Προδομένα όνειρα…..

Ενα  «προδομένο»  ιδρυτικό  μέλος  του  ΠΑΣΟΚ…    ποια  ήταν  τα  όνειρα  του….  πως πάλεψε  γι  αυτά  ….. ποιοι  και  πως τα    πρόδωσαν  …..   που  έχει  εναποθέσει  πλέον  τις  ελπίδες  του….

Ολα  αυτά  σ΄ ένα  βιντεάκι  ενός  λεπτού….  http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/08/blog-post_9630.html

Αυγοπασοκιές  σε  όλο  τους  το  μεγαλείο . Για  γέλια  και  για  κλάματα.  Και  μέχρι  εδώ  που    άντεξε  αυτή  η  χώρα  …   πάλι  καλά !

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ -firiki2010

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to Προδομένα όνειρα…..

 1. Ο/Η Dyer λέει:

  Η Ελλάδα είναι γεμάτη από τέτοιους, όχι μόνο ΠΑΣΟΚΟΥΣ, αλλά απ’ όλο το πολιτικό φάσμα (κάτι είχα γράψει σχετικό στο σχόλιο με το Πάγκαλο).
  Οι δημοσκοπήσεις λενε ότι η ΧΑ είναι κόμμα πολυσυλλεκτικό που σημαίνει ότι οι απογοητευμένοι του ρουσφετιού εκεί καταλήγουν.

 2. Ο/Η firiki2010 λέει:

  Δεν αμφιβάλλω για τον «διακομματικό χαρακτήρα» του φαινομένου. Απλώς το ΠΑΣΟΚ ήταν το πρώτο που «επισημονικοποίησε» το ρουσφέτι. (Οι άλλοι ακολούθησαν και μάλιστα άτεχνα) Κι έχει πλάκα η εξέλιξη που βλέπουμε σήμερα. Σου φέρνει γέλια … (δυστυχώς) μέχρι δακρύων.

 3. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Το φαινόμενο του ρουσφετιού είναι διαχρονικό. Τον καιρό της κυβέρνησης Τζανετάκη, υπουργός Δικαιοσύνης είχε οριστεί ο Φώτης Κουβέλης τον οποίο θυμάμαι σε μια συνέντευξη να αναφέρει ότι από το γραφείο του περνούσαν καθημερινά διάφοροι αριστεροί που του ζητούσαν εξυπηρετήσεις, με το ατράνταχτο επιχείρημα ότι επιτέλους βρίσκεται ένας δικός τους στην κυβέρνηση και πρέπει να δουν κι αυτοί στον ήλιο μοίρα. Για το λόγο αυτό νομίζω ότι είναι πολύ σημαντική η συζήτηση για τα αίτια του ρουσφετιού που κατά τη γνώμη μου οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην όχι παράλογη αντίληψη του μέσου πολίτη που θεωρεί ότι αν δεν βάλεις μέσον, το δίκιο σου δεν το κερδίζεις. Οι διαφορές στο στυλ των ρουσφετολόγων είναι δευτερεύον φαινόμενο.

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   Στην ρίζα του ρουσφετιού βρίσκεται όντως η αντίληψη ότι χωρίς μέσο δεν βρίσκεις το δίκιο σου. Σε μεγάλο μάλιστα βαθμό το σύστημα είναι δομημένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε η προσφυγή στο «μέσον» να είναι απαραίτητη και άρα η σημασία του «μέσου» να αναβαθμίζεται. Το πρόβλημα θα ήταν μικρό αν η ύπαρξη του » μέσου» διασφάλιζε απλώς την αποκατάσταση αδικιών, το ξεπέρασμα αδικαιολόγητων γραφειοκρατικών εμποδίων κλπ. Δεν ήταν δυνατόν να μείνουμε εκεί και δεν μείναμε. Το «ρουσφέτι», το «μέσον», πο «άκρες» το «βυσμα» έγιναν εργαλεία όχι αποκατάστασης «δικαιοσύνης» αλλά κυρίαρχα εργαλεία για να επιβάλεις όχι το «δίκιο σου», αλλά το «δικό σου» . Το «ρουσφέτι» γινόταν πια όχι επειδή το απαιτούσε η δικαιοσύνη ή έστω η ανάγκη αλλά επειδή μπορούσε να γίνει και … γουστάριζες.
   Σύγγραμμα θα μπορούσε να γράψει κανείς για τις αιτίες τα αποτελέσματα και τους τρόπους αντιμετώπισης του ρουσφετιού αλλά χωρίς διάφανους και απλούς κανόνες, χωρίς έλεγχο για την τήρηση τους, χωρίς κυρώσεις για την μη τηρηση τους και χωρίς την συνειδητοποίηση της ύπαρξης δίπλα στα δικαιώματα και των ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ( που είναι στην ουσία τα δικαιώματα του άλλου) …. δουλειά δεν γίνεται

   • Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Έτσι ακριβώς. Δεν είναι μάλιστα σπάνιο να θεωρεί κανείς ότι πρέπει υποχρεωτικά να καταφύγει στο «μέσον» για να εξυπηρετηθεί, παρ’ όλο που στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται. Ένας φίλος μου που εργάζεται σε δημοτική υπηρεσία, μου έχει πει ότι υπάρχουν δημότες που καταφεύγουν σε δημοτικούς παράγοντες για να εξασφαλίσουν την αποδοχή των παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς, παρ’ όλο που έχουν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις. Για να ξεφύγει επομένως η χώρα από το βραχνά των πελατειακών σχέσεων, δεν αρκεί η αλλαγή νοοτροπίας αλλά πρέπει να αποκατασταθεί η και η εμπιστοσύνη του πολίτη στους θεσμούς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s