Οι ψευτοακτιβισμοί της ΧΑ

Πραγματικά  χαζά  πράγματα !  Η    ΧΑ     θέλησε  να  κάνει  διανομή  τροφίμων στην  Πλ  Αττικής   «μόνο  για  Ελληνες».  Ο  Καμίνης  είπε  ότι   η  ΧΑ   δεν  ζήτησε  άδεια  από  τις  αρμόδιες  αρχές  -κι  εδώ  έχει  δίκιο-  και  ότι  το  γεγονός  είναι  πολιτικά  απαράδεκτο ,   μόνο  που  εδώ   έχει  άδικο. Και  έχει  άδικο  γιατί  δουλειά  του  δεν  είναι   να    κρίνει  αν  κάτι  είναι  πολιτικά  παραδεκτό  ή  όχι, αλλά  να  φροντίζει  για  την  εύρυθμη  λειτουργία  της  πόλης. Και  στο  κάτω-κάτω    τι  πολιτικά  απαράδεκτο  υπάρχει  στο  να  κάνω  δωρεάν  διανομή  τροφίμων  σε  αυτούς  που  θεωρώ –  καλώς  ή  κακώς  – ότι  χρειαζονται  την  βοήθεια  μου;  Μπορεί  κάποιος  να  μου  απαγορεύσει  να  κάνω  δωρεάν  διανομή  τροφίμων  σε  μετανάστες; Μπορεί  κάποιος  να  απαγορέψει  σε  κάποια   μουσουλμανική  κοινότητα   να  φροντίσει  για  την  σίτιση  των  αναξιοπαθούντων  ομοθρήσκων  τους;  Γιατί  απαγορεύεται  να  διανείμω  δωρεάν  τρόφιμα  μόνο  στα  μέλη  του  Συλλόγου   του  χωριού  μου,  μόνο  στους  Παναθηναϊκούς  ή  μόνο  στους  γαλανομάτηδες;   Προφανώς  η  όποια  επιλογή  μου  κάτι  δείχνει, αλλά  ούτε  το    αποσυρθέν  αντιρατσιστικό  νομοσχέδιο  διενοείτο  τέτοιες  απαγορεύσεις.

Βεβαίως  και  την   ΧΑ  δεν  την  έπιασε  ο  πόνος  να  μοιράσει  τρόφιμα  σε  αναξιοπαθούντες  Ελληνες.  Ψευτοακτιβιστικά  πολιτικά  παιχνιδάκια  θέλει  να  παίξει. Και  βέβαια  ήθελε  να  τα  παίξει  ανήμερα  της  επετείου  αποκατάστασης  της  Δημοκρατίας Για  να  βγάλει  και ο  κ  Μιχαλολιάκος  τον  «δεκάρικο»  του.  Οπως  και  τον  έβγαλε, ( γιατί  τελικά  η  διανομή  τροφίμων  έγινε  κάπου   κοντα  στον  χώρο   που  είχε  προγραμματισθεί  αρχικά, νομίζω  στα  γραφεία  της  ΧΑ) «Είναι 24 Ιουλίου και γιορτάζουν λέει τον ερχομό της δημοκρατίας. Γιορτάζουν τον ερχομό της κλεπτοκρατίας, των σκανδάλων, της προδοσίας, τον ερχομό ενός καθεστώτος που κατέβασε την ελληνική σημαία από τα Ίμια, που υπέγραψε το μνημόνιο».  Καθώς  βλέπετε   κι  αυτός – όπως  και  άλλοι-  στο  μνημόνιο  κατέληξε. Αφού  μας  διαβεβαίωσε  για  την  απέχθεια  του  προς  την  Δημοκρατία,  για  την  οποία  και  άλλοι  «δεν  πανηγυρίζουν».

Αν  πάντως    στην  ΧΑ  ενδιαφερόταν  πραγματικά  να  κάνουν  δωρεάν  διανομή  τροφίμων  μόνο  για  Ελληνες  δεν  χρειζόταν  να  το  πουνε  αυτό  το  «μόνο  για  Ελληνες». Δεν  φαντάζομαι  μετανάστες  και  αλλοεθνείς  να  είχαν  τα  κότσια  ή  τη  διάθεση  να  πάνε  σε  διανομή  τροφίμων  που  διοργάνωνε  η  ΧΑ ! 🙂 🙂

Η  ΧΑ  ντόρο  θέλει  να  κάνει  εμφανιζόμενη   ως  «αντισυστημική»  και  μάλιστα  διωκόμενη.   Μια  και  λόγο  πολιτικό  δεν  μπορεί  να  αρθρώσει  μια  χαρά  την  βολεύουν  οι  αποκλεισμοί  και  οι  απαγορεύσεις. Πολύ  περισσότερο  όταν  τους  ξεπερνά.

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ-firiki2010

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

10 Responses to Οι ψευτοακτιβισμοί της ΧΑ

 1. Ο/Η Κ. λέει:

  Οπωσδήποτε οι ενέργειες αυτές από την πλευρά της Χρυσής Αυγής-με πολύ σοβαρό και το ζήτημα των πηγών χρηματοδότησης-εκφράζουν τη ναζιστική-φασιστική ιδεολογία,καλλιεργούν το φυλετικό-ρατσιστικό μίσος.
  Ωστόσο,και αυτού του είδους η πρακτική αποτελεί ακόμα μια παροχή ή υπηρεσία του φασιστικού μορφώματος στον καπιταλισμό και τη δικτατορία της αστικής τάξης.Διότι γενικότερα,οι αποκαλούμενες »δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα»(!) είτε προέρχονται από το φασιστικό μόρφωμα και τα στελέχη του είτε απευθείας από τα μέλη οικογενειών κεφαλαιοκρατών εξυπηρετούν το στόχο και άμβλυσης των αποτελεσμάτων της ακραίας κατάστασης φτώχειας αλλά κυρίως τη λογική του συσμβιασμού.Τη λογική δηλαδή να αρκούμαστε στα ελάχιστα,στα απολύτως αναγκαία για την εξασφάλιση της διαβίωσης.
  Αλλά δεν είναι μόνο αυτή η πτυχή.Δεν υπάρχει πιο αποτελεσματικός τρόπος για την εδραίωση φασιστικών ιδεών και του ίδιου του συγκεκριμένου κόμματος,για την παρουσίασή του σαν δήθεν »αντισυστημικής δύναμης»,από:1)τη συστηματική αντιμετώπιση και υπερπροβολή της δράσης των φασιστών από τα κυρίαρχα αστικά ΜΜΕ,2)την ίδια την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική,όπως μ.ά. στο σύνθετο ζήτημα της μετανάστευσης και φυσικά 3)την ολοένα και πιο προβαλλόμενη ανιστόρητη και ανυπόσταστη απόπειρα ταύτισης των »δύο άκρων»!

  • Ο/Η Νίκος Π λέει:

   Σκιαμαχείς καλό μου παιδί, το ζήτημα που έθεσε η ανάρτηση ήταν αν οι «δράσεις» κατά της ΧΑ έχουν κάποιο αποτέλεσμα ή είναι αέρας κοπανιστός. Οι κορώνες περί δικτατορίας της αστικής τάξης και τα άλλα σχετικά,, είναι άνευ σημασίας όταν σχετίζονται με φαινόμενα σαν της Χρυσής Αυγής και δεν έχουν καμιά επίδραση σ´ αυτούς που την υποστηρίζουν. Καλύτερα να διαβάσεις για την αντιπαράθεση των κομμουνιστών με τους ναζί στη Γερμανία κατά την περίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και πώς οι πρώτοι δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τους κακοποιούς του Χίτλερ και του Ρεμ, παρά την καθυστερημένη και δειλή παρέμβαση του Δημητρώφ και την πολιτική των λαϊκών μετώπων, που το μόνο που κατάφεραν ήταν να συνεισφέρουν στην ηττοπαθή πολιτική και τελικά στην ήττα της Γαλλίας. Θα σου έκανε επίσης καλό να διαβάσεις το μνημειώδες έργο του Erich Fromm «Ο φόβος μπροστά στην ελευθερία» που κυκλοφορεί δωρεάν στο internet ως «Fear of Freedom». Μη φοβάσαι, δεν θα σε καρφώσει κανείς στον καθοδηγητή σου.

   • Ο/Η firiki2010 λέει:

    Α, ρε Νίκο τι μου θύμισες ! » Ο φόβος μπροστά στην ελευθερία» ήταν από τα πρώτα που διάβασα στα νιάτα μου και μπορεί και να με … σημάδεψε .

   • Ο/Η Κ. λέει:

    Ειδικά το τελευταίο μέρος περί καθοδηγητών το θεωρώ άστοχο διότι οι κομμουνιστές και διαβάζουμε και παρακολουθούμε την αστική ιστοριογραφία,»δημοσιολογία» και διότι η παρακολούθηση,η ενημέρωση για τις επιδιώξεις,τις θεωρήσεις κλπ του αντίπαλου μάλλον επιβάλλεται.
    Όσον αφορά τη στάση και δράση του Γερμανικού ΚΚ,των κομμουνιστών και αρκετών άλλων εργαζόμενων εκείνης της περιόδου εκείνο που γνωρίζω ήταν ότι αποτέλεσαν την αποκλειστική δύναμη ενάντια στον ανερχόμενο ναζισμό.Οι όποιες οργανώσεις αντίστασης μετά την επικράτηση του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος πρόερχονταν από καταδιωκώμενους αγωνιστές.Παρότι δεν σχετίζεται μόνο με το παράδειγμα της Γερμανίας η ενίσχυση του φασισμού-ναζισμού ούτε αποτελεί μια ακόμα συνέπεια της καπιταλιστικής κρίσης ωστόσο αυτό το παράδειγμα πράγματι είναι αρκετά διδιακτικό.Και αποκαλύπτει και τον αληθινό χαρακτήρα του αστικού κοινοβουλευτισμού.Ήταν οι καπιταλιστές που ενίσχυσαν με υλικούς όρους το ναζιστικό κόμμα τόσο στο στάδιο πριν όσο και στο αντίστοιχο μετά την εγκαθίδρυση της ναζιστικής δικτατορίας.Ήταν τα αστικά κόμματα και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα που αντιμετώπιζαν με απόλυτα εχθρικό τρόπο τις δράσεις του ΓΚΚ,τους εργατικούς αγώνες.Ειδικά ο ρόλος του ΣΚΓ-που απέρριπτε σχετικές εκκλήσεις των κομμουνιστών για δημιουργία ενιαίου μετώπου-ήταν χαρακτηριστικός.
    Εφόσον,η ανάρτηση-σύμφωνα με τη δική σου ερμηνεία-ζητά »τρόπο αντιμετώπισης» της ενίσχυσης του φασιστικού μορφώματος,είναι δυνατόν να μην αναζητηθεί ο πραγματικός ρόλος και χαρακτήρας του τελευταίου;
    Δέχομαι πάντοτε προτάσεις,αλλά επειδή συνηθίζω να καταθέτω και εγώ:http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6740021&textCriteriaClause=%2B%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%9A%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%91+%2B%CE%A4%CE%97%CE%A3+%2B%CE%92%CE%91%CE%99%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%97%CE%A3

  • Ο/Η Νίκος Π λέει:

   Καλά, να σε πειράξω λίγο ήθελα βρε Κ, δεν περίμενα βέβαια να χαρακτηρίσεις τον (μαρξιστή άλλά όχι κομουνιστή) κοινωνικό ψυχολόγο Φρομ τίποτε άλλο εκτός από αστικό ιστοριογράφο. Η προσέγγισή του όμως, πολύ σύνθετη και χωρίς εύπεπτα συνθήματα, συνιστά μια από τις ιστορικά πιο πλήρεις προσεγγίσεις του ναζιστικού φαινομένου και το να την υποτιμάς δείχνει αν μη τι άλλο ηθελημένη άγνοια.

   Τα κείμενα του Ριζοσπάστη τώρα χτυπούν ανοιχτές πόρτες όταν τεκμηριώνουν ότι οι Γερμανοί κομμουνιστές ήταν αντίπαλοι των ναζί ή ότι μεγάλο ή αν θες το μεγαλύτερο μέρος της Γερμανικής αστικής τάξης συνεργάστηκε με τον Χίτλερ, χωρίς όμως την ενεργό συμμετοχή των Γερμανών μικροαστών και την ανοχή της εργατικής τάξης, οι ναζί δεν θα είχαν καταλάβει την εξουσία. Εδώ είναι που απέτυχαν οικτρά οι Γερμανοί κομμουνιστές και στην πολιτική τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Όσο για τη θεωρία των δύο άκρων που την έχετε καραμέλα ακόμα και όταν δεν τίθεται σαν θέμα, η προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι επιφανειακή και μακριά από την ουσία αλλά πρέπει να αντιληφθείς ότι αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

   Αναφέρθηκα και στην πολιτική των «Λαϊκών Μετώπων» που προώθησε το 1934 η Κομιντέρν, κατόπιν εορτής βέβαια και με ελάχιστα αποτελέσματα, αφού δεν κατάφερε να συνασπίσει ισχυρές πολιτικές δυνάμεις με εξαίρεση τη Γαλλία και την Ισπανία, αφού οι περισσότεροι σοσιαλιστές της εποχής ήταν πολύ δύσκολο να συνεργαστούν μ’ εκείνους που λίγες βδομάδες νωρίτερα τους κατηγορούσαν για «σοσιαλφασισμό». Η αναφορά μου είχε σαν στόχο να δείξει ότι οι αντιδράσεις των τότε και τώρα κομουνιστικών κινημάτων είναι αρχικά λανθασμένες, μετά αργοπορημένες και τελικά ατελέσφορες, σταματάω όμως εδώ για να μη φύγω εκτός θέματος.

   Και μια μικρή αναφορά στα Ελληνικά δεδομένα, που ήταν και το κίνητρο της κουβέντας μας. Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής είναι πρώτα απ’ όλα κοινωνικό και οι υπεραπλουστεύσεις της Ελληνικής αριστεράς και ακόμα περισσότερο αυτών των βαρεμένων αντιεξουσιαστών, μερικοί από τους οποίους αισθάνονται πολύ άνετα στη ζεστή αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από το να ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Αντιγράφοντας τον Αιρετικό, πιστεύω κι εγώ ότι για την ώρα «η ΧΑ ντόρο θέλει να κάνει εμφανιζόμενη ως “αντισυστημική” και μάλιστα διωκόμενη» ενώ όπως κι εσύ φαντάζομαι διακρίνεις, καθώς «λόγο πολιτικό δεν μπορεί να αρθρώσει μια χαρά την βολεύουν οι αποκλεισμοί και οι απαγορεύσεις». Αυτό φυσικά μπορεί να μην κρατήσει για πάντα και το χειρότερο, αν η ΧΑ καταγραφεί στη συνείδηση πολλών δυστυχισμένων (μικροαστών σε ακούω να σκέφτεσαι) σαν ένας παράγοντας στον οποίο μπορούν να στηριχθούν για την επιβίωσή τους, θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για να «μπετονάρει» την εκλογική της βάση. Κι εσείς του ΚΚΕ περί άλλα τυρβάζετε…

   • Ο/Η Κ. λέει:

    Πραγματικά έχω σχετική εικόνα από αστική ιστοριογραφία.Αλλά στην ουσία.Δε συμφωνώ ότι πάντοτε κρίνουμε εκ του αποτελέσματος.Εν μέρει ισχύει.Κανείς οπωσδήποτε δεν μπορεί να αμφισβητήσει την στήριξη σημαντικών τμημάτων και της γερμανικής εργατικής τάξης στη ναζιστική δικτατορία.Και όχι μόνο υπό την έννοια της απλής ανοχής,αλλά και της ενεργητικής στήριξης.
    Όσον αφορά την αποκαλούμενη πλέον »θεωρία των άκρων»,θεωρώ ότι σχετίζεται απόλυτα.Όταν το ελληνικό αστικό κράτος (λχ μέσω των σχολικών εγχειριδίων),το ελληνικό αστικό πολιτικό σύστημα,ασφαλώς και σε επίπεδο ΕΕ,αναδεινύει τη λογική των λεγόμενων »ολοκληρωτικών συστημάτων»,»ιδεολογιών».Εξάλλου η πλειονότητα των αστών δημοσιολόγων με άμεσο ή έμμεσο τρόπο κατευθύνουν προς αυτή τη λογική.Όταν επίσης επιχειρείται η ταύτιση της λαικής αγωνιστικής δράσης,των εργατικών αγώνων με ενέργειες ατομικής τρομοκρατίας ή τις πρακτικές των νεοναζιστών (μόλις πριν από ελάχιστες μέρες Υπουργός της συγκυβέρνησης χαρακτήρισε σαν »φασιστικές ενέργειες» τις αντιδράσεις των εργαζόμενων,επιειδή υποτίθεται ότι »εντοπίστηκε» ένα άτομο που εκσφενδόνισε αντικείμενο κλπ!).Κατά τη δική μας αντίληψη-αυτή επιβεβαιώθηκε και ιστορικά-δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η δράση αυτού του μορφώματος παρά μόνο από το οργανωμένο εργατικό κίνημα,από τις ενέργειες των ταξικών σωματείων,από τις παρεμβάσεις σε τόπους δουλειάς κλπ.Και αυτό είναι πεδίο αντιπαράθεσης και με »αριστερούς» ή εν γένει με όσους επηρεάζονται από τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ και της δήθεν ανάγκης των λεγόμενων αντιφασιστικών μετώπων.

 2. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Νομίζω Κ ότι σου τεκμηρίωσα πως η αντίληψη ότι «το οργανωμένο εργατικό κίνημα, οι ενέργειες των ταξικών σωματείων, οι παρεμβάσεις σε τόπους δουλειάς κλπ» είναι σε θέση να αντιμετωπίσει φασιστικά ή ναζιστικά μορφώματα όπως η ΧΑ, δεν έχει ποτέ επιβεβαιωθεί ιστορικά, το αντίθετο μάλιστα. Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί αν θέλει να προτείνει συμμαχία ακόμα και με αγανακτισμένους εξωγήινους, δεν με αφορά καθόλου.
  Και φιλικά, μετά το κόμμα και την τελεία, πατάμε διάστημα.

  • Ο/Η Κ. λέει:

   Στο ιστορικό παράδειγμα της Γερμανίας,δεν μπορεί να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι το ΓΚΚ (παρά τις σημαντικές προσπάθειες,ακόμα και την αρκετά αξιόλογη εκλογική επιρροή του κ.α.) και το συνολικά το κίνημα προερχόταν από σοβαρή ήττα-το 1919-αλλά είχε να αντιμετωπίσει ένα από τα καλύτερα εξοπλισμένα αστικά κράτη.Όπως επίσης και τα εκεί »τάγματα» των ναζιστών (και όχι μόνο) με σειρά εκτελέσεων και μαζικών βάναυσων διώξεων.Άρα,οι απώλειες,οι θυσίες ακόμα και οι ήττες υπάρχουν.Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να διακοπεί ο συνολικός αγώνας.
   Γενικότερα.Η φασιστική-ναζιστική ιδεολογία έχει σαφώς οικονομικό υπόβαθρο και περιεχόμενο.Εκτός από τον απαραίτητο σφοδρό αντικομμουνισμό (πρωτόγονο,όπως αλλιώς τον χαρακτηρίζουμε),τη χρήση βίαιων μεθόδων,επιθέσεων,την καλλιέργεια φυλετικού μίσους και διακρίσεων,την υποκίνηση ρατσιστικών κινήτρων κλπ στοχεύει με ρητό τρόπο στην »κατάργηση» της ταξικής και εργατικής πάλης και στην προβολή της αναγκαιότητας της ταξικής συνεργασίας (συνοπτικά,στη βάση ότι τα συμφέροντα του έθνους εξυπηρετούνται μέσω της ειρήνευσης ανάμεσα στους εγχώριους κεφαλαιοκράτες και την εργατική τάξη).Αποτελεί την πλέον βίαιη και επικίνδυνη μορφή διαχείρισης στα πλαίσια του καπιταλισμού και ειδικότερα στην περίοδο-στάδιο του ιμπεριαλισμού.Αν,επομένως,δεν αποκαλυφθεί αυτός ο χαρακτήρας,αυτή η στόχευση πώς θα οργανωθεί η πάλη και εναντίον της δράσης των φασιστών.Διότι και αυτή έχει αντικαπιταλιστικά χαρακητριστικά.Είναι πολύ σημαντική η βοήθεια,η συνδρομή της δρ΄’ασης των νεοναζί για τα συμφέροντα της μεγάλης εργοδοσίας.Εχθρεύονται την οποιαδήποτε μορφή λαικής αντίδρασης,με ταξικά και πολιτικά χαρακητριστικά.Επιδιώκουν να τη συκοφαν΄τησουν και αν είναι δυνατόν αν την καταστείλουν.

 3. Ο/Η Κ. λέει:

  @Νικος Π.
  Συμπερασματικά,η δράση των φασιστοειδών σταματά,η φασιστική-νεοναζιστική ιδεολογία ηττάται από τη στιγμή που αποκαλυφθεί ότι όχι μόνο δε συγκροτούν »αντισυστημική δύναμη» αλλά ότι αντίθετα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των σχεδιασμών του συστήματος (μ.ά. καθόλου τυχαία δεν είναι η ύπαρξη σημαντικών θυλάκων σε τμήματα του κρατικού μηχανισμού,ιδίως στα σώματα ασφαλείας.Σταματά όταν στους εργαζόμενους αναλυθεί ότι την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση δεν την έχει ο σκληρά εκμεταλλευόμενος μετανάστης.Ή γενικευτικά το »διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα».Αλλά η ίδια η καπιταλιστική παραγωγή,η καπιταλιστική ιδιοκτησία.Σταματά όταν αποκαλυφθεί η ιστορική πραγματικότητα και προέλευση τους.Όταν επίσης αποκαλυφθούν οι θέσεις τους για τα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων,των προνομίων που απολαμβάνει το εφοπολιστικό κεφάλαιο.Όταν αναδειχθεί ο ψευδεπίγραφος χαρακτήρας των δήθεν »πατριωτικών διακηρύξεων».Η σειρά των εγκληματικών ευθυνών των πολιτικών τους προγόνων.Η άκρως επικίνδυνη και διασπαστική τακτική τους.Ο ρόλος τους μέσω στην ουσία συμμοριών που έχουν συγκροτήσει να επιτίθενται σε απεργούς,εργαζόμενους (ήδη ιδιοκτήτης μεγάλης εργοστασιακής μονάδας έχει απειλήσει ευθέως εργαζόμενους ότι θα »ειδοποιήσει τη Χρυσή Αυγή») κοκ.
  Έτσι,στην καλύτερη των περιπτώσεων η όποια μορφή »αντιφασιστικού κινήματος» (που προωθείται και από δυνμάμεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο) στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s