Κρατήστε τα λεφτά σας , παλιοτοκογλύφοι (της πλάκας) !

«…Αν λοιπόν σκοπεύουν να ζητήσουν καθαρό πολίτικό τοπίο στην Ελλάδα για να προχωρήσουν στις καταστροφικές τους επιλογές, τους απαντάμε καθαρά. Κρατήστε τα λεφτά σας για καμιά πιο σίγουρη επένδυση. Με εμάς μνημόνια τέλος. Τέλος και στα νέα δάνεια της υποτέλειας και της ομηρείας, που το πρωί δίνονται και το βράδυ το 98% από αυτά επιστρέφει στους δανειστές…»

Α,  εμένα  μου  αρέσουν  αυτά  τα  λεβέντικα  και  καραμπουζουκλίδικα  του  σ Τσίπρα   «ΚΡΑΤΗΣΤΕ  ΤΑ  ΛΕΦΤΆ  ΣΑΣ…»  προς  τους  εταίρους / δανειστές / «τοκογλύφους».  Κρατήστε  τα  , ρε !  Δεν  τα  έχουμε  ανάγκη,  δεν  τα  είχαμε  ποτέ !   Κι  αν  μας  βάλατε  το  μαχαίρι  στο  λαιμό  για  να  μας  τα  δώσετε,  κι  αν  μας  παρακαλούσατε  να  μας  στηρίξετε  οικονομικά, κι  αν  μας  εξαναγκάσατε  να  πάρουμε   για  να  σώσετε  το  ευρώ  σας    το  μεγαλύτερο  δάνειο  στα  παγκόσμια  οικονομικά  χρονικά … basta !  Εμείς  κορόϊδα  δεν  είμαστε ! Ούτε  μνημόνια, ούτε  δάνεια !  Και  τα  παλιά  , τα  ήδη  κουρεμένα,  δάνεια που  εξοφλούμε  με  τα  δανεικά  σας  απλά  δεν  θα  τα  πληρώνουμε!  Που  είναι  το  πρόβλημα;;;

Εκεί  που  λιγάκι  προβληματίστηκα  είναι  με  την  συνέχεια  της  φράσης  του  σ Αλέξη.  «Κρατήστε τα λεφτά σας για καμιά πιο σίγουρη επένδυση…..»   Τι  υπονοεί  ο  ποιητής;;; Οτι  θα  μπορούσαν   να  τα  επενδύσουν  οι  «τοκογλύφοι»  κάπου  αλλού;  Να  βγάλουν  πιο  πολλά; Να  διασφαλίσουν  καλύτερα  τα  κεφάλαια  τους;  Δηλαδή; Δεν  μας  έχουν  δεμένους  χειροπόδαρα;  Τι  σόϊ  τοκογλύφοι  της  πλάκας  είναι  αυτοί   που  δεν  έχουν  διασφαλίσει  τα  λεφτά  τους;  (Ασε  που  κάποιοι  από  αυτούς  μας  δανείζουν  με  επιτόκιο  μικρότερο  από  αυτό  που  δανείζονται !) Και  το  περίφημο  «Αγγλικό  Δίκαιο»;  Δεν  θα  έρθουν   να  μας  πάρουν  τα  αεροδρόμια , τα  λιμάνια  , τα  σπίτια, την  Ακρόπολη;  Χμ  ,  μάλλον  όχι  απ΄ ό,τι  καταλαβαίνω.

Ας  κρατήσουν λοιπόν    τα  λεφτά  τους  οι κ. εταίροι/ δανειστές /»τοκογλύφοι».  Δεν  τα  χρειαζόμαστε !  Στο  κάτω- κάτω  έχουμε  πλέον    πρωτογενές  πλεόνασμα  αυτό  που  δημιούργησαν  οι προδοτικές  κυβερνήσεις  που  υπέγραψαν  τα  μνημόνια  και  οι  καταστροφικές  πολιτικές  τους.  Μ΄ αυτό  θα  πορευθούμε   όταν  γίνουμε  κυβέρνηση  (λέμε  και  καμμιά  μ…  να  περνάει  η  ώρα) κι  αν  τελος  πάντων  οι  πολιτικές  μας  το  πλεόνασμα  αυτό  το  εξαφανίσουν  (έχουμε  διορισμούς  να  κάνουμε  , κρατικοποιήσεις κλπ),  και  τελειώσουμε  και  τις  καταθέσεις  από  τις  Τράπεζες  (λεφτά  της  χώρας  δεν  είναι κι  αυτά;) θα  πορευθούμε  με  λιγότερα. Και  με  ακόμα  λιγότερα  αν  χρειασθεί.  Φτωχικά   αλλά  περήφανα. Λεβέντικα  .  Σαν  που  ταιριάζει  σε  αριστερούς   πιστούς     στα   διαχρονικά  οράματα  τους.    Μέχρι  κάποια  στιγμή  να  μας  πάρει   ο  κόσμος   με  τις  πέτρες –  στα  σοβαρά  όμως , όχι  όπως  τώρα  που  κράζουν  τίποτα υπουργούς  και  πέφτει  και  καμμιά  «ψιλή»-   και  να  έρθουν  στην  θέση  μας  κάποιοι  μαλάκες  που  θα  τρέχουν  «να  σώσουν  ο,τιδήποτε…  αν  σώζεται».  Οι  άχρηστοι !

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ- firiki2010

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

11 Responses to Κρατήστε τα λεφτά σας , παλιοτοκογλύφοι (της πλάκας) !

 1. Ο/Η Νίκος Π λέει:

  Αν και δεν συμπαθώ τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, εδώ πρόκειται για πολιτικό τσαρλατανισμό με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση. Ο Αντρέας τουλάχιστον είχε ένα στυλ.

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   Πέραν της…. αισθητικής , υπάρχει και μια άλλη διαφορά. Τότε δεν είχαμε αυτά τα χάλια και είχαμε περιθώρια για μ…. Ε, τις κάναμε !

 2. Ο/Η Dyer λέει:

  Έτσι όπως γράφεις firiki2010 νοιώθω ότι αισθάνεσαι απέραντη ευγνωμοσύνη στους δανειστές μας. Είναι σαν να μας κάνουν χάρη ή μια ηθική υποχρέωση τους ωθεί να μας δανείζουν, σχεδόν άτοκα, για να επιβιώσουμε. Με αυτή τη λογική προφανώς όποιος εκφράσει κάτι εναντίων τους είναι κατακριτέος.
  Η άλλη οπτική όμως λέει ότι οι δανειστές μας τα συμφέροντά τους προσπαθούν να διασφαλίσουν. Για το σκοπό αυτό, με τη δύναμη του χρήματος, μας επιβάλουν μέτρα που δεν βοηθούν τον τόπο. Το αποδεικνύει η εξέλιξη της οικονομίας μας. Το πώς επιδιώκουν να ωφεληθούν από τα συντρίμμια που δημιουργούν δεν μπορώ να φανταστώ, δεν ξέρω με βεβαιότητα που στοχεύουν. Το ότι μετά από τόσα μνημόνια, περικοπές, κουρέματα το χρέος αυξάνει για μένα είναι μια απόδειξη ότι το επιδιώκουν. Το χρέος τελικά είναι η εξάρτησή μας για να επιβάλουν τις επιλογές τους, το οποίο μάλιστα είναι και ποιοτικά αναβαθμισμένο ώστε να μη αμφισβητείται εύκολα. Ακόμα και απαίτηση για πρωτογενές πλεόνασμα (λογική με την οποία δεν διαφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ) έτσι όπως υλοποιείται, πέραν του ότι είναι τελείως ασταθείς, ίσως και εικονική, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει.
  Με αυτή την οπτική ας κρατήσουν τα λεφτά τους για κάτι καλύτερο (“κάτι καλύτερο” ειρωνικά) και επειδή στη ζωή δεν υπάρχουν μονόδρομοι θα βρεθεί η λύση που δεν θα αυξάνει την εξάρτησή μας και το σταδιακό ξεπούλημά μας.

  • Ο/Η firiki2010 λέει:

   «Απέραντη υγνωμοσύνη»…. » χάρη»…. «ηθική υποχρέωση». τίποτα από τα παραπάνω «δεν παίζει». Προσωπικά μιλάω για λογική και βεβαίως όποιος παραλογίζεται ή όποιος λέει εν γνώσει του ανοησίες είναι κατακριτέος.
   Θα ήταν τεράστια αφέλεια εκ μέρους οποιουδήποτε να πίστευε ότι θα υπήρχε βοήθεια από οποιονδήποτε που όμως θα υπονόμευε τα δικά του συμφέροντα . Κάτι τέτοιο θα ήταν … ουρανομήκης βλακεία.
   Είναι εντελώς άλλο ζήτημα αν η βοήθεια δίνεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και άλλο ζήτημα αν αυτή την βοήθεια την χρειαζόμαστε ή όχι. Την βοήθεια λοιπόν την χρειαζόμαστε, από κάποιον άλλο δεν θα μπορούσαμε να την έχουμε το ζήτημα λοιπόν είναι να μας δοθεί με όσο το δυνατόν καλύτερες προϋποθέσεις και βεβαίως να την αξιοποιήσουμε.
   Χαίρομαι που δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι εταίροι από μια ενδεχόμενη καταστροφή μας.
   Το ότι το χρέος αυξάνει γιατί σε εκπλήσσει αφού μόλις τώρα δημιουργούμε ενδεχομένως πρωτογενές πλεόνασμα; Μέχρι τώρα δημιουργούσαμε καινούργιο έλλειμμα. Και βεβαίως για να φτάσεις στο πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει και να περάσεις από τη μέγγενη της λιτότητας. Πλεόνασμα ξοδεύοντας αυτά που ξόδευες … δεν παίζει.
   Μη μου λες σε παρακαλώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφωνεί με την λογική του πρωτογενούς πλεονάσματος. Δεν τον άκουσα ποτέ να ασχολείται με αυτό, ούτε ποτέ μας εξήγησε πως θα το δημιουργήσει ή θα το διατηρήσει. Περιουσολόγιο ακούω (άρα φόροι), εσωτερικό δανεισμό ακούω (άρα χέρι στις καταθέσεις), διορισμούς ακούω ( άρα αύτξηση δαπανών , επί της ουσίας σπατάλης) κρατικοποιήσεις ακούω (άρα επιστροφή σε ένα παρελθον που δημιούργησε το πρόβλημα ), ανασυγκρότηση παραγωγικής βάσης (αυτό καλό είναι αλλά χρειάζεται χρόνο και νοικοκύρεμα στο δημόσιο)
   Εύκολος δρόμος για πρωτογενές πλεόνασμα δεν υπάρχει. Και ασταθές είναι και αμφισβητήσιμο κι ότι θέλεις αλλά πριν 2 χρόνια ούτε κοντά ήμασταν. Μακάρι να το πετύχουμε, να το σταθεροποιήσουμε και να το διευρύνουμε Εκτός όλων των άλλων εξασφαλίζει και βαθμούς ελευθερίας.
   Η τελευταία σου φράση είναι ένα μικρό «αριστούργημα «. «… επειδή στη ζωή δεν υπάρχουν μονόδρομοι ΘΑ ΒΕΘΕΙ ΛΥΣΗ…» Να την μάθουμε;
   Στην ζωή δεν υπάρχουν μομόδρομοι. Νομίζω πάντα υπάρχουν τουλάχιστον δύο εναλλακτικές. Αν η μία σου φαίνεται ζόρικη δεν σημαίνει ότι η άλλη είναι καλύτερη.

   • Ο/Η Dyer λέει:

    1. Αφού λοιπόν συμφωνούμε ότι τα συμφέροντά τους εξυπηρετούν, η κριτική επιβάλλεται.
    2. Μήπως η οικονομική βοήθεια είναι ο δούρειος ίππος για την κατάκτηση της χώρας με ένα τρόπο πρωτότυπο;
    3. Μπορώ να σκεφτώ πολλά διαφορετικά σενάρια για το επιδιωκόμενο όφελός τους αλλά δεν μπορώ να καταλήξω στο πιθανότερο.
    4. Με τα κουρέματα τουλάχιστον υποτίθεται ότι θα μειωνόταν το χρέος. Στη πράξη διαλύσαμε το ασφαλιστικό σύστημα και καταστρέψαμε τους μικροεπενδυτές χωρίς να μειωθεί ότι ευρω το έλλειμμα. Τα δε πρωτογενή ελλείμματα που παράγουμε αυτή τη περίοδο είναι ασήμαντα. Άρα, παρά τα θεωρητικά χαμηλά επιτόκια, στην ουσία τα κουρέματα τα έφαγαν οι τόκοι!!! Συνεπώς είναι κατάπτυστοι τοκογλύφοι firiki2010 κρινόμενοι από την συμπεριφορά τους και κακώς τους αθωώνεις.
    5. Από τότε που κάνει αναλύσεις ο ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία μας (ακόμα και στο σενάριο δραχμή) θέτει σαν βασική προϋπόθεση τα ισοσκελισμένα έξοδα. Βέβαια επιλέγει άλλες μεθόδους και χρόνους, βασιζόμενος περισσότερο στο νοικοκύρεμα του πελατειακού κράτους που δημιούργησαν ΝΔ & ΠΑΣΟΚ, στη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο, την νόμιμη φοροαποφυγής και τον υψηλό πλούτο και όχι στα χαράτσια και τις οριζόντιες περικοπές που έχουν ρημάξει την οικονομία.
    6. Ποτέ δεν είπε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει εύκολος δρόμος. Αλλά το πρωτογενές πλεόνασμα έτσι όπως σχηματίζεται είναι εικονικό. Θα μπορείς και του χρόνου να αποδόσεις τους φόρους που δίνεις σήμερα; ή θεωρείς λογικό να διαλυθεί ακόμα περισσότερο το όποιο κράτος πρόνοιας έχει απομείνει. Ο δρόμος που μας βάζουν είναι αδιέξοδος.
    7. Από την στιγμή που ο Μελισσανίδης είναι «μέγας επενδυτής» κάτι δεν πάει καλά φίλε μου. Δεν το βλέπεις; Για τη λύση που ζητάς, προφανώς όχι από μένα, αλλά από το ΣΥΡΙΖΑ να σου αναφέρω ότι δεν υπάρχει κάτι πολύ συγκεκριμένο επειδή και η κατάσταση είναι ρευστή και συνεχώς μεταβάλλεται. Γενικές κατευθύνσεις υπάρχουν σε ένα περισσότερο Κεϋνσιανό μοντέλο. Ξέρω όμως ότι αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αρκούν για να καλύψουν την ανασφάλεια που νοιώθει ο κόσμος και γι΄ αυτό δεν έχει εκτοξευθεί δημοσκοπικα. Δεν λαϊκίζει πάντως, παρά τα αντίθετα που του καταμαρτυρούν.

   • Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Η συζήτηση με τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, περιστρέφεται σταθερά γύρω από δύο ζητήματα. Το ένα είναι οι αντιρρήσεις που προβάλλει το κόμμα αυτό σχετικά με τις προοπτικές της κυβερνητικής πολιτικής (βασική αντιπολιτευτική τακτική η ανάδειξη των προβλημάτων) ενώ το δεύτερο είναι η αδυναμία του να προτείνει συγκεκριμένες εναλλακτικές λύσεις (που όπως σωστά επισήμανε ο Dyer είναι και το κύριο αίτιο καθήλωσης των εκλογικών του ποσοστών). Κατά την άποψή μου, αυτή η αντίφαση οφείλεται σε δύο παράγοντες που έχουν να κάνουν με το είδος των στελεχών, οπαδών και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, και την πολιτική και ιδεολογική τους ανομοιογένεια. Από τη μια είναι το μεγάλο πλήθος των πρώην πασόκων που προσβλέπουν κυρίως στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που τους δημιούργησε η κρίση (και σε κανένα διορισμό για τους ίδιους ή τα παιδιά τους) και οι οποίοι δεν έχουν αντισυστημικές τάσεις, πέρα ίσως από την «τιμωρία των υπευθύνων για την κρίση». Από την άλλη είναι οι καθαυτό αριστεροί, που συγκροτούν τη μεγάλη αναλογία των στελεχών αλλά οι απόψεις τους έχουν μικρή εκλογική απήχηση, οι οποίοι βλέπουν την κρίση σαν ευκαιρία για την ανάπτυξη αντικαπιταλιστικού κινήματος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται. Με άλλα λόγια, ο Τσίπρας έχει κάθε πόδι σε άλλη βάρκα και αν κινηθεί προς τα μπρος η μία, η άλλη θα μείνει πίσω ή θα πάει αλλού και ο ίδιος θα βρεθεί στο νερό. Δεν ζηλεύω τη θέση του.

   • Ο/Η firiki2010 λέει:

    Νίκο, έτσι είναι Ι ! Η ανομοιογένεια της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα φάση είναι το όπλο του. Η θέση του Τσίπρα όσο είναι μακριά από κυβερνητικές ευθύνες είναι μια χαρά. Αν τυχόν εμπλακεί με αυτές, οι «βάρκες» όπως λες θα πρέπει υποχρεωτικά να πάνε κάπου. Και δεν μπορούν να πάνε μαζί.

 3. Ο/Η firiki2010 λέει:

  @ Dyer
  1. Το θέμα είναι αν εξυπηρετούνται τα δικά μας συμφέροντα. Προφανώς δεν εχω την απαίτηση να μας στηρίζουν υπονομεύοντας τα δικά τους συνφέροντα.

  2 . Την βοήθεια εμείς την ζητήσαμε επειδή την χρειαζόμασταν. ( Μήπως οι πρόγονοι μας ήρθαν από τον Αρη;)

  3. Σκεψου και το σενάριο να θέλουν ένα αξιόπιστο εταίρο που δεν θα χρειάζεται τη στήριξη τους.

  4. Το κούρεμα μείωσε το χρέος. Το ότι δεν μειώθηκε σε απόλυτους αριθμούς οφείλεται και στα ελλείμματα 2010-11-12 που δεν ήταν ασήμαντα και στα επιπλέον χρήματα που πήραμε για ανακεφαλαιοποίηση Τραπεζών και στα επιτόκια των παλαιών δανείων που ήταν υψηλότερα κλπ Το ότι αυξήθηκε σε σχέση με το ΑΕΠ οφείλεται στην πτώση του ΑΕΠ Επαναλαμβάνω…. μπορείς να φανταστείς που θα ήταν το χρέος χωρίς τις πολιτικές αυτές;;;; Τι πάει να πεί «θεωρητικά χαμηλά επιτόκια»; Είναι ή δεν είναι χαμηλά; Μπορείς από κάπου να εξασφαλίσεις φτηνότερο χρήμα; Τα περί τοκογλύφων είναι μια ενδεχομένως «πιασάρικη» επικοινωνιακά ανοησία.

  5. Μη μου μιλάς για νοικοκύρεμα του πελατειακού κράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ Είναι σαν να με δουλεύεις. Τους καλύτερους πελάτες τους πήρε μεταγραφή και δεν υπάρχει 1 (μία) προσπάθεια νοικοκυρέματος την οποία να μην πολέμησε.

  Ποιος σου είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολυτέλεια να «επιλέγει χρόνους» Ιδίως αν ακολουθήσει τις τσαμπουκαλίστικες τακτικές που διαφημίζει περιορίζει το χρόνο του στο …0. Ο ισοσκελισμός εσόδων – εξόδων σε κάθε επίπεδο θα είναι αναγκαστικός, θα γίνει μέσα σε μια νύχτα και θα είναι σε επίπεδο πολύ χαμηλότερο από το σημερινό.

  Αν κάποια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ ορίσει τι σημαίνει γι αυτόν «πλούτος», «υψηλός πλούτος» πως και πόσο θα τον περιορίσει έλα να το ξανασυζητήσουμε

  6. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι υπάρχει ευκολότερος δρόμος από τον σημερινό. Με τα περί προσλήψεων , επαναμρατικοποιήσεων, αυξήσεων κλπ στην ουσία υπόσχεται επιστροφή σε ένα παρελθόν που όμως δεν υπάρχει. Και βεβαίως αποφεύγει επιμελώς να μας μιλήσει για τις δυσκολίες και τους κινδύνους του δικού του δρόμου. Τις δυσκολίες του δρόμου που βαδίζουμε τις βλέπουμε.

  7. Την λύση την ζητάω από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αφού μαζί κουβεντιάζουμε κάτι περιμένω κι από σένα που τον υπερασπίζεσαι. Αν «δεν υπάρχει κάτι πολύ συγκεκριμένο επειδή και η κατάσταση είναι ρευστή και συνεχώς μεταβάλλεται» τότε οποιαδήποτε λύση και να επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ αν βρεθεί στην εξουσία είναι πιθανή. Κι επειδή θα την επιβάλλουν δήθεν οι συνθήκες της συγκεκριμένης στιγμής θα είναι και σωστή. Απλά επειδή θα την έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ ! Ευχαριστώ δεν θα πάρω!

  • Ο/Η Dyer λέει:

   Θα συμφωνήσω και γω για την ιδεολογική ανομοιογένεια των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Οι προσδοκίες βέβαια των ψηφοφόρων δεν είναι ούτε τόσο πελατειακές όπως λες Νίκο ούτε τόσο ριζοσπαστικές (αν μιλάμε για την συντριπτική πλειοψηφία). Στόχος είναι μια πολιτική που θα έχει επίκεντρο το κοινωνικό σύνολο και τις ανάγκες του μέσα σε ένα περιβάλλον με τις ελάχιστες αναγκαίες αλλαγές. Δηλαδή κάθε πολιτική ή οικονομική επιλογή που υποβαθμίζει τα μέχρι τώρα κεκτημένα είναι απορριπτέα, όπως και η λύση των προβλημάτων θα πρέπει πρώτα να εξαντλήσει τους περιφερειακούς παράγοντες, οι οποίοι είναι και οι πλέον καθοριστικοί για τα προβλήματα και στο τελος τους εσωκοινωνικούς.
   Με ένα τέτοιο σκεπτικό μπορεί να υλοποιηθεί μια πολιτική που θα συγκεράσει κατ’ αρχήν τις ιδεολογικές ανομοιογένειας και με τη διαλεκτική θα συντίθεται η εξέλιξη.
   Σε γενικές γραμμές κάπως ετσι το φαντάζομαι firiki2010.

   Για τα ελλείμματα firiki2010 αναφέρθηκα στα πρωτογενή τα οποία είναι τη περίοδο του μνημονίου είναι ελάχιστα. Τα ελλείμματα γενικώς και βέβαια δεν είναι αμελητέα είναι αυτά που δημιουργούνται από τους τόκους και έφαγαν τα κουρέματα.

   Και τελος γράφεις: «Το θέμα είναι αν εξυπηρετούνται τα δικά μας συμφέροντα».
   Από αυτό το σημείο αρχίζουν οι διαφωνίες μας. Βλέποντας την καταστροφή γύρω μου δεν μπορώ να διανοηθώ ότι οι δανειστές εξυπηρετούν το συμφέρον μου. Πραγματικά απορώ πως μπορεί τόση καταστροφή να γίνεται για το καλό μας! Πως το συνδυάζεις πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω και τους κρίνεις τελικά τουλάχιστον επιεικώς!!!

   • Ο/Η firiki2010 λέει:

    Αγαπητέ dyer, η πρώτη σου παράγραφος είναι λαμπρό υπόδειγμα καθησυχαστικής αοριστολογίας.
    Κατά τα λοιπά … για τα πρωτογενή ελλείμματα μιλάω κι εγώ (της τριετίας είναι μερικές δεκάδες δις) και λέω και για το άλλο μεγάλο κονδύλι που ήταν για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.
    Το πρόβλλημα σου είναι ότι επειδή τα πράγματα είναι ζόρικα δεν μπορείς ή μάλλον ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να πιστέψεις / καταλάβεις ότι με τις πολιτικές που οραματίζεσαι ( για τις οποίες δεν λες και τίποτα συγκεκριμένο ) θα ήταν πολύ χειρότερα.
    Δεν μπορώ να βοηθήσω.

   • Ο/Η Νίκος Π λέει:

    Ενώ είχα ξαπλώσει το μεσημέρι, προσπάθησα να φανταστώ τη σκηνή που ο Ραφτόπουλος, ο Μητρόπουλος, ο Ρινάλντι, ο Κοσμάς, ο Στρατούλης, η Κωνσταντοπούλου, ο Γλέζος και μερικοί άλλοι θα «συγκεράζουν τις ιδεολογικές ανομοιογένειες και με τη διαλεκτική θα συνθέτουν την εξέλιξη», ενώ οπαδοί και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ θα παρακολουθούν εκστατικοί. Η νέα πολιτική που θα προκύψει και θα μπορούσε να ονομαστεί Κεϋνσιανός Ανατρεπτικός Σοσιαλισμός για την Ελλάδα της Ρήξης κα της Ιστορικής Ανατροπής (ΚΑΣΕΡΙΑ), θα προκαλέσει όχι μόνο πανελλήνια αλλά και διεθνή αίσθηση, ενώ οι πανικόβλητοι τοκογλύφοι δανειστές θα ζητούν γονυπετείς έλεος. Μετά κοιμήθηκα βαθειά και δεν θυμάμαι τη συνέχεια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s