Πόση ανοησία μπορούμε να αντέξουμε ;

Χάνουν    τα  σπίτια  τους  500.000    νοικοκυριά  γράφει  μια  εφημερίδα.  Παίρνει  κανένας  «στο  ψιλό»  τον   δαιμόνιο  ρεπόρτερ; Τον  απολύει  η  εφημερίδα  του;  Παραιτείται ο  αρχισυντάκτης;   Οχι  φυσικά !  Το    «αποκαλυπτικό  ρεπορτάζ»   αναπαράγεται   και  από  άλλα  Μέσα,  διανθίζεται κι  ο  ρεπόρτερ  δουλεύει  πυρετωδώς  για  την  επόμενη » αποκάλυψη»  του.

Αλλη  εφημερίδα  γράφει    πως  λόγω  των  «πλειστηριασμών»   150-180.000  οικογένειες    κινδυνεύουν  να  βρεθούν  στο  δρόμο.   (Ωραία  οι  υπόλοιπες  320.000  οικογένειες  την  γλίτωσαν  και  ησύχασαν)  Εντάξει  θα  μου  πείτε  η  εφημερίδα  κυκλοφορεί  μεταξύ  συγγενών  και  φίλων , αλλά  … διάολε… όργανο  της  Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης  είσαι. Λίγη  … ελάχιστη  σοβαρότητα!  (Και  γιατί  παρακαλώ  είναι  απαραίτητη;)

Κάποιοι  άλλοι  ανακαλύπτουν  και  καταγγέλουν    πως  υφυπουργός  αμείβεται  με  450.000€    το  χρόνο.  Η  ανακάλυψη  αναπεράγεται.  Γιατί  αυτός  ο  υφυπουργός  450.000€ ;;;;  Ολοι  τόσα  παίρνουν ; ¨Η αυτός  έχει  τον  κ… πίσω ;  Τι  ψάχνεις !  Αφού  το   ΄γραψε  η  εφημερίδα,   ανέβηκε  και  στο  internet ! Ετσι  θα  είναι !   Φυσικά  και  δεν  είναι  έτσι ! Ζήτησε  κανείς  συγγνώμη;;;;

Στέλεχος  της   Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης  ανακαλύπτει  πως  η  Αστυνομία  «λειτουργεί  και  ως  κλέφτης»     επειδή   μπήκε  χαράματα  στο  Πολυτεχνείο (σε  κατειλμμένους   από  «αγνώστους» εδώ  και καμμιά  30ριά  χρόνια  χώρους  που  φιλοξενούσαν   διάφορα  περίεργα  αντικείμενα)  και  (άκουσον, άκουσον!)   έκλεισε  και  τους  γύρω  δρόμους  και  «δημιούργησε  εικόνα  πολιορκημένης  πόλης».   Τι  να  κάνουν  και  στην  κυβέρνηση; Προσπαθούν  να  του  απαντήσουν  στα  σοβαρά  και  στα  πλαίσια  της  πολιτικής  ορθότητας.   Ετσι  επιβάλλεται. Αν δεν   επιβαλλόταν    θα  μπορούσε  να   απαντήσει   κανείς  απλώς  «Ουστ ρε  γελοίε !» (ή  να  γράψει  νούμερο  για  επιθεώρηση).

«Όσο καθαρό είναι ότι ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε από τους Κορκονέα και Σαραλιώτη άλλο τόσο καθαρό είναι ότι ο Θανάσης Καναούτης δολοφονήθηκε από τον ελεγκτή και τον οδηγό του τρόλεϊ. »  μας  ανακοινώνει  με  περισπούδαστο  άρθρο  του  άλλο  στέλεχος  του  ΣΥΡΙΖΑ  (Νάσος  Ηλιόπουλος  αν  ενδιαφέρεσθε).  Το  περιορισμένο  βεληνεκές  του  στελέχους – που  προφανώς  ήθελε  να  «κάνει  λεζάντα» – είναι  το  μόνο  που  αποτρέπει  την  επέμβαση  εισαγγελέα.

Αυτά  είναι  μερικά  μόνο  και     πολύ  πρόσφατα    παραδείγματα  «θεσμικής»   ας  πούμε   μπουρδολογίας  , μπουρδολογίας  απέναντι    στην  οποία  δεν  υπάρχει  και  δεν  μπορεί  να  υπάρξει  η  δέουσα  αντίδραση.  Γιατί ;   Δεν  τα  μάθατε;   Μας  ψεκάζουν !!!!!

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ- firiki2010

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to Πόση ανοησία μπορούμε να αντέξουμε ;

 1. Ο/Η K. λέει:

  Όσον αφορά το πρώτο θέμα,είναι δεδομένο ότι θα τεθούν σε άμεσο κίνδυνο περιουσιακά στοιχεία χιλιάδων λαικών οικογενειών-αν δεν έχουν ήδη τεθεί.
  Και για το δεύτερο.Η θέση που λαμβάβεις (όπως και αρκετοί ακόμα) αποτελεί συνέπεια γνωστών ιδεολογημάτων της αστικής τάξης (κάποιοι με σκοπιμότητα,αρκετοί ακόμα περισσότερο λόγω αναπαραγωγής,τα αποκαλούν »φιλελευθερες» ή »νεοφιλελεύθερες» αντιλήψεις).
  Όπως.λοιπόν,και ο άνεργος »ευθύνεται» ως πρόσωπο,σε ατομικό επίπεδο για την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί ή αντίσοιχα ο εργαζόμενος για την επιβληθείσα μείωση των αποδοχών του,όπως οι νεκροί νεαροί φοιτητές κατά τη διάρκεια του προηγούμενου χειμώνα »όφειλαν» να ήταν περισσότεροι »προσεκτικοί»(!) κοκ έτσι και με το περιστατικό αυτό

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   Τόσο δύσκολα είναι αντιληπτό ότι άλλο πράγμα να κινδυνεύει η πρώτη κατοικία 500.000 οικογενειών ( Ελευθεροτυπία, iskra κ.α. ) , άλλο 180.000 οικογενειών (Αυγή κ.α) και άλλο 8.00 οικογενειών ; Από το μέγεθος και το είδος του προβλήματος δεν εξαρτάται και η λύση; ( Δεν ξέρω ποιος είναι ο ορισμός της λαϊκής οικογένειας , αλλά την απαγόρευση των πλειστηριασμών την εκμεταλλεύονται και αρκετοί συμπολίτες μας που μια χαρά θα μπορούσαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους).
   Για το δεύτερο που λες (προφανώς εννοείς το περιστατικό στο τρόλλευ) ποια θέση κατάλαβες ότι λαμβάνω;;;;; Η μόνη θέση που λαμβάνω είναι ότι ο άνθρωπος που – ενώ δεν έχουν διευκρινισθεί οι συνθήκες του περιστατικού – μιλάει για δολοφονία και υποδεικνύει και τους δολοφόνους είναι για τα… μπάζα. Διαφωνείς;;;;; Ποια είναι λοιπόν τα ιδεολογήματα της αστικής τάξης, ο νεοφιλελευθερισμός και τα αλλα χαρωπά που μου λες;;;;
   Νομίζω πως είναι προφανές ότι στόχος της ανάρτησης είναι οι ανόητες υπερβολές και οι …… υπερβολικές ανοησίες. Εκτός αν – παγερά αδιάφορος για την πραγματικότητα- έχεις καταλήξει στο συμπέρασμα πως κι αυτά είναι χαρακτηριστικά καπιταλιστών, αστών, νεοφιλελευθέρων, παραστρατημένων κλπ.

   • Ο/Η K. λέει:

    Για το δεύτερο δεκτό (αν και δεν πιστεύω να συμφωνείς με την άποψη που υποστηρίζει την πρωταρχική σημασία των διαμορφωμένων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών και ότι κατ’ επέκταση δεν πρόκειται για »μεμονωμένο» κλπ συμβάν-αν βέβαια συμφωνείς πολύ καλύτερα).
    Στο άλλο ζήτημα.Κοίταξε,η σχετική ρύθμιση-και για την οποία έχει εκδηλωθεί η πρόθεση εκ μέρους της Κυβέρνησης περί κατάργησης ή πιο σωστά περί σταδιακής κατάργησης ή άρσης-ούτως ή άλλως ήταν απόλυτα ανεπαρκής.Διότι ακριβώς η προστασία ίσχυε για κάτι το πολύ συγκεκριμένο και περιορισμένο:μόνο για μη ενήμερες οφειλές προς πιστωτικά ιδρύματα,μόνο για τη δηλωμένη ως Α΄κατοικία,μόνο μέχρι του ύψους των 200.000 ευρώ (συνολικό κεφάλαιο της οφειλής) και μόνο από τη διαδικασία του πληστειριασμού (όχι τη διαδικασία της κατάσχεσης που προηγείται).Δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό των φυσικών προσώπων (στην ουσία εργαζόμενων,φτωχών ανθρώπων) των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία θα υπαχθούν στις διαδικασίες της αναγκαστικής εκτέλεσης.Πάντως ήδη δεν ισχύει καμιά ουσιαστική προστασία από άλλες δυνατότητες-ενέργειες των πιστωτικών ιδρυμάτων σε βάρος της λαικής περιουσίας και φυσικά έναντι των συσσωρευμενων χρεών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς (ακόμα και προς πρώην ΔΕΚΟ.Πολύ χαρακτηριστική η υπόθεση που αποκάλυψε σε πρόσφατο δημοσιεύμά του ο »Ριζοσπάστης» για χρέος προς την ΕΥΔΑΠ!).»…την εκμεταλλεύονται και αρκετοί συμπολίτες μας που μια χαρά θα μπορούσαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους
    …»:

 2. Ο/Η K. λέει:

  -Συνέχεια:
  Το κυριότερο επιχείρημα των στελεχών της Κυβέρνησης,αρκετά πρόχειρα βέβαια διατυπωμένο (διευκρινίζω,όχι με τον τρόπο που το αποτυπώνεις εσύ,εννοώ γενικά ως »επιχείρημα» από την πλευρά της Κυβέρνησης).Κυρίως για να δικαιολογηθεί η απόφαση ή τουλάχιστον οπωσδήποτε η πρόθεση για σταδιακό χαρακτήρα στην άρση.Ο πραγματικός λόγος έγκειται ακριβώς στον κίνδυνο που θα αντιμετώπιζαν τα συμφέροντα του τραπεζικού-κυρίως-κεφαλαίου από το ενδεχόμενο μιας πλήρους και άμεσης άρσης (ιδίως με τη σημαντική πτώση των αξιών κλπ).Εκτός βέβαια και των οξυμένων κοινωνικών αντιδράσεων.
  Ασφαλώς και-τουλάχιστον από την πλευρά των κομμουνιστών-κανείς από εμάς δεν ενδιαφέρεται για νομοθετική κατοχύρωση και εξασφάλιση ατόμων που κατά βάση ανήκουν στα τμήματα της εργατικής αριστοκρατίας ή στα ανώτερα μεσαία στρώματα.Κάθε άλλο!
  Απλώς και πάλι και τα συγκεκριμένα πρόσωπα (πολύ λίγα σε αριθμό,αν υπάρχουν) δεν έχουν στην κυριότητά τους μόνο μια κατοικία-αλλά περισσότερες ή έστω την οικονομική δυνατότητα για περισσότερες-και εκτός αυτού,ήδη το νομοθετικό πλαίσιο (δαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης κα σε λοιπά στοιχεία κοκ) ήταν επαρκές για την ικανοποίηση των όποιων απαιτήσεων των τραπεζών

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   Eπαναλαμβάνω η ανάρτηση δεν ασχολήθηκε με το θέμα των πλειστηριασμών που επιθυμούσες να σχολιάσεις και σχολίασες.(Υπόσχομαι κάποια στιγμή να γράψω κάτι) Η ανάρτηση ασχολείται με την ανοησσία που μας περιβάλλει. Ο καθένας χωρίς να ξέρει λέει ό,τι θέλει . ή (ακόμα χειρότερα) λέει εν γνώσει του βλακείες. Εχεις κάποια άποψη επ΄ αυτού;;;;;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s