνα δεν το γνωρίζω, φαντάστηκα το μέσο ταλαιπωρημένο Έλληνα.
    Οικονομικά ισχυρός είναι αυτός που έχει οικονομικό πλεόνασμα, που έχει την δυνατότητα να αποταμιεύει. Η φορολογία θα πρέπει να είναι στα περισσευούμενα, όχι κεφαλικός φόρος.
    Τώρα ξέρω θα αρχίσεις να λες για τεμπέληδες και εργατικούς, οικονόμους και σπάταλους, ότι έτσι θίγεται η αποταμίευση αφού κάποιος θα καταναλώσει για να μη φορολογηθεί κτλ. Όλα τα θέματα λύνονται φίλε αρκεί να υπάρξει η πρόθεση να φορολογηθεί ο πλούτος και όχι η φτώχεια όπως τώρα.

   • Ο/Η firiki2010 λέει:

    Ο Τρύφων είναι υπαρκτό πρόσωπο και η ιστοριούλα 100% αληθινή.
    Φυσικά θα αρχιζα να σου λέω για οικονόμους σπάταλους, εργατικούς κλπ αν δεν ένιωθα από την τελευταία σου φράση ότι καταλαβαίνεις κι εσύ πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά , άσχετα αν για την επίλυση τους θεωρείς επαρκή την πολιτική βούληση (δεν είναι επαρκής αγαπητέ, δεν είναι).

 4. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  H συναρτηση της φοροδιαφυγης/φοροκλοπης εχει αναλογη μορφη με την αντιστοιχη του φορου. Αν ξερεις την θεωρια αριθμων, η συναρτηση φοροκλοπης εχει μερικους ορους οπως
  ΦΔ1*x1, x1=10^2 οι πιο μεγαλες εταιρειες
  ΦΔ2*x2, x2=10^3 οι μεγαλες εταιρειες
  ΦΔ3*x3, x3=10^4 οι μκρες εταιρειες , μεγαλο-αυτοπασχολουμενοι και μεγαλο-επαγγελματιες
  ΦΔ4*x4, x4=5*10^4 οι πολυ μκρες εταιρειες,αυτοπασχολουμενοι και επαγγελματιες
  …………..
  ψ=10^6 μικροφοροφυγαδες, τιμιοι ΔΥ με 2η μαυρη εργασια, εργαζομενοι συναταξιουχοι
  Η φοροδιαφυγη πρεπει να ελαχιστοποιηθει στους 2 πρωτους ορους, να μειωθει σημαντικα στον τριτο ορο και να ειναι ανεκτη συνολικα εως 17% (μ.ο. Ε.Ε.) μετα απο εναν διαρκη πολεμο σε βαθος 15 -ετιας.

  ΥΓ ΦΔn η μεση ετησια φοοδιαφυγη της ομαδας-n οικονομικων μοναδων, πληθους xn

  • Ο/Η Dyer λέει:

   Αφώτιστος Φιλέλλην
   Για τη φοροδιαφυγή των πολυεθνικών (τριγωνικές συναλλαγές με τις θυγατρικές τους) τι προβλέπει η θεωρία αριθμών;
   Πόσο περισσότερο επιζήμια είναι η φοροδιαφυγή που εξάγει τα κεφάλαια από τη χώρα σε σχέση με αυτή που τα ανακυκλώνει εντός των τειχών;
   Μήπως ο σημαντικότερος λόγος για το χάλι μας είναι ότι οι πολυεθνικές και οι ντόπιοι ζηλωτές τους συσσώρευσαν κεφάλαια από την αγορά μας και εν συνεχεία με «νόμιμους» τρόπους τα εξήγαγαν αφορολόγητα.

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   ΑΦ,
   Ατυχώς οι γνώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να κατανοήσω τις συναρτήσεις (;;;) και να παρακολουθήσω την σκέψη σου. Αν δεν είναι μπελάς κάνε μια προσπάθεια ακόμη. Χωρίς μαθηματικά μπορεί να το πιάσω 🙂

 5. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

  «ΦΔ1*x1, x1=10^2 =100 οι πιο μεγαλες εταιρειες
  ΦΔ2*x2, x2=10^3 =1.000 οι μεγαλες εταιρειες
  ΦΔ3*x3, x3=10^4 10.000 οι μκρες εταιρειες , μεγαλο-αυτοπασχολουμενοι και μεγαλο-επαγγελματιες
  ΦΔ4*x4, x4=5*10^4 50.000 οι πολυ μκρες εταιρειες,αυτοπασχολουμενοι και επαγγελματιες
  …………..

  ΦΔn*xn, xn=10^6=1.000.000 μικροφοροφυγαδες, τιμιοι ΔΥ με 2η μαυρη εργασια, εργαζομενοι συναταξιουχοι
  Η φοροδιαφυγη πρεπει να ελαχιστοποιηθει στους 2 πρωτους ορους, dhl stoyw 100 και 1000 μεγαλοφοροκλεπτουσες εταιρειες, να μειωθει σημαντικα στον τριτο ορο και να ειναι ανεκτη συνολικα εως 17% (μ.ο. Ε.Ε.) μετα απο εναν διαρκη πολεμο σε βαθος 15 -ετιας.

  ΥΓ Δηλαδη εχω δικιο που υποστηριζω οτι μετα το 1981 η μεση εκπαιδευση ηταν και ειναι προβληματικη.

 6. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  dyer
  Αυτα που ανεφερες ειναι μικρο μερος της εξηγησης, σε μια χωρα με διαφθορα/διαπλοκη αποβιομηχανιση, φοροαποφυγη/ φοροδιαφυγη/φοροκλοπη, υπερτιμολογισεις εργων και προμηθειων εναντι μιζας, δημοσια σπαταλη,πλασματικες υπερωριες σε Δημοσιο, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ,….. και παραοικονομια διαχρονικα της ταξης του 35%.

  Σιωμόπουλος Ντίνος, Ανοίγουν 5.000 λογαριασμούς
  Από μικρoσκόπιο θα περάσουν και σε βάθος δεκαετίας οι φορολογικές δηλώσεις και τα περιουσιακά στοιχεία
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/10/2012 05:45

  «….Οι 54.000 καταθέτες της περιόδου 2009-2011
  Ως και δέκα χρόνια πίσω θα ψάξουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες τις φορολογικές δηλώσεις όλων όσων τα ονόματα αναφέρονται στις διάφορες λίστες που βρίσκονται στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων, του ΣΔΟΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
  Ενα από τα σημαντικότερα ευρήματα του υπουργείου Οικονομικών είναι η λίστα με τα 54.000 ονόματα ελλήνων καταθετών που την περίοδο 2009-2011 έβγαλαν στο εξωτερικό περίπου 22 δισ. ευρώ. Από τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχουν προκύψει συνταρακτικά στοιχεία που δείχνουν ότι περίπου ένας στους τέσσερις που έβγαλε τα χρήματά του στο εξωτερικό δεν τα είχε δηλώσει ποτέ στη φορολογική του δήλωση και την ίδια στιγμή τα είχε καταθέσει σε ελληνικές τράπεζες χωρίς ποτέ να τον έχει απασχολήσει ότι ίσως κάποια στιγμή θα ελεγχθεί. Αυτό διότι, όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ποτέ ως σήμερα δεν είχε γίνει μαζική άρση τραπεζικού απορρήτου για καταθέτες προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα κεφάλαιά τους είναι προϊόν φοροδιαφυγής ή δηλωμένα στην Εφορία εισοδήματα.»

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=478350

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s