Δυο απλές κουβέντες για το χρέος

Οι  βόλτες   στο  διαδίκτυο  –  το  ξέρετε  κι  εσείς –  έχουν  μια  ιδιαίτερη  γοητεία.  Μαθαίνεις  πράγματα,  διαβάζεις  ενδιαφέρουσες  απόψεις, πολλές  φορές  μέσω  των  σχολίων  τις  επ΄ αυτών  ενστάσεις,  εκπλήσσεσαι    από  τις  εμμονές  και  τον  φανατισμό  κάποιων,   ενίοτε   διασκεδάζεις. Η  δικιά  μου  «αδυναμία»   είναι  σχόλια  μικρά,  περιεκτικά , διειδυτικά  που  δεν  διστάζουν  να  πουν  τα  πράγματα  με  τ΄ όνομα  τους  Σαν  αυτό  που  σας  παραθέτω :

Uncle Stgm είπε:

Deggendorf, Βαυαρία: 7 Ιουνίου 2013, η νύχτα που γκρεμίστηκαν τα φράγματα
http://www.spiegel.de/fotostrecke/hochwasser-an-donau-und-elbe-norddeutschland-ruestet-sich-fuer-flut-fotostrecke-97668-3.html

Άν και είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ αδύνατο να “κουρευτεί” με άμεσο τροπο το ΚΕΦΑΛΑΙΟ διακρατικού δανεισμού (δηλαδή χρήματα φορολογουμένων), τελικά θα γίνει ότι και με την πλημμύρα: Το νερό και η λάσπη δεν έχει που αλλού να πάει, ανάμεσα στη Βαυαρία και στη θάλασσα υπάρχουν οι Άλπεις. Όλα πάλι μέσα στον Δούναβη και στον Έλβα θα καταλήξουν, απ’ όπου βγήκαν.

Με το Δημόσιο χρέος του Νότου (που είναι ιδιωτικός πλούτος), επί δεκαετίες αγοραζόταν Γερμανικά και Γαλλικά αυτοκίνητα, Γερμανικές οικοσυσκευές και άλλα αγαθά των Βορείων. Αυτή ήταν η “πλημμύρα”.
Τώρα θα επιμηκυνθούν προθεσμίες αποπληρωμής, θα πέσουν και άλλο τα επιτόκια των “τοκογλύφων” (μέχρι μηδενισμού – γράφτε το), θα γίνουν διάφοροι συμψηφισμοί. Και κυρίως, κάποια στιγμή η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών θα φύγει από το Δημόσιο χρέος και θα μετατραπεί σε δάνειο προς ιδιωτικό οργανισμό. Τελικά, ο “Δούναβης θα ξαναμαζέψει όλα τα νερά και τη λάσπη στην κοίτη του”. Που αλλού να πάνε; Η φύση και η γεωγραφία δεν νικιέται.
Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι βέβαια ίδιο, όπως του άμεσου “κουρέματος”: Μεταφορά μέρους του βάρους σε φορολογούμενους άλλων χωρών, αμοιβαιοποίηση χρέους. Εξορκίζουν την Transferunion επειδή ήδη την εφαρμόζουν σταδιακά.
Μη ξεχνιόμαστε όμως: Το τίμημα της αμοιβαιοποίησης είναι η λιτότητα.»

Το  πιο  πάνω  σχόλιο   έγινε  στο  » Εκβιασμός  Μέρκελ:  Κόβω  τη  βοήθεια αν  κουρευθεί  το  χρέος»  http://www.antinews.gr/2013/06/10/218427/   που  το  ακολούθησε  μια  ενδιαφέρουσα  συζήτηση (λόγω  ΕΡΤ  καθυστέρησε  λίγο  η  αναδημοσίευση  του  αλλά  το  θέμα  και  το  σχόλιο  είναι  διαχρονικά)

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s