Τσίπρας…και Σκουρλέτης.. και Λαφαζάνης… και Μηλιός .. και πάλι Τσίπρας. Ελεος!

    Την    κατάργηση  δια  νόμου  ενός  και  μόνου  άρθρου  των    εφαρμοστικών  νόμων   των  μνημονίων  ο κ Τσίπρας  την  έχει  επαναλάβει  πολλές  φορές και  μάλιστα  κατά  τον  πιο  επίσημο  τρόπο  στη  συζήτηση  στη  Βουλή  για  τον  προϋπολογισμό. Την  επανέλαβε  ξανά  πριν  2-3  μέρες     στη  ΛΑΡΚΟ.
«Όπως το μεγαλύτερο έγκλημα δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις, γιατί αυτούς θα τους επαναφέρουμε με έναν νόμο και ένα άρθρο, όταν πολύ γρήγορα θα βρεθούμε, με τη βοήθεια του λαού, σε θέση διακυβέρνησης για να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφή.»

Η     δια  νόμου  κατάργηση   της  λιτότητας   (ενδεχομένως  και   της  ανεργίας,   της  φτώχειας,  του  πονοκεφάλου … γιατί  όχι  και  της  βλακείας;)  ήταν  κάτι που  μου  έφερνε δάκρυα  (ευτυχία;  συγκίνηση;  γέλιο;)

 Ομως   «πριν   ή  δις  αλέκτορα  φωνήσαι »    (κατά  Μάρκον)   ήρθε  η  (κατά  Σκουρλέτη)  ερμηνεία  των  λεγομένων  του  κ  Τσίπρα :

«Αυτό το οποίο είπε είναι ότι σε ένα άρθρο θα καταργήσουμε το σύνολο των εφαρμοστικών νόμων. Σκοπός μας είναι να αποκαταστήσουμε σε ένα βάθος χρόνου και με βάση μια διαδικασία ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας να αποκαταστήσουμε όσο το δυνατόν το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών και κατά προτεραιότητα όσων ήταν στα χαμηλότερα κλιμάκια «

Κατόπιν  αυτού  φαντάζομαι  ότι  η  διατύπωση  του  ενός  και  μόνο  άρθρου  που  θα  ψηφίσει  ως  κυβέρνηση  ο  ΣΥΡΙΖΑ  μπορεί  να  είναι  κάπως  έτσι:  »  Καταργούνται  όλοι  οι  εφαρμοστικοί  νόμοι  βάσει  των  οποίων μειώθηκαν  μισθοί  και  συντάξεις   από  τον  ΜάΪο  του  2010  και  μετά. Μισθοί  και  συντάξεις  επανέρχονται  στο  κατά  την  1/1/2010  ύψος  τους    σε  ένα  βάθος  χρόνου  (ίσως  και  σε  δύο)  αμέσως  μόλις  ολοκληρωθεί  η  διαδικασία  ανασυγκρότησης  της  Ελληνικής  οικονομίας.  Δεν  θα  αποκατασταθούν  μόνο  οι  απώλειες  που  δεν  θα  γίνει  δυνατόν   να  αποκατασταθούν,  σε  κάθε  περίπτωση  πάντως  θα  προηγηθεί  η  αποκατάσταση  των  απωλειών  όσων  ήταν  στα  χαμηλότερα  κλιμάκια. Η  ισχύς  του  Νόμου  αρχεται  από  την  δημοσίευση  του  στην  Εφημερίδα  της  Κυβερνήσεως  με  βάση  μια  διαδικασία  ανασυγκρότησης  της  ελληνικής  οικονομίας.»

Και  πάνω  που  νόμισα  πως  τέλειωσα  με  την  ανάρτηση  έπεσα  πάνω  στη  δήλωση  Λαφαζάνη  σχετικά  με  τους  υπαλλήλους  που   θα  απολυθούν « Βεβαίως  θα  τους   πάρουμε πίσω  Αλλίμονο! Θα τους πάρουμε πίσω γιατί να τους διώξουμε, αυτό είναι το πρόβλημα, με ποιες διαδικασίες, με ποια κριτήρια τους διώχνουν».

Και  τώρα  τι  να  κάνω   με  την  ανάρτηση;;; Να  περιμένω  κάποιον  Σκουρλέτη, Παπαδημούλη, Σταθάκη   κάποιον  τέλος  πάντων  μήπως  διευκρινίσει   ότι    οι  επαναπροσλήψεις  θα  γίνουν  «σε ένα βάθος χρόνου και με βάση μια διαδικασία ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας»;

Ωχ!  Κάτι   άκουσα  από  τον  Μηλιό:  «Θα  αναδιοργανώσουμε  τους  Δήμους .  Θα  χρειαστούμε  κόσμο. Αυτοί  που  θα  απολυθούν  θα  είναι  οι  πρώτοι  που  θα  μπουν  στην  σειρά…. «

Καπάκι  και  πάλι    ο  Τσίπρας : «Είναι  ξεκάθαρο.   Με  ένα  νόμο  και    ένα  άρθρο….»

Ελεος  φίλοι  του  ΣYΡIZA !  Κάποια  στιγμή  πρέπει  να  την  τελειώσω    αυτή  την  γ@$#!&*   την  ανάρτηση !

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ-firiki2010

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Τσίπρας…και Σκουρλέτης.. και Λαφαζάνης… και Μηλιός .. και πάλι Τσίπρας. Ελεος!

 1. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Το ζήτημα δεν είναι τι αρλούμπες λέει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά το ότι, ελλείψει κατανοητής από τον πολύ λαό εναλλακτικής πρότασης, ένα σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων εναποθέτουν τις ελπίδες τους σ’ αυτόν, στη ΧΑ και στους καμμένους. Και για να εξηγούμαι το κυρίαρχο κατά την άποψή μου πολιτικό ζήτημα, πέρα από τη σωτηρία της χώρας από τη χρεοκοπία, είναι η ανάδειξη των εθνικών προοπτικών και η χάραξη ενός ορατού δρόμου για το μέλλον. Οι κυβερνώντες πρέπει να πάψουν να κρύβονται πίσω από την τρόικα για να περάσουν τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές αλλά να κατανοήσουν το απλό, ότι χωρίς να σπάσεις αυγά ομελέτα δεν γίνεται. Όπου αυγά είναι οι πελατειακές σχέσεις που έχουν αναδειχθεί τις τελευταίες δεκαετίες με προνομιούχους κλάδους οι οποίοι δεν διστάζουν να μετατρέπουν σε όμηρο ολόκληρη τη χώρα ή να παραβαίνουν το σύνταγμα και τους νόμους, προκειμένου να διατηρήσουν τα καταχρηστικά κεκτημένα τους. Η δημιουργία της πολυκομματικής κυβέρνησης ανέδειξε τη γενικότητα των προβλημάτων, καιρός είναι να υπάρξει και πολυκομματική συνεννόηση σε θέματα που αφορούν το μέλλον.

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   » …κατανοητής εναλλακτικής πρότασης …» , «…να πάψουν να κρύβονται…», «… ανάδειξη εθνικών προοπτικών…» , «… να σπάσεις αυγά…»
   Προσπαθώντας να συμπυκνώσω μέσα από τη δική μου οπτική τις επισημάνσεις σου θα έλεγα προς την τρικομματική : » Δεν πήρατε ευχάριστες αποφάσεις, δεν πήρατε εύκολες αποφάσεις αλλά εφ΄ όσον τις θεωρείτε τις καλύτερες δυνατές εξηγείστε τις θαρρετά στον κόσμο , υλοποιείστε τις και υπερασπισθείτε τις με πάθος και χωρίς ενοχικά συμπλέγματα.»
   (Μια και η τρικομματική μάλλον δεν διαβάζει firiki2010 μπορεί το παραπάνω να θυμίζει λιγάκι το… «Δεξιότερα Κουροπάτκιν !», αλλά …. κανείς δεν είναι τέλειος )

 2. Ο/Η Dyer λέει:

  Θα μπω στη λογική σου firiki2010 και θα σε ρωτήσω αν είναι λογικό να νοιώθεις καλά επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χάλια; Θεωρείς ότι είναι θέση ο συνεχείς ετεροπροσδιορισμός; Και δεν το κανείς μόνο εσύ είναι η καθημερινή πιπίλα στα ΜΜΕ από τους πολιτικούς της συγκυβέρνησης.
  Εν τέλει δεν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ η συγκυβέρνηση οφείλει να δώσει λύσεις και προοπτική. Αν δεν το κάνει είτε επειδή δεν μπορεί, είτε επειδή δεν την αφήνουν δεν καταλαβαίνεις ότι λογικά θα το χάσει το παιχνίδι; Και η εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλή, φαντάζεσαι τη ΧΑ. Ενώ η κοινωνία βουλιάζει δεν γίνεται να κυβερνάς μόνο με το φόβο του χειρότερου.
  Το σχόλιο του Νίκου Π με βρίσκει σύμφωνο, γι’ αυτό σταματώ για να μην επαναλαμβάνουμε.

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   1 Δεν αισθάνομαι καθόλου καλά που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χάλια. Θα προτιμούσα «απέναντι μου» ένα κόμμα με το οποίο θα διαφωνούσα , αλλά θα είχε μια συνέπεια και σοβαρότητα στις απόψεις του.
   2 Ετεροπροσδιορισμός;;;; Νομίζω ότι σε πάνω από 600 αναρτήσεις τα τελευταία 2,5 χρόνια έχω πάρει θέση περίπου για τα πάντα. Απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει πολλές αφορμές, μερικές φορές και για …. πλάκα
   3 Προφανώς η συγκυβέρνηση οφείλει να δώσει λύσεις. Το παιχνίδι μπορεί να το χάσει είτε δώσει λύσεις είτε όχι. Ηπολιτική (όπως και η ζωή) δεν είναι δίκαιη.
   4 Η εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καλή. Της ΧΑ είναι χειρότερη αλλά … δεν υπάρχει.
   5 Προφανώς δεν γίνεται να κυβερνάς μόνο με τον φόβο του χειρότερου. Ακόμα και για λόγους βαρεμάρας κάποτε θα τον επιλέξουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι…. χειρότερος.

  • Ο/Η Νίκος Π λέει:

   H κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κι εγώ προσωπικά του έχω σύρει μπόλικα και όχι μόνο στο συγκεκριμένο blog, έχει να κάνει πρώτα απ’ όλα με τη σύγχυση που έχει δημιουργήσει η ηγεσία του σχετικά με τους μακροπρόθεσμους στόχους του κόμματος που κατέχει την περίοδο αυτή τη σημαντική θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και εξηγούμαι, αλλιώς αντιμετωπίζεις πολιτικά ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ που δηλωμένο στόχο έχει την ανατροπή του κοινοβουλευτισμού και την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του προλεταριάτου και παρά τις φιλεργατικές του κορώνες αδιαφορεί στην πραγματικότητα για κάθε προοπτική βελτίωσης της ποιότητας ζωής μας (ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται, μόνο ανατρέπεται) και ενός άλλου που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στα πλαίσια της «αστικής» κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Όσο το εκκρεμές του ΣΥΡΙΖΑ πηγαινοέρχεται από τη μια αντίληψη στην άλλη με συχνότητα πολλές τάξεις μεγέθους μεγαλύτερη από τις αντίστοιχες του Μίκη Θεοδωράκη ή του Μανόλη Γλέζου τη δεκαετία του ’80, τόσο το κόμμα αυτό θα υφίσταται αναπόφευκτα επιθέσεις από όλο το πολιτικό φάσμα (η εξαίρεση των Ελευθέρων Ελλήνων επιβεβαιώνει τον κανόνα) και τόσο ο ενδεχόμενος ρόλος του σαν εκκολαπτόμενου φορέα κυβερνητικής εξουσίας θα αντιμετωπίζεται με δυσπιστία ή άρνηση. Δεν είναι δική μου δουλειά να βγάλω άκρη τι τέλος πάντων επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος πρέπει να το κάνει αυτό και όσο καθυστερεί, μπλεγμένος στις πολύ γνωστές τώρα πια εσωτερικές του αντιφάσεις, τόσο βλάπτει την οικονομία, τη δημοκρατία και τις προοπτικές του τις ίδιες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s