Μια χώρα με προβλήματα, ο Πούτιν και μια … προβληματική χώρα.

 Το  τι  αναστάτωση  ξεσήκωσε  η   «προτροπή  του  Πούτιν  να  μην  γίνονται  επενδύσεις  στην  Ελλάδα »    την  είδατε.  Αναλύσεις  επί  αναλύσεων  και  μάλιστα  από  το  σύνολο  του  πολιτικού  φάσματος    Ολα  γράφτηκαν !    «Ο Πούτιν  θύμωσε  επειδή   παραμένουμε  προσδεδεμένοι  στην  Αμερική !»  «Ο  Πούτιν  θύμωσε  με  τον  Σαμαρά  που  ζήτησε  μείωση  της  τιμής  του  αερίου» «Ο  Πούτιν  θέλει  να  βοηθήσει  κι  εμείς  δεν  τον  αφήνουμε», «Ο  Πούτιν  δεν  ήθελε  να  βοηθήσει  ποτέ !»  «Ο  Πούτιν  έχει  στο  στόχαστρο  τον  Σαββίδη»,  «Ο  Πούτιν  προβλέπει  ….δραχμή»

Να  δούμε  λιγάκι  τι  είπε  σύμφωνα  με  τα  ρεπορτάζ  ο  Πούτιν;

«Πρέπει να ερευνήσουμε, γιατί επενδυτές και δικοί μας και ξένοι επενδύουν αρκετά μεγάλα ποσά στο εξωτερικό, αν και έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό εδώ…. Ορισμένοι συνάδελφοι, που είναι παρόντες εδώ, το κάνουν αυτό, αλλά δεν γνωρίζω εάν είναι παρόντες εκείνοι, που επενδύουν αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό…Μεταξύ άλλων με έκπληξή μου ανακάλυψα ότι μια αρκετά σοβαρή επένδυση πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα….Η Ελλάδα είναι μια καλή χώρα, πνευματικά κοντινή μας, αλλά γνωρίζουμε ποια οικονομικά και εν γένει χρηματιστικά προβλήματα υπάρχουν εκεί. Την ίδια στιγμή, εάν ένας επενδυτής επιλέγει μια τέτοια χώρα, προφανώς προβληματική, για τις επενδύσεις του και την προτιμά, ας πούμε, από την Περιφέρεια του Ροστόφ, γεννάται το ερώτημα: γιατί και τι δεν είναι εδώ αρκετό; Μπορεί η ρίζα του προβλήματος να είναι αυτό, που οι επιχειρηματίες ονομάζουν συχνή αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού;…. «

Αυτό  δηλαδή  που  είπε  ο  Πούτιν  προς  τους  επιχειρηματίες  και  παράγοντες  της  περιφέρειας  του  Ροστώφ  είναι :  » Γιατί  βρε  παιδιά  είμαστε  τόσο  χάλια,  ώστε  κάποιοι  Ρώσοι   επιχειρηματίες  να  πηγαίνουν  και  να  επενδύουν  σε  μια  προβληματική  χώρα  όπως  η Ελλάδα;  Τι  δεν  κάνουμε  σωστά;»  Δηλαδή   ο  σύντροφος   κ Πούτιν  απευθύνθηκε  προς  το   ακροατήριο   του  στο  εσωτερικό     ζητώντας    να  διορθωθούν  κακώς  κείμενα    που  αποτρέπουν  επενδύσεις  στην  Ρωσία.  Προσωπικά  το  βλέπω  πολύ  λογικό  και  απολύτως  θεμιτό. Εκτος  αν  μας    ενόχλησε  το  ότι  μας  αποκάλεσε «προφανώς  προβληματική  χώρα»!  Γιατί  προβληματική  χώρα  είμαστε. Αν   μάλιστα   ο  Πούτιν  πληροφορηθεί  το  τι  σάλο  ξεσήκωσε  η  δήλωση  του,   θα  αντιληφθεί  ακόμα  μια  πλευρά  της  προβληματικότητας  μας.  Νομίζουμε   πως  είμαστε  το  κέντρο  του  κόσμου  και  πως  όλοι  ασχολούνται  με  την  αφεντομουτσουνάρα  μας. 

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ-firiki2010

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

7 Responses to Μια χώρα με προβλήματα, ο Πούτιν και μια … προβληματική χώρα.

 1. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Και τι θ’ απογίνουμε όταν κάποια στιγμή αποδειχθεί ότι βάρβαροι δεν υπάρχουν πια; Πώς θα μπορέσουμε να βρούμε μια κάποια λύση, για να μη χρειάζεται εμείς να φταίμε;

 2. Ο/Η Dyer λέει:

  Νομίζω ότι είναι παραπάνω από βέβαιο ότι στη Ρωσία το περιβάλλον για επενδύσεις δεν είναι καλές. Μετά από τόσα χρόνια ολοκληρωτικού κρατισμού θα ήταν εξαιρετικό φαινόμενο κάτι το διαφορετικό. Εδώ ένα πελατειακό κράτος έχουμε και δεν αλλάζει με τίποτα. Η κρατική εξουσία συνεχίζει να διοικεί με γνώμονα τη συναλλαγή με τους ισχυρούς (πολιτικούς και οικονομικούς) και το κομματικό όφελος, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες του τόπου.
  Όμως τον Πούτιν τον πνίγη το άδικο. Ξέρει ότι οι ρώσοι επενδυτές δημιουργήθηκαν από την εκποίηση της τεράστιας κρατικής περιουσίας. Γι’ αυτό τους παροτρύνει σε επενδύσεις στη Ρωσία. Σου λέει ο άνθρωπος «καλά τα πήρατε από την ΕΣΣΔ. Εκεί που γυρνάτε όλο το κόσμο και επενδύεται, δεν έχετε μια υποχρέωση κάτι να επενδύσετε και δω, στραβό-ξεστραβό το επενδυτικό περιβάλλον αφού φτάσατε να κάνετε επενδύσεις στους πτωχευμένους, δεν θα έπρεπε και λίγο στη Ρωσία.»
  Το λάθος που κάνει βέβαια ο Πούτιν είναι ότι παραβλέπει το ότι οι ευκαιρίες υπάρχουν στις ανώμαλες καταστάσεις, οι πτωχευμένοι προσφέρουν τα πάντα τζάμπα για να επιβιώσουν, από την καταστροφή μας κάποιοι θα κερδίσουν.

  Καλό χειμώνα.

  • Ο/Η Νίκος Π λέει:

   Ο Πούτιν δεν κάνει κανένα λάθος. Παραμύθια κι ελπίδα πουλάει στους πρώην υποτακτικούς της κομμουνιστικής νομενκλατούρας και νυν υποτακτικούς της μαφίας των πρώην κομμουνιστών. Συγκινήθηκα πατόκορφα. Η πλάκα είναι ότι ο Πούτιν, λόγω του παρελθόντος του στην πρώην ΕΣΣΔ, είναι ανεκτός ως συμπαθής σε μεγάλο αριθμό νυν αριστερών συμπαθούντων την πρώην ΕΣΣΔ. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   Dyer,
   Τι πάει να πει «Καλό χειμώνα»;;;; Εχουμε Αυγουστο, σκάει ο τζίτζικας, έχουμε κι εμείς το δικό μας «l΄ ete Indien», για να μην πω ότι κάποιες από τις καλύτερες διακοπές μου τις έκανα αρχές Οκτώβρη. Λιγότερη «μαυρίλα» παρακαλώ ! 🙂 🙂 🙂

   • Ο/Η Dyer λέει:

    Οκ firiki2010, καλό υπόλοιπο στους έχοντες προίκα αφάγωτη!

 3. Ο/Η kostas λέει:

  Έχεις στοιχεία που δείχνουν ότι η Περ. Ροστόφ «είναι τόσο χάλια» για να ερμηνεύσεις τις δηλώσεις του Πούτιν με τον τρόπο αυτό; Την ίδια πρόσκληση δεν απευθύνει ο Π/Θ μας στους εγχώριους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες; Που έφαγαν τον αγλέορα και σφυρίζουν τώρα αδιάφορα; Για άλλη μια φορά, όλοι αυτοί οι βαθυστόχαστοι αναλυτές , επειδή πρέπει να γεμίσουν τις φυλλάδες τους, κατάφεραν να κάνουν τη τρίχα, τριχιά και να κρατούν το λαό μακριά από τα σοβαρότατα προβλήματα του χώρου επιβίωσής του. Σε ποιες ειδικές γνώσεις στηρίζονται οι αναλύσεις τους; Αλλά, είναι γνωστή η τύχη των επαϊόντων σε τούτη την έρμη χώρα.

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   kostas, δεν έχω κανένα στοιχείο για την κατάσταση της περιφέρειας Ροστώφ πέραν της δήλωσης Πούτιν. Εξ άλλου η κατάσταση του Ροστώφ, αυτή καθ΄ εαυτή μικρή σημασία έχει. . Το σημαντικό είναι ότι το βάρος της δήλωσης Πούτιν είναι στο : «κάτι κάνουμε στραβά και κάποιοι προτιμούν για επενδύσεις ακόμα και την προβληματική Ελλάδα» Εν ολίγοις δεν βλέπω τίποτα μεμπτό ή «περίεργο» στη δήλωση Πούτιν. Είπε ότι λέμε κι εμείς στους δικούς μας επιχειρηματίες, και οποιαδήποτε άλλη ηγεσία χώρας στους δικούς της.
   Αν καταλαβαίνω καλά δεν ερμηνεύεις την δήλωση Πούτιν διαφορετικά απ΄ ό,τι εγώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s