H NΔ προηγείται, ο διχασμένος ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνει, η κοινωνία μοιάζει λιγότερο ανήσυχη.

Μετά  τις δυο  Κυριακάτικες  δημοσκοπήσεις  που  έδιναν  στη    ΝΔ   ένα  προβάδισμα  έναντι  του  ΣΥΡΙΖΑ  κατά  2,4  μονάδες  και  η  χθεσινή  (της  GPO  στο MEGA)  την  εμφανίζει  να  προηγείται  με  1,8  (  ΝΔ 21,3%   –  ΣΥΡΙΖΑ   19.5%). 

Το  ενδιαφέρον  στοιχείο    είναι  ότι  αυτή  η  διαφορά    υπέρ  της  ΝΔ    δημιουργείται  από  μια  διαρκή  αργή,  αλλά  σταθερή  δημοσκοπική  διολίσθηση  του  ΣΥΡΙΖΑ.  Θυμίζω  ότι  σύμφωνα  με  τις  μετρήσεις  της  ίδιας  εταιρείας  ο  ΣΥΡΙΖΑ  το  Νοέμβριο  του  2012  συγκέντρωνε  22.3%  (έναντι  20,8%  της  ΝΔ  που ΄ήταν  δεύτερη),  τον  Φεβροάριο  του  2013  πήγε  στο  20,8%, τον  Απρίλιο  υποχώρησε  λίγο  ακόμα  στο  20,3%  για  να  φτάσει  χθες  στο  19,5%.

Εξαιρετικό  ενδιαφέρον  παρουσιάζει  κατά  τη  γνώμη  μου  και  ο  εντός  του   ΣΥΡΙΖΑ  διχασμός   Ετσι : 1.  το  54%  των  δημοσκοπικών  ψηφοφόρων  του  θεωρεί  ότι  η  κατάργηση  του  μνημονίου  εντός  του  ευρώ  είναι  δυνατή  ενώ  το  43%  απαντά  «όχι».   2.το  24%  των  δημοσκοπικών  ψηφοφόρων  του    θεωρεί  ότι  καλώς  σχηματίσθηκε  η  τρικομματική  κυβέρνηση  3. Το  41%  αυτών  που  δηλώνουν  ΣΥΡΙΖΑ  κρίνει  αρνητικά  την  αντιπολιτευτική   του  στάση 4. Ακόμα    και  στο  θέμα  του  «αντιρατσιστικού»  μόνο  το  71%  θεωρεί  απαραίτητο  ένα  νέο  νόμο.

Από  κει  και  πέρα  η  έρευνα    καταγράφει    όχι  βέβαια  αισιοδοξία , αλλά  μια  μεγαλύτερη  ή  αν  θέλετε  πιο  διάχυτη  αίσθηση  ανακούφισης Παραθέτω  ένα  μόνο  χαρακτηριστικό  στοιχείο.   Στην  ερώτηση  αν  τα  πράγματα  είναι    καλύτερα  ή  χειρότερα  απ΄ό,τι  πριν  ένα  χρόνο  το  27%  απαντά  «καλύτερα» το  24%  «τα  ίδια»  και  το  48%  χειρότερα.  Εκ  πρώτης  όψεως  τίποτα  θετικό  δεν  υπάρχει  σ΄ αυτή  την  εικόνα. Αν  όμως  σκεφθείτε  ότι  πριν  2  μήνες   στην  ίδια  ερώτηση  της  ίδιας  εταιρείας  οι  απάντήσεις  ήταν  19% «καλύτερα», 19% «τα  ίδια»   και  60%  «χειρότερα»  καταλαβαίνετε ότι  ως  αίσθηση  τουλάχιστον  κάτι  έχει  αλλάξει.  Ευτυχώς  προς  το  καλύτερο.

 Για  την  ιστορία   παραθέτω  και  τα  δημοσκοπικά  ποσοσστά   των  υπολοίπων  κομμάτων  :ΠΑΣΟΚ 6,7%, ΑΝΕΛ  6,4%  , ΧΑ 10,1% , ΔΗΜΑΡ 5,1%,  ΚΚΕ  5,8%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ  1,8%,  ΣΝΕ (Λοβέρδος)  1%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ  0,9%, ΛΑΟΣ 0,9%

Δεν  φαντάζομαι    τίποτα  από  τα  παραπάνω  να  δημιουργεί  διάθεση  πανηγυρισμού  στη  Νέα Δημοκρατία (μια  μικρή  ανακούφιση  να  το  δεχθώ).  Με  21,3%   σε  μια  «φωτογραφία  της  στιγμής»  ούτε  να  πανηγυρίζεις  μπορείς, ούτε  να  εφησυχάζεις, ούτε  να  ξεχνάς   από  που  έρχεσαι  και  τι  οφείλεις  να  υπηρετείς.  Και  βέβαια  να  μην  ξεχνάς  ότι  τα  δημοσκοπικά  ποσοστά    ιδίως   στην  ρευστή πολιτική  κατάσταση  που  βρισκόμαστε   μπορούν  να διαφοροποιηθούν   γρήγορα  κι  εκεί  που δεν   το  το περιμένεις   και  μπορούν  να  διαφοροποιηθούν    σε  ποικίλες  κατευθύνσεις

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ-firiki2010

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

16 Responses to H NΔ προηγείται, ο διχασμένος ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνει, η κοινωνία μοιάζει λιγότερο ανήσυχη.

 1. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Θα πω κάτι αυτονόητο, η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Και το ΠΑΣΟΚ πήγε αρκετά καλά στις τελευταίες δημοτικές εκλογές εν μέσω κρίσης και «μνημονίου», για να βουλιάξει ανεπανόρθωτα μετά από ενάμιση χρόνο. Οι πολίτες υπομένουν και περιμένουν.

 2. Ο/Η Dyer λέει:

  Είναι γεγονός ότι ο πόλεμος από το MEGA κατά του ΣΥΡΙΖΑ με χαμηλού επιπέδου προπαγάνδα καλά κρατεί. Το καινούργιο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οσονούπω αυτοδιασπάται!!!
  Για στηρίξουν μάλιστα το σενάριο της διάσπασης ερμηνεύουν τα δημοσκοπικά δεδομένα κατά το δοκούν.
  1.Η διαφορετική άποψη λοιπόν των Συριζέων (σε ένα θέμα αρκετά εξειδικευμένο) συνιστά διχασμό! Μα αν υποστηρίζαμε μονολιθικές απόψεις θα βρισκόμασταν στο ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει τον πλουραλισμό των ιδεών. Πραγματικά η ερώτηση για το μνημόνιο και τη δραχμή απαντήθηκες ομόφωνα από τους ψηφοφόρους της ΝΔ; Δεν άκουσα τίποτα γι΄ αυτό!
  2.Εξ αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποδεχθεί την θέση της αντιπολίτευσης, αφού δεν μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση. Προφανώς κάποιος θα πρέπει να κυβερνά. Το ότι κάποιοι Συριζέοι θεωρούν ότι καλώς συνεργάστηκαν οι τρις είναι ενδεικτικό διχασμού στο ΣΥΡΙΖΑ!!!
  3.Το να πιστεύει κάποιος Συριζαίος ότι θα έπρεπε για παράδειγμα να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σκληρότερη ή ηπιότερη αντιπολίτευση συνιστά διχασμό; Στη ΝΔ είναι όλοι 100% σύμφωνοι με το κυβερνητικό έργο;
  4. Και γω είμαι επιφυλακτικός απέναντι στον αντιρατσιστικό νόμο. Τι σημαίνει αυτό ότι είμαι έτοιμος για διχασμό!
  Απορώ ποιους πείθουν!!!

  Αντιθέτως λοιπόν με τον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να πιστώσουν στην κυβέρνηση θετικά της κοινής γνώμης, τα οποία οφείλονται σε μια μεταστροφή που τείνει να δημιουργηθεί στο χώρο της Ευρωζώνη, για διαφόρους λόγους (διαπιστώνουν επί τέλους ότι η λιτότητα δεν βγαίνει) σαν να είναι αποτέλεσμα της τρικομματικής. Αν η Γερμανία για παράδειγμα επιλέξει μια χαλάρωση στην Ευρωζώνη (για να αποφύγει την ύφεση) αυτό το γεγονός σίγουρα θα απεικονιστεί στην κοινή γνώμη σαν κάτι θετικό, δεν θα έχει όμως σχέση με το κυβερνητικό έργο. Και βέβαια δεν συζητάμε για ουσία. Με 27% ανεργία, με ένα ασφαλιστικό που είναι θέμα χρόνου η κατάρρευση, με σχεδόν δεδομένη την επόμενη πτώχευση και με την ύφεση να συνεχίζει ακάθεκτη (αλήθεια ποτέ θα πιάσουμε πάτο) απορώ ποιός ανακουφίζεται.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διασπάται, ούτε ο κόσμος έχει ανακουφιστεί, όμως ριζοσπαστική ρεαλιστική πρόταση δεν έχει εκφέρει κανένας και γι΄ αυτό τα ποσοστά λιμνάζουν. Ο πρώτος που θα το κάνει αξιόπιστα θα εκτοξευθεί. Αν αργήσουν πολύ η ΧΑ περιμένει.

  • Ο/Η Νίκος Π λέει:

   Συμφωνούμε Dyer ότι οι προτάσεις είναι από περιορισμένες ως ανύπαρκτες, το είδος των προτάσεων με προέλευση την τρικομματική είναι όμως τελείως άλλου τύπου από εκείνες που θα διανοείτο να εκφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, με κύρια διαφωνία στο ρόλο του κράτους. Οσον αφορά το ρόλο των μέσων ενημέρωσης, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε εκλογικά δεν είχε μεγαλύτερη υποστήριξη αλλά απλώς εκμεταλλεύτηκε σωστά τη συγκυρία. Τώρα που οι εσωτερικές του αντιφάσεις δεν του επιτρέπουν να κάνει το ίδιο, τα βάζει με τα κανάλια. Φταίει ο γάιδαρος και χτυπάμε το σαμάρι.

   • Ο/Η Dyer λέει:

    Νίκο ας υπήρχαν σοβαρές προτάσεις που θα μείωναν την ανεργία και θα παρήγαγαν πλούτο και θα τις στηρίζαμε όλοι όμως…..
    Η κριτική για το συγκεκριμένο κανάλι γίνεται επειδή κάνει κακής ποιότητας προπαγάνδα. Η δημοσκοπική δυσπραγία προφανώς δεν οφείλεται στη δυσμένεια των καναλιών, όχι ότι δεν επηρεάζουν, όμως νομίζω ότι δεν είναι το κύριο, το σημαντικό είναι ότι ο δρόμος που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλήρως διευκρινισμένος. Ο κόσμος θέλει τον ηγέτη σίγουρο, την πορεία απλή και ξεκάθαρη (άσχετα αν είναι ρεαλιστικά αυτά που λέει). Στο ΣΥΡΙΖΑ ενώ τυπικά έχει επιλεχθεί ένα Κεϋνσιανό μοντέλο για την αντιμετώπιση της κρίσης, είναι γεγονός ότι δεν προβάλλεται όσο πρέπει και κατά τη γνώμη μου δεν έχει προετοιμαστεί όσο χρειάζεται, ούτε έχει προσαρμοστεί στις τρέχουσες συνθήκες της χώρα ώστε να αποφευχθούν αστοχίες, (ίσως να είναι πολύ δύσκολα αυτά που ζητάω). Αυτό όμως το διαισθάνεται ο λαός και δεν επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ.

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   Dyer, ούτε το MEGA ούτε εγώ λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάται. Είναι διχασμένος και το βρίσκω απολύτως φυσικό λόγω της ξαφνικής άνθισης του. Ο διχασμός του αυτός σε καίρια θέματα, που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον γιατί είναι η αξιωματική αντιπολίτευση , από στενά κομματική άποψης δεν είναι κακός για τον ΣΥΡΙΖΑ. Βοηθάει την πολυσυλλεκτικότητα του.
   Τώρα… αυτή η θέση σου ότι η αλλαγή κλίματος στην Ευρώπη δεν έχει σχέση με την πολιτική που άσκησε η τρικομματική μου φαίνεται ακατανόητη. Κάνεις 5 πράγματα ανάλογα με τις υπάρχουσες συνθήκες κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις. Συνέπειες δεν προκύπτουν από το πουθενά.
   Οχι , ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διασπάται και δεν θα διασπασθεί ότι κι αν γίνει με τις συνιστώσες.
   Αμα είναι λόγω έλλειψης ριζοσπαστικής και ρεαλιστικής πρότασης (δεν είναι κι εύκολο πράγμα) να πέσουμε στην αγκαλιά του Παππά και του Μιχαλολιάκου καλύτερα » να πηδηχτούμε από το παράθυρο» που είπε και η …λαίδη.

   • Ο/Η Dyer λέει:

    Μήπως firiki2010 η έννοια «διχασμένος» είναι υπερβολική;
    Οι διαφορετικές γνώμες και απόψεις δεν συνιστούν διχασμό.
    Το MEGA έτσι όπως το παρουσίαζε το θέμα άφηνε υπονοούμενα διάσπασης, για να μη πω πως το παρακαλούσε!!!

    Η αλλαγή κλίματος δεν ξέρουμε ακόμα αν θα μας περιλαμβάνει. Στη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για παράδειγμα υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση. Αλλά κατά τη γνώμη μου η αλλαγή κλίματος (αν πράγματι υπάρχει) οφείλεται στις εκλογές και στο ενδεχόμενο υφέσεις στη Γερμανία. Πάντως όχι στη βελτίωση των δημοσιοοικονομικών μας, με τον τρόπο μάλιστα που επετεύχθη.

    Firiki2010 εσύ και γω άντε και ο Νίκος δεν θα πέσουμε (λολ), όμως η απογοήτευση και η δυστυχία είναι κακοί σύμβουλοι. Έχουμε δημιουργήσει τις συνθήκες για ακραίες επιλογές, για εκδίκηση.

  • Ο/Η Φωτεινή λέει:

   ᾿῎Ε ὄχι νά τά ρίχνωμε στά «μμε» γιά τήν δημοσκοπική καθίζηση τοῦ ΣΥΡΙΖΑ! Μήπως θυμᾶσαι τήν λάσπη πού δέχθηκε ἐπί μῆνες ὁ ΚΚ;;; Τί ἔλεγες τότε γι αὐτόν τόν μιντιακό πόλεμο ἐναντίον τοῦ ΚΚ;;;;

   • Ο/Η Dyer λέει:

    Όχι και καθίζηση Φωτεινή μου.
    Πάντα υπερβολική.
    Μόνο μια μικρή ανάσχεση στη ποριά προς την εξουσία.
    Πάντως αν εξαιρέσεις τα κρατικά κανάλια (κρατάνε μια ουδετερότητα) τα υπόλοιπα άστα να πάνε. Αν δεν τάξει άδειες θα τον κυνηγάνε μέχρι τελικής πτώσης.
    Ο ΚΚ Φωτεινή μου παραιτήθηκε. Τα ΜΜΕ με εντολή Λαμπράκη (όσο ζούσε) τον είχαν στο απυρόβλητο.

   • Ο/Η Φωτεινή λέει:

    ᾿῎Αλλα λόγια ν᾿ ἀγαπιώμαστε, Dyer. ῎Αν δέν μέ ξεγελᾶ ἡ μνήμη μου, προηγήθηκαν οἱ ἐκλογές τῆς παραίτησης του. ῾Ο ΚΚ στό ἀπειρόβλητο;;; Μᾶλλον σέ ἄλλη χῶρα ζοῦσες!!!!

    ΥΓ. Διαφωνῶ γιά τήν οὐδετερότητα τῶν κρατικῶν «μμε» καί ὄχι μόνον. . .πονεμένη ἱστορία γιά ἀνάλυση.

   • Ο/Η firiki2010 λέει:

    Dyer
    O Καραμανλής προκήρυξε εκλογές κι έκανε προεκλογικό αγώνα με σημαία το πάγωμα των μισθών και το «δυο δύσκολα χρόνια» όταν άλλοι έλεγαν για λεφτά που υπάρχουν κι άλλοι μιλούσαν για 100.000 προσλήψεις στο Δημόσιο.
    Μεγάλη σιγουριά βλέπω για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία !

   • Ο/Η Dyer λέει:

    @Φωτεινή
    Συμφωνώ ότι τυπικά παραιτήθηκε μετά τις εκλογές ουσιαστικά όμως από τότε που της προκήρυξε.
    Καλά δεν είχες ακούσει ότι ήταν προστατευμένο παιδί του Λαμπράκη.
    @firiki2010
    Για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία …..μη τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς.
    Λεμε και καμιά …. να περνά η ώρα.

   • Ο/Η firiki2010 λέει:

    Dyer επιμένω
    «O Καραμανλής προκήρυξε εκλογές κι έκανε προεκλογικό αγώνα με σημαία το πάγωμα των μισθών και το “δυο δύσκολα χρόνια” όταν άλλοι έλεγαν για λεφτά που υπάρχουν κι άλλοι μιλούσαν για 100.000 προσλήψεις στο Δημόσιο».
    (Μη θυμηθώ πως αντιμετωπίσθηκε σαν φορομπηχτική η πολιτική του για κάποια μέτρα/ασπιρίνες που πήρε {σκάφη- αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού-κινητά κλπ}…. μη θυμηθώ και πως αντιμετωπίσθηε η προσπάθεια του για εξασφάλιση συναίνεσης την άνοιξη του 2009 προκειμένου να παρθούν εγκαίρως μέτρα…. μη θυμηθώ ότι του έλεγαν ότι δεν υπάρχει παγκόσμια κρίση…. μη θυμηθώ τι του έσυραν για τα 28 δις στις Τράπεζες -ταπερισσότερα εγγυήσεις… μη θυμηθώ…. γιατί προφανώς έχει ευθύνες η κυβέρνηση του αλλά έστω και καθυστερημένα το πολέμησε, ενω αλλοι….. )
    Οπως καταλαβαίνεις «μου πάτησες τον κάλο» με τα περί Καραμανλή… 🙂

   • Ο/Η Φωτεινή λέει:

    firiki,

    Τί νά θυμηθῶ τί νά ξεχάσω. . .

   • Ο/Η Dyer λέει:

    Δυστυχώς η εξαετία του Καραμανλή του νεότερου φίλε firiki2010 ήταν για την Ελλάδα σαν το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 80. Λάθη, χαμένες ευκαιρίες, πελατειακό κράτος και άφθονος λαϊκισμός. Σε όποιο χώρο και αν βρίσκεται κάποιος γνωρίζει ότι αυτό που ζήσαμε μετά 2004 ήταν φούσκα. Η μοναδική ευκαιρία που μας δόθηκε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας εξ αιτίας του φτηνού – ισχυρού νομίσματος εξανεμίσθηκε σε άκρατη κατανάλωση φτηνών εισαγόμενων προϊόντων τα οποία διέλυσαν την όποια παραγωγή είχαμε και στη δημιουργία πανάκριβων φουσκωμένων παγίων. Μόλις θα έκλεινε η κάνουλα των δανεικών η κρίση ήταν δεδομένη. Αυτό το τελευταίο το γνώριζε καλά ο ΚΚ ο νεότερος και γι΄ αυτό, αντί να αγωνιστή μέχρι τελικής πτώσης, προτίμησε να φύγει με πρόσχημα την εκλογική ήττα για την οποία ήταν σίγουρος, ώστε να μη σκάσει στα χέρια του η μπόμπα. Για την υστεροφημία του μάλιστα αποχωρώντας πέταξε και μερικές προφητείες για να υπάρχουν (ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται). Για το διάδοχό του δεν έχω να πω τίποτα. Η συμπεριφορά του δείχνει ότι ήταν και ηλίθιος και προδότης.
    Ο Σημίτης έκανε πολλά καλά στον τόπο, όμως έκανε ένα τεράστιο κακό που διέλυσε τα πάντα. Έχρησε τον ΓΑΠ διάδοχο. Δεν μπορεί να μη γνώριζε περί τίνος πρόκειται ήταν έξυπνος άνθρωπος ο Σημίτης. Ο λαός παρασύρθηκε λίγο από το όνομα και κυρίως από μια ανάμνηση σοβαρότητας που είχε εμπνεύσει ο Σημίτης (όλοι φαντάστηκαν ότι κάποια σοβαρότητα θα είχε το άτομο αφού τον έχρησε διάδοχο) και τον εξέλεξε. Οι παρόλες του τύπου «λεφτά υπάρχουν» νομίζω ότι λίγο επηρέασαν το εκλογικό σώμα, βέβαια κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα γινόταν πραγματικά.

    Αλήθεια Φωτεινή θυμάσαι τίποτα από αυτά που γράφω;

   • Ο/Η Φωτεινή λέει:

    «Ο Σημίτης έκανε πολλά καλά στον τόπο. . .» ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ!!! Νά τό πάρη τό ποτάμι;;; Κάτι ΟΝΕ πού μᾶς ἔβαλε ἐπίσης τό θυμᾶμαι!! 😆 😆

    Ναί θυμᾶμαι ὅτι ὁ ΚΚ ξεπλήρωνε δάνεια τοῦ Σημίτη, τῶν ᾿Ολυμπιακῶν ἀγώνων (τρομάρα μας), καί ὅτι ἡ στροφή του στόν Ποῦτιν θά τοῦ στοίχιζε τήν ζωή τῆς οἰκογένειας του (γιά τήν δική του, τό ἀγνοῶ).

 3. Ο/Η firiki2010 λέει:

  Dyer, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τις ευθύνες του Καραμανλή για την περίοδο της δικυβέρνησης του, αλλά σωστό είναι να του αναγνωρίζουμε και τις έστω καθυστερημένες προσπάθειες που έκανε να σώσει το καράβι και τις αντιστάσεις που συνάντησε από τους σημερινούς επικριτές του. Καμμία σχέση βεβαίως με την καταστροφική Ανδρεϊκή οκταετία.
  Οσο για τον διάδοχο του κανείς δεν μπορούσε να φαντασθεί την τραγική ανεπάρκεια του. Ούτε ο Σημίτης, ούτε τα στελέχη του, ούτε αυτοί που τον ψήφισαν , ούτε καν οι διάφοροι Ευρωπαίοι ηγέτες που στην αρχή της πρωθυπουργίας του νόμισαν πως βρήκαν στο πρόσωπο του μια εξαιρετική περίπτωση «πολιτικού ανδρός».
  Για να ομολογήσω την αμαρτία μου κι εγώ δεν πίστευα ότι ο Παπανδρέου θα ήταν τόσο τραγικά ανίκανος και απολύτως εκτός τόπου και χρόνου. Και η πλάκα είναι πως ο ίδιος δεν έχει καταλάβει τίποτα !!! Κι όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται στους πρώην και νυν ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ έχει «ρεύμα»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s