«Ορεσείβιος» είπε : … μετά όμως να μην ακούω κλάψες

Mερικές  φορές  κάποια  σχόλια    είναι  … διαμαντάκια .  Και  για  την  ουσία  των  επισημάνσεων  τους  και  για  το  γλαφυρό  ύφος  τους.  Παρακάτω  θα  διαβάσετε  ένα  σχόλιο  του  «ορεσείβιου»  που  αφορά  μια  ανάρτηση  με  τον  εύγλωττο  τίτλο  «Βαρεθήκαμε  να  μας  σώζουν»  http://www.antinews.gr/2013/08/27/225251/ 

Την  ανάρτηση  ακολούθησαν  κατά  πλειοψηφία  εγκωμιαστικά   σχόλια  από  συμπολίτες  μας  που  «έχουν  βαρεθεί  να  τους  σώζουν »  και  φαίνεται  να  επιλέγουν –    χωρίς  πάντα  να  το  λένε  ξεκάθαρα – διάφορες  «λεβέντικες»  λύσεις  που  αρμόζουν    στο ….    ανυπότακτον  του  Ελληνος  του  οποίου  ο  τράχηλος  ζυγό  δεν  υπομένει  και  άλλα  τέτοια  χαρωπά.

Θερμές  ευχαριστίες  στον  «Ορεσείβιο»

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ-firiki2010

  «ορεσείβιος είπε:

Είμαστε υπέροχοι…
Παίξαμε ,τουλάχιστον δυό φορές με τα φυτίλια και τα κούγκια, οι γερμανοί μας πρόσφεραν τον αναπτήρα και όλοι ,μα όλοι, εν ελλάδι, επαναστάτες και μη,έσπευσαν να υποχωρησουν πανηγυρικά.
Την μια φορά ο χοντρός το έπαιξε σκληρός, έφυγαν οι τροικανοί μαζί με τα ευρά φυσικά, και μετά έτρεμε η ψυχούλα ολονών..Οι τραπεζιτες μας είχαν βγάλει όλο τον παρά ,τον προσωπικό, έξω, απο κοντά και οι συνήθεις πονηροί ή πονηρεμένοι έλληνες και η κυβέρνηση της χωρας είναι δεμένη χειροπόδαρα.

Δεύτερη φορά.Ο αρχικηπουρός γιωργάκης το έπαιξε παλληκαράς…Εκήρυξεν δημοψήφισμα για το μνημόνιο…Το δημοψήφισμα θα είναι για το ευρώ του είπε η μέρκελ και του πρόσφερε ο σαρκοζής (τον θύμάται κανείς) τον αναπτήρα να ανάψει το φυτίλι.
Επεσαν όλοι ,δεξιοί και αριστεροί πάνω στον γιωργάκη.Τα πράγματα ήταν σοβαρά.αυτά που λέγαμε στα καφενεία και στις ρούγες ότι θα τους τινάξουμκε κιόλας στον΄αέρα ο παλαβός πήγε να τα κάνει κιόλας.
Δεν υπάρχει αμφιβολία τι θα ψήφιζε ο κόσμος φυσικά αν ποτέ αφηναν το τρελάδικο μας να ψηφίσει….
Σουτάραμε τον γιωργάκη κακήν κακώς,διώξαμε και τους κηπουρούς του, βάλαμε τον αντώνη να συμμαζέψει το μαγαζί, να μετρήσει επιτέλους τυφλούς και αόμματους ταξιτζήδες, υπαλλήλους και αρώστους μπάς και αποφασίσουν να ξανανοίξουν το πουγκί με τα ευρά.
Τα κατάφερε μέχρι τωρα ο αντώνης..Τώρα που άρχισε να βάζει χέρι στας ιεράς αγελάδας του γελλαδιστάν μας, άρχισαν οι επαναστατικές γυμναστικές, τα φυτίλια και τα κούγκια…
Εμ δεν έχουμε σάλιο στα ταμείο, εμ παρακαλάμε για δανεικά ,εμ φωνάζουμε κιόλας αυτούς που θα μας τα δώσουν ότι είναι τοκογλύφοι…φυσικά οι αιώνιοι έρωτες μας με τους εκ βορείων ξανθωπούς δεν δίνουν καμιά ανταπόκριση στα κελεύσματα των ερωτευμένων ελλήνων που περιμένουν μόσκοβο εδώ και 200 χρονια.
Οπως και των αδελφών κυπρίων που θάρεσαν ότι θα βρούν λεφτά αλλού.
Σε 2-3 μέρες επέστρεψαν ,ούτε καν αξιολύπητοι, να παρακαλάνε για όσα τους προσέφεραν ,να γλύφουν όπου έφτυναν και να βρίζουν όσους υμνούσαν.
Δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε τελευταία πατατιά του υπέροχου τρελλάδικου μας.
Αντε ας ξεκινήσουμε επανάστασην αδέρφια…Μετά όμως μην ακούω και διαβάζω κλάψες και κοπετούς για άδεια ράφια ταμεία και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Επανάσταση χωρίς αίμα δεν γίνεται, των επαναστατούντων είναι το περισσότερο..ακόμη δεν είδαμε και δεν πάθαμε τίποτες .
Και εμείς στα βουνά ,όλο και θα βρούμε έναν τρόπο να επιζήσουμε.Μαθημένα τα βουνά απο τα χιόνια…Εκεί στις πλατείες του κλεινού άστεως με τας μεραρχίας των επαναστατών συνδικαλισταραίων θέλω να δω πως θα τα βγάλουν πέρα.

Αν μη τι άλλο θα είναι μια ευκαιρία να ωριμάσουμε κοινωνικά..Ομως επειδή τίποτε δεν είναι τζάμπα, επειδή οι μαγκιές πληρώνονται, το τίμημα της δικής μας βίαιης ωρίμανσης ως κοινωνίας θα είναι πολλά βαρύ αδέρφια..
Σωτηρίες και ευρά δεν έρχονται με τον πάντζα τον κοτσακά και τον βαρεμένο..
Ούτε οι γραφικότητες της χρυσής αυγής φτάνουν για να γεμίσουν τα ταμεία..
Δεί δη χρημάτων αδερφοί, και απο αυτά δεν υπάρχει ούτε σέντς.
Αν βαρεθήκαμε μερικοί να μας σώνουν, ακόμη περισσότεροι βαρέθηκαν να ακούν την επανάσταση να αναβάλεται για τον επόμενο μήνα.
Σε ένα εξάμηνο έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε κανονική επανάσταση…Οταν τελειώσει το άτιμο το μνημόνιο με τα ευρά του.Εχουμε καιρόν.
Το δενδρο που παράγει ευρόδενδρα υπάρχει…Οπως και οι ελλοχίμ..
Θα μας σώσουν οι ελλοχίμ ,μια και ο σώρας μαζί με τον πούτιν δεν μπόρεσαν…Ο δε μπαρουφάκης θα κάνει άλλη μια πρόβλεψη ολκής για την δυνατότητα της ελλάδος να διαπραγματευτεί μέτά των ελλοχίμ επιτυχώς.
Αν συμφωνεί και ο κατακαμμένος φυσικά και αφού οι συνιστώσες του υπερπέραν δώσουν το οκέυ στον μικρο αλέξη.
Τα μπάνια του λαού τελειώνουν.
Τα κεφάλια μέσα, το διάλειμμ α ελείωσε.
Η επανάσταση προσεχώς…Το πάσχα..  »

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to «Ορεσείβιος» είπε : … μετά όμως να μην ακούω κλάψες

 1. Ο/Η Dyer λέει:

  Δηλαδή αν κατάλαβα καλά μη το παίζεται μάγκες.
  Εφαρμόστε ότι μας λένε, μη μας πάρει ο διάολος!
  Δυο φορές κοντέψαμε να καούμε εξ αιτίας των ΠΑΣΟΚΩΝ φυσικά, αλλά ευτυχώς που ήρθε ο Αντώνης, που δεν το παίζει μάγκας, και ετσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι την υπόλοιπη ζωή μας θα μας σώζουν.

  Δεν έχω και μεγάλη εμπιστοσύνη στη Daily Mail αλλά καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει.
  http://www.tanea.gr/news/economy/article/5036947/aeroplana-gemata-eyrw-eswsan-tis-trapezes/
  Την εποχή λοιπόν που μας απειλούσαν με εξοστρακισμό έστελναν αφειδώς ευρω. Όχι βέβαια από αγάπη για τις τράπεζές μας, αλλά για το ευρω μας και ευρω τους. Η πραγματικότητα οδήγησε τα πράγματα στα άκρα και η αδιαλλαξία των εταίρων αποδείχθηκε ότι δεν ήταν και τόσο απόλυτη.
  Τα πράγματα είναι πολύ συνθετότερα απ’ όσο δείχνουν που ο συμπαθείς «ορεσείβιος» δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται.
  Το κακό βέβαια δεν είναι τι πιστεύει ο «ορεσίβιος», το κακό είναι ότι δεν είναι διατεθειμένος ο Αντώνης να δοκιμάσει τα όρια μας και τα όρια τους (όπως μας είχε υποσχεθεί παλαιότερα).

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   Αν ποτέ παίξουμε κανένα ποκεράκι θα δοκιμάσω τα όρια σου κι εσύ τα δικα μου . Με τα λεφτά μας.
   Ο κάθε Αντώνης, Αλέξης, Γιώργος, Κώστας δεν μπορεί να παίζει …. πόκερ με την χώρα. Ιδίως αν έχεις «πενταφυλλία» και οι υπόλοιποι τύποι στο τραπέζι το ξέρουν.

   • Ο/Η Dyer λέει:

    Αναφέρθηκα στο δημοσίευμα της Daily Mail για να δείξω ότι ούτε οι άλλοι στο τραπέζι γνώριζαν τα φύλλα μας, και ότι τα φύλλα μας δεν ήταν πενταφυλλία firiki2010. Η απειλή των τροϊκανών για τερματισμό της χρηματοδότησης είναι μπλόφα. Τρία χρόνια τώρα πάμε συνεχώς πάσο χάνοντας τα ποτ, όμως σιγά-σιγά έχουμε χάσει το 25% από τα λεφτά μας χωρις να μπούμε ούτε σε ένα κόλπο!
    Τελικά ΟΚ, ο Αντώνης δεν παίζει ούτε ρισκάρει, όμως αφήνει κάποιους να παίζουν (ορθότερα πειραματίζονται) στη πλάτη μας και αυτό είναι χειρότερο.

    ΥΓ Πόκερ δεν παίζω, δεν ήμουν ποτέ παίχτης!
    Για καμία μπιρίμπα όμως δεν θα έλεγα όχι!

   • Ο/Η firiki2010 λέει:

    Επιμένεις να αντιμετωπίζεις την διαπραγμάτευση με την τρόϊκα σαν παιχνίδι πόκερ. Δεν είναι ! Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πραγματικά , η αντιμετώπιση τους δεν είναι θέμα απλώς πολιτικής βούλησης ή πιο τολμηρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Εχεις πρόβληματα που έπρεπε να είχες λύσει πριν χρόνια Τόσο απλά !

    Και για να πάμε και στα βασικά : Ούτε κι εγώ παίζω πόκερ (ξέρω , αλλά είναι πολύ ανταγωνιστικό και σκληρό παιχνίδι και δεν μου πάει) Μπιρίμπα… μάλιστα ! Μέσα !

 2. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Το δίστιχο του Γεωργίου Σουρή, καλό είναι να το λέμε ολόκληρο οπότε αποκτά το πραγματικό του νόημα:
  Του Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υποφέρει,
  μον υπομένει καρπαζά, και μέρα μεσημέρι!

  Κάποιοι επιμένουν να επανέρχονται στο βασικό στρατηγικό ερώτημα: τι μας συμφέρει μακροπρόθεσμα σαν χώρα, να παραμείνουμε στην ΕΕ και στην ευρωζώνη αντιμετωπίζοντας τα αίτια της κρίσης και κυρίως το διεφθαρμένο πελατειακό κράτος ή να χρεοκοπήσουμε και να ανοίξει ο δρόμος για μια ευρείας κλίμακας κοινωνική αλλαγή με στρατηγικό στόχο κάποιας μορφής σοσιαλισμό, όπως ευαγγελίζονται διάφοροι του ΣΥΡΙΖΑ; Οι υποστηρίζοντες την πρώτη προοπτική είναι πολύ πιο σαφείς στις διατυπώσεις τους από τους δεύτερους που παίζουν κρυφτούλι, μήπως έρθουν σε ρήξη με τους πούρους αριστερούς συντρόφους τους ή τρομάξουν τους νεοαποκτηθέντες ψηφοφόρους τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s