Τι όμορφα, Θεέ μου , που εκδικείται η Ιστορία !

 Και  μόνο    για  να  απολαύσουμε  αυτή  τη  σκηνή  ο  Σαμαράς  έπρεπε/ όφειλε/ ήταν  υποχρεωμένος  να  κάνει  υπουργό Εξωτερικών  τον  κ  Βενιζέλο !

Το  ΠΑΣΟΚ    δεν  ήταν  που  «είχε  ανέβει  στα  κεραμίδια»    επί  κυβέρνησης  Καραμανλή   κατά  της  επένδυσης  της  Cosco ;;;;;   Ε ,  πριν 2-3  μέρες ο  Πρόεδρος  του  (του  ΠΑΣΟΚ) παρασημοφόρησε  τον  Πρόεδρο  της (της Cosco)     πλέκοντας  το  εγκώμιο  του  κάπταιν – Γουέϊ     και  της  εταιρείας  του  φυσικά.

Eδω  http://www.youtube.com/watch?v=7EmPX784cGg  μπορείτε  να  δείτε  τι  έλεγε  ο κ. Παπανδρέου  ως  αρχηγός  της  Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης  συμπαριστάμενος  στους  διαμαρτυρόμενους  για  την  έλευση  της  Cosco     εργάτες  του  ΟΛΠ.   Εδώ http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=209465  ένα  μικρό  ρεπορτάζ  για  το  εγκώμιο  που  έπλεκε  στην  Cosco  ο  κ Παπανδρέου   πάλι,  αλλά    ως …. πρωθυπουργός . Για  να  μην  θεωρείτε  κάποιοι  ότι  η  κωλοτούμπα  ήταν  απλώς  θέμα  προσώπων.

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ-firiki2010

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

13 Responses to Τι όμορφα, Θεέ μου , που εκδικείται η Ιστορία !

 1. Ο/Η Dyer λέει:

  Θα μου επιτρέψεις firiki2010 ένα κακοπροαίρετο σχόλιο!
  “Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι.”

 2. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Να δούμε πότε τα κόμματα θα ξεπεράσουν το σύνδρομο. Η μεγαλύτερη πάντως διπλή κωλοτούμπα της ιστορίας πραγματοποιήθηκε από τον κομμουνιστή Χριστόφια που παρά τις αρχές και την ιδεολογία του άσκησε ρουσφετολογική πολιτική με δανεικά, χρεωκόπησε την Κύπρο, υπέγραψε μνημόνιο, κατέστησε αναπόφευκτο το κούρεμα των καταθέσεων και τέλος, όταν έχασε τις εκλογές, το κόμμα του κατήγγειλε τους πάντες και τα πάντα και ξεκίνησε αγώνα κατά του μνημονίου! Άσε ήσυχο το Βενιζέλο Αιρετικέ, δεν είναι παρά ένας μέτριος ερασιτέχνης.

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   1 Οντως η περίπτωση του ΑΚΕΛ σε επίπεδο συνέπειας δεν παίζεται.
   2 Δεν είναθι το θέμα ο Βενιζέλος αλλά το ΠΑΣΟΚ. Την κωλοτούμπα την είχε κάνει ήδη ο Παπανδρέου, απλά δεν …. πρόφτασε να παρασημοφορήσει ο ίδιος τον κάπταιν – ΓουέΪ

 3. Ο/Η Κ. λέει:

  Δεν μπορώ να μην σχολιάσω την αναφορά στην περίοδο διακυβέρνησης από το ΑΚΕΛ.
  Το συγκεκριμένο κόμμα δεν φέρει ευθύνη τόσο όσον αφορά τα αποτελέσματα της διαχείρισης που συνειδητά επέλεξε.Οποιαδήποτε πολιτική δύναμη και αν είχε την ευθύνη της διαχείρισης θα οδηγούσε με ακρίβεια σε παρόμοια ή ίδια αποτελέσματα.Το πρόβλημα επομένως δεν βρίσκεται σε κάποιας μορφής »αδυναμία» ή ανικανότητα ή και ασυνέπεια εκ μέρους των στελεχών του ΑΚΕΛ.
  Αλλά στην ίδια την στρατηγική υποταγής και συμβιβασμού με τις δεδομένες οικονομικές συνθήκες και την πολιτική της ΕΕ και της ΟΝΕ,στο γεγονός ότι μετατράπηκε κατ’ουσίαν σε φορέα αστικής πολιτικής και διαχείρισης.Από την επιλογή αυτή και μετά τα αποτελέσματα είναι ουσιαστικά προδιαγεγραμμένα (είτε την ευθύνη για την άσκηση κυβερνητικής επιλογής τη φέρει το ΑΚΕΛ ή το ΚΚΕ είτε η ΝΔ,ο ΣΥΡΙΖΑ κλπ).Και δυστυχώς καμιά ασυνέπεια δεν επέδειξε το ΑΚΕΛ .Είναι γνωστό ότι δεν υιοθέτησε ούτε και σήμερα υιοθετεί στρατηγική όμοια με αυτήν του ΚΚΕ.
  Η εξέλιξη της κρίσης στην Κύπρο αλλά και τα πολιτικά γεγονότα αποτελούν ίσως το πιο χαρακητριστικό παράδειγμα επιβεβαίωσης της πολιτικής του ΚΚΕ.

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   Την θέση που διατυπώνεις την αντιλαμβάνομαι πλήρως έστω και αν δεν συμφωνώ. Πρόκειται στην ουσία για το » 5-7-8-12 κόμματα 2 πολιτικές»
   Ομως δεν είναι δυνατόν βρε Κ να μην βρίσκεις εξόχως υποκριτική και ασυνεπή την στάση του ΑΚΕΛ που μόλις έχασε τις εκλογές, όπως λέει ο Νίκος, κατηγγειλε όλα αυτά με τα οποία το ίδιο προεκλογικά είχε συμφωνήσει κι αυτά που η πολιτική του προ πολλού είχε καταστήσει αναπόφευκτα.
   Αλήθεια για την Cosco των Κινέζων συνρόφων τι άποψη έχεις; Δεν βρίσκεις πως έχει πολύ πλάκα η πορεία του ΠΑΣΟΚ από την μαχητική καταγγελία στο εγκώμιο και την … παρασημοφόρηση;

   • Ο/Η Κ. λέει:

    Είναι προφανές ότι στα πλαίσια και της σχετικής αυτονομίας του πολιτικού προσωπικού στη σχέση του με την οικονομική βάση αλλά και προσπαθειών αναμόρφωσης και στήριξης του αστικού πολιτικού συστήματος,οι βασικοί πολιτικοί σχηματισμοί έχουν όταν βρίσκονται κυρίως στη θέση της αντιπολίτευσης μεγαλύτερα περιθώρια ελιγμών και δήθεν »υποσχέσεων» ή δεσμεύσεων.Έτσι,και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αξιοποίησαν αυτές τις δυνατότητες.Πάντοτε όμως σε συνάρτηση και με τις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες του κεφαλαίου.Πράγματι το παράδειγμα της »κριτικής» του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της COSCO είναι πολύ χαρακτηριστικό.Όπως επίσης και στις αρχές της δεκαετίες του ’90 οπότε και το ΠΑΣΟΚ ως δεύτερη πολιτική δύναμη τότε,»δεσμευόταν» για πολιτική επανακρατικοποιήσεων.Ή η τακτική της ΝΔ μέχρι και αρκετά πρόσφατα να αρνείται τη συναίνεσή της στην εφαρμογή-υλοποίηση των αρχικών συμβάσεων και μέτρων,ενώ στην ουσία είχε και έχει ταυτόσημη στρατηγική.Και ασφαλώς οι σημερινές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,οι οποίες ολοένα και υποβαθμίζονται τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.Όχι ότι θα υλοποιηθούν και αυτές που θα απομείνουν.Ωστόσο ειδικά από τη δεκαετία του 1990 και ακόμα περισσότερο στη σημερινή φάση αυτού του είδους οι »δεσμεύσεις» συρρικνώνονται φτάνοντας ως την οριστική απουσία.Το ΚΚΕ όμως είχε αναδείξει έγκαιρα τον υποκριτικό χαρακτήρα και αυτής της τακτικής κίνησης του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση της COSCO,όχι γιατί διέθεταν τα στελέχη του υπερφυσικές ικανότητες αλλά γιατί είχε εξετάσει πολύ σωστά τόσο τον χαρακτήρα και τη στρατηγική που υιοθέτησε το ΠΑΣΟΚ όσο και τις απαιτήσεις της καπιταλιστικής ανταπυξης.Μάλιστα τα παραδείγματα είναι πολλά

  • Ο/Η Νίκος Π λέει:

   Να θυμίσω κάτι, το ΑΚΕΛ είναι κόμμα – επιχειρηματικός όμιλος και ανάλογη είναι και η πολιτική του συμπεριφορά. Το ΚΚΕ προσπάθησε κι αυτό σχετικά (Neoset, Τυποεκδοτική κλπ) αλλά δεν τα κατάφερε…

 4. Ο/Η Κ. λέει:

  @firiki2010,
  @Nίκος Π.
  Γενικότερα όσα ΚΚ δεν έχουν θέσει ως γενική στρατηγική και συνειδητοποιήσει ως απόλυτη την ανάγκη της ανατροπή των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής,ότι τίθεται άμεσα το ζήτημα αλλαγής τάξης στην εξουσία και όχι κυβερνητικών εναλλαγών που αναδεικνύονται από εκλογικές διαδικασίες εντός των αστικών θεσμών κλπ είναι αναμενόμενο να έχουν αντιφάσεις στις επιλογές και τη στρατηγική τους.Ιδιαίτερα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου,το ΑΚΕΛ φαίνεται να στηρίζει την επιλογή για μεταβολή του νομίσματος κοκ,αντίστοιχα περίπου με εγχώριες πολιτικές δυνάμεις (τύπου »Σχέδιο Β»,»Αριστερής Πλατφόρμας» εντός ΣΥΡΙΖΑ,Ανταρσύα κοκ).Προφανώς η υιοθέτηση της στρατηγικής του ΚΚΕ είναι μια υπεύθυνη αλλά εξαιρετικά δύσκολη προσαρμογή και επιλογή,με τις δεδομένες συνθήκες.
  Τώρα,όσον αφορά το θέμα του τρόπου προβολής των θέσεων του ΚΚΕ,μια σύντομη παρατήρηση,γιατί νομίζω ότι ήδη έχει αναλυθεί το θέμα.Προφανώς και δεν έχει το χαρακτήρα »επιχειρηματικής οργάνωσης»,κερδοσκοπίας κλπ.Εξ άλλου θα είχε και άλλα αποτελέσματα.Το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει και για το ΑΚΕΛ.
  *Με την μετοχική σύνθεση της εταιρείας »NEOSET» και γενικότερα με την εν λόγω επιχείρηση δεν έχει καμιά απολύτως σχέση ή διασύνδεση το ΚΚΕ.

  • Ο/Η Νίκος Π λέει:

   Στην επιδίωξη αναφερόμουνα, είναι γνωστό ότι τη Neoset την έχει πουλήσει εδώ και πολλά χρόνια. Είναι επίσης γνωστό ότι το αρνάκι δεν βγάζει λέπια αν το βαφτίσεις ψαράκι.

   • Ο/Η Κ. λέει:

    Η επιδίωξη όσον αφορά το ΚΚΕ είναι φανερή.Η δημιουργία και συντήρηση μιας απαραίτητης υποδομής για τις ανάγκες προπαγάνδισης των θέσεων του Κόμματος.Χωρίς εξαρτήσεις από τα ισχυρά συγκροτήματα και στον τομέα των ΜΜΕ και των εκδόσεων,χωρίς τον κίνδυνο να τεθούν όροι κοκ.Ακόμα και οι πιο μικρές σε εμβέλεια πολιτικές και άλλου χαρακτήρα οργανώσεις επιδιώκουν να εκδίδουν και να κυκλοφορούν έστω και υποτυπώδη έντυπα.Βέβαια,σε όλη τη διάρκεια των προηγούμενων ετών,κανείς δεν αρνείται ότι συνέβησαν και σφάλματα διαχειριστικής φύσης,ίσως με υπερτίμηση κάποιων ευκαιριών.

   • Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Γι αυτό μίλησα για κόμμα – επιχειρηματικό όμιλο. Αν πάνε καλά οι επιχειρήσεις, τα επιχειρηματικά συμφέροντα αποκτούν προτεραιότητα από τα πολιτικά ενώ αν βαρέσουν κανόνι την πληρώνει το κόμμα και η πολιτική του. Lose – lose situation.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s