Να προεδρεύει μονίμως ο Δραγασάκης στην Βουλή (για να αποβάλλει τον Τσίπρα !)

Κατά  τον  προεδρεύοντα  χθες  στη  Βουλή  κ Δραγασάκη  οι   φράσεις  που  λέχθηκαν  από  τον  βουλευτή  της  ΧΑ  κ Ηλιόπουλο » ο  mister Alexis  κοιμάται  τον  ύπνο  του  δικαίου  και  περιμένει να  ξυπνήσει  πρωθυπουργός»  και  ο  χαρακτηρισμός  της  προηγηθείασας  ερώτησης  ως  «ερώτησης  σούπας»  αποτελούν  ύβρεις  επαρκείς   μάλιστα  να  οδηγήσουν  στην   αποβολή  του  βουλευτού  από  την  αίθουσα.

Η  πρόταση  μου:  Στις  συεδριάσεις  της  Βουλής  να  προεδρεύει  μονίμως  ο  κ  Δραγασάκης  για  να  πετάει  έξω   ΟΛΟΥΣ  όσους  χρησιμοποιούν   εξ  ίσου «υβριστικούς»   αλλά  και   απείρως  υβριστικότερους  χαρακτηρισμούς.  Να  δω  τον  κ  Δραγασάκη  να  αποβάλει  τον  κ  Τσίπρα  (και   λοιπούς  «συντόφους»)   από  την  αίθουσα   … και  τι  στον  κόσμο.

Εκτός  αν    το  αν  κάτι  ύβρις  είναι  θέμα  που  εξαρτάται   μόνο  από  το  ποιος  το  λέει.

Τα  δήθεν  «τσαμπουκαλίκι»   του  κ  Δραγασάκη –   αυτή  η   επίδειξη  υπερευαισθησίας  επειδή  απέναντι  του    είχε  ένα  Χρυσαυγίτη-  είναι  βούτυρο  στο  ψωμί  της  ΧΑ.   Είναι  ακριβώς  ο  λάθος  τρόπος  για  να   την    αντιμετωπίσεις.  Ο  κ Δραγασάκης  όμως  δεν  ενδιαφέρεται  για  την  «αντιμετώπιση»  της  ΧΑ.   Τα  «χαίρεται»  τα  καραγκιοζλίκια    της. Τα  θέλει. Η  ΧΑ   είναι  μια  γραφική  και  χωρίς  προοπτικές  υπόθεση.  Κάποιοι  όμως  θεωρούν  ότι  πρέπει   να  μείνει  στον  «αφρό».    Πρέπει  στα  μάτια  των  ψηφοφόρων  της  τουλάχιστον –  που  δεν  έχουν  σχέση  επί  της  ουσίας  με  Μιχαλολιάκους, Κασιδιάρηδες  και  Παππάδες, – να  ηρωοποιηθεί, να  θυματοποιηθεί. Πρέπει  να  της  δοθεί  υπόσταση  που  δεν  έχει.   Και  γιατί  να  θέλει  κάτι  τέτοιο ο κ  Δραγασάκης;  Εντάξει  …  δεν  γράφονται  τίποτα  μεγάλες  σοφίες  σ΄ αυτό  το  blog , αλλά  τα  τελείως  αυτονόητα    μπορούν  και  να  παραλείπονται.

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ-firiki2010

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

8 Responses to Να προεδρεύει μονίμως ο Δραγασάκης στην Βουλή (για να αποβάλλει τον Τσίπρα !)

 1. Ο/Η Dyer λέει:

  Η αλήθεια είναι firiki2010, ότι ο Δραγασάκης έδειξε υπερευαισθησία, όμως κινήθηκε μέσα στα πλαίσια του νόμου.
  Το κακό είναι ότι με αυτή τη στάση δίνουμε περισσότερη αξία στη ΧΑ απ΄ ότι της αναλογεί. Αν και εκτιμώ πολύ τον Δραγασάκης πιστεύω ότι έκανε λάθος, δεν θα αντιμετωπισθεί η ΧΑ με αποκλεισμούς, αρκεί η προβολή του αποκρουστικού προσώπου του ναζισμού.

  • Ο/Η Νίκος Π λέει:

   Τι θα γίνει σήμερα, πάλι θα συμφωνήσουμε;

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   Αν ο Δραγασάκης κινήθηκε στα πλαίσια του νόμου αναρωτιέμαι τι θα έπρεπε να είχαν πάθει -σύμφωνα με το νόμο- όσοι μίλησαν κατά καιρούς για ναζί , προδότες, πουλημένους , κατοχικές κυβερνήσεις κλπ. Κι εντάξει δεν το έπαθαν, από δω και πέρα όμως;;; Ο Δραγασάκης το αποφάσισε . Το «μίστερ Αλέξης» είναι βρισιά Αρα…..;

 2. Ο/Η s λέει:

  To ζήτημα είναι πολύ απλό παιδιά: η ΧΑ τους χαλάει τη σούπα, ας είμαστε ειλικρινείς.
  Όλες οι πτέρυγες έχουν δεκαετίες τώρα ασχοληθεί με την μασαμπούκα και συνήθισαν το σαλόνι. Ήρθαν και οι «χωριάτες», τα πρωτοπαλλίκαρα του πεζοδρομίου (διότι δεν είχαν άλλους) και θαμπώθηκαν – 8 χιλιάρικα το μήνα μισθό (!!), προνόμια, ειδικό γυμναστήριο για βουλευτές (μη χέσω…), κρατική επιχορήγηση κλπ κλπ

  Συνέχισαν στο ρυθμό που είχαν μάθει και το ανύπαρκτο ελληνικό κράτος διακόπτει για λόγο τον ύπνο του (Ξενιος Διας) και μετά συνεχίζει να κοιμάται αφήνοντάς τους να σπέρνουν. Θα θερίσουν.
  Ο λόγος είναι ότι το λεγόμενο «δημοκρατικό τόξο» δεν αφουγκράζεται το μήνυμα της κοινωνίας.

  Εδώ έχουμε πολλά ζητήματα και χρειάζεται κάποιος να τα βγάλει στη φόρα. Δυστυχώς η ιστορική ευκαιρία που δίνεται στους αλεξιπτωτιστές της ΧΑ πάει χαμένη, διότι ασχολούνται με τον άμοιρο Πακιστανό λαθρομετανάστη αντί να ασχοληθούν με το λαμόγιο ΔΥ, τον Έλληνα εκμεταλλευτή που τους νοικιάζει τρώγλες γιά …βίλλες κλπ.
  Αντί να ασχοληθούν με τα σοβαρά όπως πχ ο διαχειριστικός έλεγχος των κομμάτων που επιδοτούνται από τον κρατικό προυπολογισμό, με την υπόθεση πχ Τσουκάτου, με το χαράτσι υπέρ ΕΡΤ (300 εκατ. ετησίως παρακαλώ) που πάει υπέρ κομματικών φίλων και γνωστών, με τη διαπλοκή, τις ανύπαρκτες «ανεξάρτητες» αρχές, με την ατιμωρησία δικαστών και βουλευτών κλπ ασχολούνται με το πως κανει γωνία το χέρι στο ναζιστικό ή μη χαιρετισμό.

  Χάνουν τη χρυσή ευκαιρία να αποτελέσουν την λυδία λίθο της κάθαρσης του πολιτικού αποστήματος και φυσικά το πολιτικό απόστημα σύντομα θα τους στριμώξει στη γωνία.
  Αυτά….

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   Η ΧΑ δεν μπορεί να χαλάσει καμμιά σούπα . Είναι μια χαλασμένη σούπα από μόνη της. Δεν μπορεί να λειτουργήσει δηλαδή σαν εξυγιαντικός παράγοντας σε μια δημοκρατία από τη στιγμή που η ίδια δεν τρέφει καμμιά εκτίμηση στην δημοκρατία και που το στελεχιακό της δυναμικό είναι άνθρωποι απαίδευτοι, γραφικοί και με ανύπαρκτη πολιτική σκέψη. Με Μιχαλολιάκους, Παππάδες, Κασιδιάρηδες, με «Εγέρθητι» και με τατουάζ «Sieg heil» θα ήταν αστείο να σκεφτόμαστε ότι θα μπορούσε να υπάρξει οποιουδήποτε είδους «κάθαρση». Πέραν αυτού όμως η όποια «εξυγίανση» από οποιοδήποτε κόμμα -που δεν θα μπορούσε να είναι μια ΧΑ – προϋποθέτει και μια συνολικότερη πρόταση που αναγκαστικά θα είχε και ιδεολογικό πρόσημο. (Το πρόσημο αυτό δεν είναι καθόλου αδιάφορο …. κι εκεί αρχίζουν τα δύσκολα.)

   Το λεγόμενο «δημοκρατικό τόξο» (κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει, τουλάχιστον με την σύθεση που συνήθως υπονοείται) τα καταλαβαίνει τα προβλήματα της κοινωνίας (δεν μπορεί να είναι τόσο απελπιστικά ηλίθιοι) Απλά κάποιοι προσπαθούν να το εκπαιδεύσουν ότι τα προβλήματα δεν υπάρχουν και κάποιοι δεν μπορούν να του τα λύσουν (για το τελευταίο υπάρχουν και τεράστιες αντικειμενικές δυσκολίες).

   Η ΧΑ είναι ότι καλύτερο συνέβη στην Ελληνική Αριστερά τις τελευταίες δεκαετίες. Εχει ένα εύκολο αντίπαλο υπαρκτό, ευάλωτο και ανόητο με τον οποίο μπορεί κατα καιρούς να ταυτίζει τους πραγματικούς αντιπάλους της , να τον χρησιμοποιεί σαν μπαμπούλα και άλλοθι για τις δικές της εξ ίσου βαθειά αντιδημοκρατικές πρακτικές και να συγκαλύπτει τις δικές της ανεπάρκειες. Οπως λένε, αν δεν υπήρχε , την ΧΑ έπρεπε να την ανακαλύψει. Τώρα την συντηρεί.

   • Ο/Η ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΦΙΡΙΚΙ ΕΛΑΦΡΟΔΕΞΙΕ ΚΑΡΙΟΛΗ λέει:

    Η ΧΑ είναι ότι καλύτερο συνέβη στην Ελληνική Αριστερά τις τελευταίες δεκαετίες

    ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΜΩΡΗ ΠΟΥΤΑΝΑ;

   • Ο/Η firiki2010 λέει:

    @γα…φιρίκι κλπ
    Η επιχειρηματολογία σας με υποχρεώνει να αναθεωρήσω. Αμέσως.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s