Ο Καραγιαννίδης καλά τα λέει για το ΝΑΤΟ (ο ΣΥΡΙΖΑ τι λέει;)

«Την έπεσαν»  λέει  στον  σ.  Καραγιαννίδη – τον  βουλευτή  του  ΣΥΡΙΖΑ  που  είπε  πως  έχει  στο  σπίτυι  του   (είδη  οικιακής  χρήσης;)   αντιασφυξιογόνες μάσκες, στυλιάρια, (ενδεχομένως  και  καμμιά  50ριά  άδεια  μπουκάλια  μπύρας  για  ανακύκλωση;)-   γιατί    είπε  πως  είναι  πάγια  θέση  του  ΣΥΡΙΖΑ  η  έξοδος  από  το  ΝΑΤΟ . Με  συγχωρείτε αλλά  ο  σ Καραγιαννίδης  έχει  απόλυτο  δίκιο

Διακήρυξη  του  ΣΥΡΙΖΑ/ Κεφάλαιο  6  «Οι  προγραμματικοί  μας  στόχοι»  / Παράγραφος  16 (προς  το  τέλος) : «…. Η στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επίλυση του Κυπριακού, ο σεβασμός των διεθνών συμβάσεων και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, η απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ,  η κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων, η αποτροπή της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ που εγκυμονεί άμεσους κινδύνους στρατιωτικής εμπλοκής της χώρας στις πολεμικές συρράξεις στη Μέση Ανατολή, και η εφαρμογή της αρχής «κανείς Έλληνας στρατιώτης σε πολεμικά μέτωπα έξω από τα σύνορα της χώρας» συνιστούν άξονες της εξωτερικής πολιτικής μας….»

Επομένως  ο  σ  Καραγιαννίδης  τα  λέει  μια  χαρά.  Ο  προβληματικός  της  υπόθεσης  είναι ο  ίδιος  ο  ΣΥΡΙΖΑ  που  στο  «πέσιμο»  απάντησε  με  την  εξής  ανακοίνωση :

«Συνειδητά  εγκλωβισμένοι  σε  μια  αδιέξοδη  και  καταστροφική  πολιτική, η  ΝΔ και  η  κυβέρνηση  συστηματικά  επιλέγουν  να  μην  αντιπαρατίθενται   επί  της  ουσίας  με  την  αξιωματική  αντιπολίτευση.  Μοναδικό  τους  «επιχείρημα»  είναι  η  λάσπη  και  τα  ψέμματα, μόνο  τους  εδγαλείο  η  διαστρέβλωση  των  δηλώσεων  στελεχών  του  ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, νομίζοντας  ότι  έτσι  μπορούν  να  κρύψουν   τις  συνέπειες  της  μνημονιακής  πολιτικής  στην  πλειοψηφία  της  κοινωνίας   και  τα  όσα  σχεδιάζουν  για  το  μέλλον»

Καταλάβατε  να  λέει  η  ανακοίνωση  τίποτα  σχετικό  με  το  ΝΑΤΟ;  Καταλάβατε  να  λέει  τίποτα  «επί  της  ουσίας»  της  συγκεκριμένης  αντιπαράθεσης; Ποια  είναι  η  λάσπη, ποια  είναι  η  διαστρέβλωση, ποια  είναι  τα  ψέμματα; Γιατί  απλά  δεν  λένε  ότι   όντως  προγραμματικός  τους  στόχος  είναι «η  απεμπλοκή  από  το  ΝΑΤΟ»;

Οι  σύντροφοι  του  ΣΥΡΙΖΑ  δεν  θέλουν  ερωτήσεις. Δεν  θέλουν  κριτική  για  τις  θέσεις  τους.  Δεν  θέλουν  να  τους  τις  θυμίζετε. Μπορούν  να  λένε  και   να  γράφουν   ό,τι  θέλουν,  όπως  θέλουν,  όπου  θέλουν,όποτε  θέλουν.  Εχουν  δικαίωμα  να  δηλώνουν  τα  πάντα   και  τα  αντίθετα  τους  και  ταυτόχρονα  να  τα  αρνούνται. Χωρίς  αντίλογο. Εχουν  δικαίωμα  να  κρύβουν  τις  θέσεις  τους  και  να  τις  ανασύρουν  όποτε  και  αν θελήσουν  να  τις  θυμηθούν.  Και  σας  παρακαλώ  μην  ενοχλείτε  τους  συντρόφους !  Το  για   ποια  θέματα  μας   επιτρέπεται  να  συζητάμε   θα  το  καθορίσουν  εκείνοι.

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ-firiki2010

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Ο Καραγιαννίδης καλά τα λέει για το ΝΑΤΟ (ο ΣΥΡΙΖΑ τι λέει;)

 1. Ο/Η Dyer λέει:

  Βλέπεις firiki2010 πόσο φιλειρηνικός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Προτείνει, μέσα από την διακήρυξή του, αποχή από κάθε συμμετοχή που θα μπορούσε να γίνει αφορμή για βία. Ακόμα και απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ προτείνεται, αν κριθεί, τότε που θα αποφασιστεί, ότι μειώνει την πιθανότητα στρατιωτικής εμπλοκής της χώρας. Και συ κατακρίνεις το ΣΥΡΙΖΑ επειδή υπερασπίζεται τη βία.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ κουβαλάει μια ιστορία με πολύ πλουραλισμό και αναλύσεις. Αυτό δεν είναι συνηθισμένο στα συμπαγή μονολιθικά πολιτικά κόμματα, και ξενίζει. Να είσαι όμως βέβαιος ότι όταν θα έρθει η ώρα να ασκήσει εξουσία η επιλογές του θα είναι πολύ ώριμες και αποτελεσματικές για το καλό του τόπου.

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   Πλακίτσες;Πλακίτσες; Το θέμα δεν είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να απεμπλακούμε απο το ΝΑΤΟ. Το θέμα είναι γιατί στην ανακοίνωση του δεν λέει απλά «Μια χαρά τα είπε ο σ Καραγιαννίδης. Στόχος μας είναι να απεμπλακούμε από το ΝΑΤΟ. Το λέει και η διακήρυξη μας.» Τι τις θέλει όλες αυτές τις μπούρδες περί διαστρεβλώσεων και λάσπης;;;;

   «….όταν θα έρθει η ώρα να ασκήσει εξουσία η επιλογές του θα είναι πολύ ώριμες και αποτελεσματικές για το καλό του τόπου». Μήπως επιτρέπετε να μάθουμε κι εμείς τις επιλογές του πριν τον ψηφίσουμε;;; Ή τις κρατάει μυστικές μήπως του τις κλέψει κανένας άλλος;;;

  • Ο/Η Νίκος Π λέει:

   Λες λοιπόν ότι οι αναφερόμενες ως «θέσεις» του ΣΥΡΙΖΑ είναι απλές κουβέντες που δεν αντιπροσωπεύουν υποχρεωτικά την πολιτική που σκοπεύει να εφαρμόσει αν κληθεί να κυβερνήσει και ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουμε όλοι εμπιστοσύνη στον Τσίπρα ότι οι «επιλογές του θα είναι πολύ ώριμες και αποτελεσματικές για το καλό του τόπου». Κάτι τέτοια μηδενίζουν την όποια ικανότητά μου για σχολιασμό…

   • Ο/Η Dyer λέει:

    Να το διευκρινίσω λοιπόν φίλε Νίκο Π.
    Πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατά το δυνατόν ελάχιστη εμπλοκή της χώρα σε καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν βία. Αυτή είναι μια στρατηγική επιλογή που διακηρύσσεται από σήμερα. Η εφαρμογή της όμως δεν είναι δεδομένη. Δεν μπορεί να γνωρίζεις από πριν πως πρέπει να κινηθείς ώστε να έχεις τον επιθυμητό στρατηγικό στόχο. Μπορεί να κρίνεις ότι επιβάλλεται να αποχωρίσεις από το ΝΑΤΟ αλλά μπορεί να κρίνεις πάλι ότι μ΄ αυτή την επιλογή κινδυνεύεις να εμπλακείς σε άλλες περιπέτειες επαχθέστερες, όποτε κάθεσαι στο ΝΑΤΟ μέχρι να το επιτρέψουν οι διεθνής συνθήκες να αποχωρίσεις.
    Δεν υπάρχουν δόγματα φίλε Νίκο Π στο ΣΥΡΙΖΑ. Βασικοί στόχοι υπάρχουν και πολλοί ελιγμοί για να επιτευχθούν.

   • Ο/Η firiki2010 λέει:

    Dyer, έχεις ξεφύγει τελείως. Ετσι όπως το θέτεις ότι και να πεί ο ΣΥΡΙΖΑ καλώς το λέει και βεβαίως ό,τι και να κάνει , αν και όταν γίνει κυβέρνηση , θα είναι καλώς καμωμένο αφού εξ ορισμού αυτά τα οποία θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Ό,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙ- θα είναι για το καλό του τόπου ΕΠΕΙΔΗ θα τα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Αυτό λέγεται «οπαδιλίκι». Οταν περιορίζεται στον χώρο του ποδοσφαίρου το καταλαβαίνω («είμαι Αετός Τραχανοπλαγιάς και δεν με ενδιαφέρει αν παίρνουμε πρωτάθλημα ή είμαστε στην 8η Ερασιτεχνική- είναι η ομαδάρα μου!» ) αλλά όταν μεταφέρεται και στην πολιτική («ΣΥΡΙΖΑ να ΄ναι κι ό,τι να ΄ναι «) είναι από χαριτωμένα απολιτίκ έως γραφικό και απο ύποπτα αφελές εως επικίνδυνο.

   • Ο/Η Dyer λέει:

    Κ’ όμως όσο και να σου φαίνεται παράξενο κάνω και κρητική firiki2010. Όχι βέβαια στα θέματα που βγαίνουν στα ΜΜΕ. Εκεί πιστεύω ότι του κάνουν αβάντα, αλλά σε αλλά ουσιαστικά αυτά που έχουν να κάνουν με την ανεργία, θέματα βέβαια που δεν τα αγγίζει κανένας επειδή δεν έχει ολοκληρωμένη πρόταση.

 2. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Τα «μεγάλα» κόμματα, ένα από τα οποία προσφάτως έγινε «μικρό» και αντικαταστάθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, είναι γενικά πολυσυλλεκτικά και απευθύνονται σε ποικιλία ψηφοφόρων που πολύ συχνά δεν έχουν και πολλά κοινά μεταξύ τους. Κατά τη διάρκεια της πορείας του ΠΑΣΟΚ πχ συνυπήρχαν στις τάξεις του οι εκάστοτε «προεδρικοί» (εγώ ψηφίζω Αντρέα – Σημίτη – Γιωργάκη παιδί μου) με σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθερους, σταλινικούς, τροτσκιστές, μαοϊκοί, χριστιανοί με βούλα, κλέφτες και απατεώνες κλπ. Η Νέα Δημοκρατία αντίστοιχα, ξεκίνησε σαν το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή (τα ψηφοδέλτια είχαν για ένα διάστημα τη φωτογραφία του) αλλά είχε χώρο και για λαϊκοδεξιούς, φιλελεύθερους, πρώην κομουνιστές, πρώην χουντικούς, θαυμαστές του Μεταξά κλπ. Το κοινό σημείο των δύο αυτών κομμάτων όμως ήταν πάντοτε η ύπαρξη συμπαγούς ηγεσίας η οποία, πέρα από τους προσωπικούς ανταγωνισμούς, ήταν σε θέση να χαράξει πολιτική και να την κάνει αποδεκτή στα μέλη και στους ψηφοφόρους.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα, έχει έναν αρχηγό που ψηφίζεται κυρίως ως χαρισματική ομιλούσα κεφαλή αλλά ελάχιστη πραγματική πολιτική επιρροή διαθέτει στους συντρόφους του. Ακόμα κι εκεί που δείχνει να έχει κάποια άποψη, αυτή έρχεται συχνότατα σε αντίθεση με δηλώσεις διακεκριμένων στελεχών του ή βουλευτών, σε βαθμό που κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι στο καλό πρεσβεύει το κόμμα σαν σύνολο. Και μιλάμε για σοβαρά ζητήματα όπως της οικονομίας, της σχέσης της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, της ανεργίας, της δημοκρατίας και τελειωμό δεν έχει. Αντιλαμβάνομαι λοιπόν πλήρως τη δυσκολία καλοπροαίρετων μελών του όπως ο Dyer που αναλαμβάνουν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και όταν η αντιπαράθεση τους φέρνει σε αδιέξοδο, ζητούν από τον κόσμο εμπιστοσύνη στο κόμμα του (προφανώς στους άλλους κανείς δεν μπορεί να έχει), που όλα θα τα φέρει σε λογαριασμό για το συμφέρον του τόπου όταν με το καλό θα βρεθεί στην εξουσία. Τα ίδια θα έλεγα κι εγώ στη θέση του, θα απέφευγα όμως να κάνω το σφάλμα να αναφερθώ σε «βασικούς στόχους», μια και ούτε αυτοί υπάρχουν και όπου δηλώνονται (πχ μεταναστευτικό, πολύχρωμων αυτόνομων ή απεργών κάθε είδους), υποκρύπτουν καθαρά ψηφοθηρικές προθέσεις ή επιθυμία άνευ αρχών φθοράς της κυβέρνησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s