Ανάλεκτα 2/8-8/8/2013

The  books’  journal  O  ΕΜΦΥΛΙΟΣ  ΩΣ  ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ;  «…Κατά τα άλλα, η ιδεολογία (και η αισθητική) της ελληνικής Αριστεράς κινήθηκε στο πλαίσιο που, εύστοχα, ο Άκης Γαβριηλίδης ονομάζει «αβάσταχτη νεκροφιλία». Σύμφωνα με το ερμηνευτικό αυτό σχήμα, υπάρχει κάτι κοινό σχεδόν σε όλο το ελληνικό πολιτικό φάσμα,  από την άκρα Δεξιά έως την άκρα Αριστερά: η αναγόρευση της ήττας σε υπέρτατη θυσία. Οι ηττημένοι, λοιπόν, τα θύματα, οι νεκροί, σύμφωνα με το σχήμα αυτό, μετατρέπονται σε μάρτυρες της αλήθειας. Όπως, περίπου, συμβαίνει σήμερα στο φανατικό Ισλάμ – που διαθέτει πλήθος μάρτυρες….»  http://mhmadas.blogspot.gr/2013/08/blog-post.html

Γ  Προκοπάκης  ΤΑ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ  ΜΙΑΣ  ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ   «…Για να χαρακτηρίσουμε μια πώληση «ξεπούλημα» πρέπει να μπορούμε να πούμε ποια θα είναι μια δίκαιη τιμή. Δύσκολη και υποκειμενική κρίση. Ας δούμε όμως τι αποφέρει στο δημόσιο η συμμετοχή του σε μια κερδοφόρο επιχείρηση. Μελέτη περιπτώσεως λοιπόν:… »  http://aristeristrouthokamilos.blogspot.gr/2013/08/blog-post_167.html

Σ Ζουμπουλάκης  Η  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ  ΤΗΣ  ΙΣΤΟΡΙΑΣ  «…Και η Χρυσή Αυγή σε ένα τέτοιο έδαφος φυτρώνει. Η φράση προβεβλημένου κάποτε υπουργού πως «όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, εσείς τρώγατε βελανίδια» οδηγεί, όταν συντρέξουν και άλλες προϋποθέσεις, στη Χρυσή Αυγή. Υπάρχει και μια αριστερή εκδοχή αυτής της ρητορικής που συμπυκνώνεται στην ιδέα του διαχρονικού αντιστασιακού ήθους του ελληνισμού. Αυτή οδηγεί κάποιες εξημμένες αριστερές κεφαλές σε πολιτικούς μικρομεγαλισμούς, να πιστεύουν δηλαδή και να κηρύττουν ότι η μικρή, αλλά ανυπότακτη Ελλάς μπορεί να αποτελέσει σήμερα τον τόπο από όπου θα ξεκινήσει η ανατροπή της νεοφιλελεύθερης παγκόσμιας τάξης….»   http://mhmadas.blogspot.gr/2013/08/h_8.html

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to Ανάλεκτα 2/8-8/8/2013

 1. Ο/Η Dyer λέει:

  Κατ’ αρχήν στις ροές που υπολογίζει, τα επιτόκια είναι υπερβολικά υψηλά, με στόχο να μύωση γρήγορα την αξία του κρατικού μεριδίου. Μπορεί αύριο να συμβεί κάτι και το 8% να γίνει 3% (μη ξεχνάμε ότι οι γερμανοί έχουν μηδενικά επιτόκια) όποτε τη αξία της 15ετιας τη πιάνει στα 10 χρόνια!
  Σε περίπτωση επενδύσεων, θεωρητικά δεν συμμετέχει το δημόσιο, στη πράξη περιορίζονται τα κέρδη άρα και ο φόρος που θα εισπράξει το δημόσιο. Εδώ αν θες είναι και το μεγάλο κόλπο. Επειδή σε παγκόσμιο επίπεδο η τριγωνικές συναλλαγές μεταξύ θυγατρικών δεν έχουν ελεγχθεί ο επενδυτής μπορεί να φαλκιδεύει τα κέρδη κατά το δοκούν και το κράτος να περιμένει να εισπράξει κέρδη! Κάτι γράφει για εποπτεία αλλά το φαινόμενο είναι νομότυπο και μη ελέγξιμο. Μια αντίστοιχη περίπτωση είχε συμβεί με την πώληση της Εμπορικής στους Γάλλους. Ποτέ η Εμπορική δεν εμφάνισε κέρδη, ακόμα και τη εποχή που όλες οι τράπεζες κέρδιζαν! Εκεί γίνεται το παιχνίδι firiki2010. Γι’ αυτό μιλάμε για ξεπούλημα.
  Αλλά ας παρακάμψουμε την προηγούμενη περίπτωση που είναι η πλέον καθοριστική. Όταν πουλάς μια επιχείρηση δεν πουλάς μόνο τη συμμετοχή σου στα κέρδη, αλλά πουλάς κατά τη γνώμη μου κυρίως το μέλλον της επιχείρησης, το οποίο στηρίζεται στη τεχνογνωσία, την οργάνωση, τα πάγια, τη θέση και φήμη στην αγορά και το προσωπικό τα οποία είναι αποτέλεσμα λειτουργίας της επιχείρησης επί σειράς ετών.
  Πως θα αποτιμήσεις για παράδειγμα την τεχνογνωσία σε μια διαδικασία η οποία μπορεί να σου μειώνει το κόστος λειτουργίας της επιχειρήσεις 10-15%. Ή είναι φυσιολογικό να μη λαμβάνεις υπ όψιν τα πάγια τα οποία μπορεί να έχουν πολλαπλάσια αξία από τα κέρδη.
  Δεν θα μετρήσεις λοιπόν μόνο το δικό σου λογιστικό όφελος, αλλά και τα πλεονεκτήματα γενικότερα που δίνεις στον αγοραστή. Έτσι όπως μετράνε την αξία των επιχειρήσεων δεν απευθύνονται σε επενδύτες αλλά σε χρηματιστηριακούς κύκλους επιτήδειους σε ανομίες.

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   Aς μην υποκρινόμαστε ! Αν ιδεολογικά είσαι εναντίον των αποκρατικοποιήσεων στην ουσία εναντίον οποιασδήποτε αποκρατικοποίησης το τίμημα ποτέ δεν θα σου φαίνεται ικανοποιητικό !
   Το «σωστό» τίμημα εξαρτάται κι από ένα άλλο βασικό παράγοντα . Το πόσο χρειάζεται να την κάνεις την αποκρατικοποίηση Είτε γιατί θέλεις το ρευστό, είτε γιατί θέλεις να δώσεις ένα μήνυμα, είτε … είτε….. Ενίοτε τα παράπλευρα οφέλη είναι πολύ σημαντικότερα από το τίμημα.

   • Ο/Η Dyer λέει:

    Ώρες-ώρες νιώθω ότι με τρολάρεις ρε firiki2010.
    Φέρνω τόσα συγκεκριμένα επιχειρήματα (το πρώτο με τα ποσοστά είναι από excel, το άλλο από στέλεχος της Εμπορικής) και συ μου μιλάς για ιδεολογίες που ξέρει ότι τις απεχθάνομαι!

   • Ο/Η firiki2010 λέει:

    Τρολάρω; (!!!!!) Excel ; (Ο κ καθηγητής δεν χρησιμοποιεί τέτοια πράγματα) Στέλεχος της Εμπορικής ; (Μόνο ένα;) Ιδεολογίες ; Πιφ ! Ξεπερασμένα πράγματα ! (Ενδεχομένως ….. αν δεν βασίζονται σε εμπειρίες διαχρονικές κι απ΄όλο τον κόεμο οπότε ονομάζονται και εμμονές )

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s